Коронавирус (COVID-19)

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
Нејсе, се има некој тестирано бре.
Како оди, фонд покрива или не?

Што велат коа ќе им се јавиш, да не трева да не можип да збориш за да те тестираат?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нејсе, се има некој тестирано бре.
Како оди, фонд покрива или не?

Што велат коа ќе им се јавиш, да не трева да не можип да збориш за да те тестираат?
Не може сега на секој што ќе му текне да оди да се тестира а да немал контакт со лекарите од симпозиумот, веќе заразените од Дебар итн., тестовите се сепак скапи а ние сме нација што малце паѓа во несвест и сега на нервна база куп ќе имаат симптоми, да не зборам дека на клиники ќе се направи стампедо. Те прашуваат веројатно дали си имал контакт и дали се враќаш од ризична земја...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
не знам за другите ама дијаспорскана група за Македонци во Словенија е во фул форс постови од типот на „a nekojj da patuvaa utreee od Ljubljana za Shtip???/Kochani za Koperr????“ :tapp:
и Македонци во Германија не е поарна.
Да се надоврзам, исто е и во Македонци во Чешка... :sramezliv:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.328
Поени од реакции
30.675
Makedonci ova makedonci ona.
Vo cel svet ispagaat vakvi posebni 'isklucitelni' luge, vie ste ubedeni deka mora da se mrazite sebesi i svojot narod da ste kul.

Pa samo pred nekoj den francuzite organiziraa so 3500 dusi strumf festival.

Drugi narodi pa jadat zivi liljaci i proizveduvaat pandemija sekoja godina i toa iako e glupost nekoi go smetaat za kultura.

Daj malce procitajte vest podaleku od Skopje.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.830
Поени од реакции
19.145
Ете да се надоврзам и јас до муабетот, не е Македонец ликот ама сепак Балканец, на еден пост темелно објаснува како требало луѓето да го сватат вирусот сериозно, дека загрозени се и младите и не се лесни симптомите, значи објаснува до детали каква е стравична ситуацијата во Италија, да се придржуваат сите до мерките, да не ни се случи Италија и одма по некој саат го постира ова :pos: Screenshot_20200313-161433~2.png
Значи врв за идиотизам и иронија.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.472
Поени од реакции
9.976
Не претеруваш, во право си. Овие луѓе се оперирани од осет. Цело време се потенцира за медицинските работници да не доаѓаат на работа во случај ако се настинати, и тоа е сосема во ред, а што е со настинатите пациенти? Не знам само колку пати се имам разболено затоа што болни и грипосани без пардон ми кивале и ми кашлале директно во лице. Особено сега ме фаќа фрка, откако една жена, во придружба со колешка, беа во Стокхолм по болниците. Како ние сме заштитени како работници? „Мијте ги рацете“. Шведска, социјалистичка држава, мај ес!
Моментално сум бремена, вчера разговарав со бабицата и ѝ дадов до знаење дека ми е страв да не се разболам. Не ради мене, да беше за мене воопшто немаше да паничам... Ми рече: не можеш ништо да направиш околу тоа, миј ги рацете. А јас со цел памет очекував да ми даде зелено светло за боледување. :icon_lol:

Јас ќе пцујам! :mad: Ќе испадне да треба да лажеме дека сме многу настинати за да имаме добра причина за изолација.
pa jas na sekoe lazam za da dobijam medicinski termin :ROFLMAO:

pa kazi se nastinata i sedi raat, ne e na tebe da gi ispravuvas.
ednostavno ne sme kompatibilni balkanci i skandinavci, ne se razbirame :D

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
Не може сега на секој што ќе му текне да оди да се тестира а да немал контакт со лекарите од симпозиумот, веќе заразените од Дебар итн., тестовите се сепак скапи а ние сме нација што малце паѓа во несвест и сега на нервна база куп ќе имаат симптоми, да не зборам дека на клиники ќе се направи стампедо. Те прашуваат веројатно дали си имал контакт и дали се враќаш од ризична земја...
Прашував ако си бил во контакт, и имаш симптоми некакви. Не од чиста мира да се тестираш.

А дека ќе биде стампедо несомнено е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Makedonci ova makedonci ona.
Vo cel svet ispagaat vakvi posebni 'isklucitelni' luge, vie ste ubedeni deka mora da se mrazite sebesi i svojot narod da ste kul.

Pa samo pred nekoj den francuzite organiziraa so 3500 dusi strumf festival.

Drugi narodi pa jadat zivi liljaci i proizveduvaat pandemija sekoja godina i toa iako e glupost nekoi go smetaat za kultura.

Daj malce procitajte vest podaleku od Skopje.
Не е поентата за инфицирање или не(иако и до тоа е малку), поентата е дека е хаос на граничните премини зошто некои се затворени и има пренасочување и гужви, еве ме претрка cholismo за Брегана и Хоргош. На крај за вода/јадење ќе умрат во меѓуграничен простор.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.472
Поени од реакции
9.976
Не ни може да знаеш, ако прогресира вака, нема ни да можеш да влезеш во Македонија.
Јас во наредните два месеци не ни можам да отидам, ама искрено сега ми е последна мисла тоа. Секој ден се менуваат работите.

Се надевам нема да ти требаат, но, ако треба следи на meds.se и apotea.se, полнат залихи. Исто и маркетите имаат, а прават достава. Ика секогаш има.
Не дека не знаеш ама еве. :D
od toa sredstvoto za dezinfekcija za race, se naogja nekade ili teska rabota :D
site apteki gi pominav nemase nisto, i na apotea proveriv sega nema.
abe skoro bezpari se, a out of stock sega :ROFLMAO:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Колкав е бројот на заболени лица таму?
До 9 сабаjле - 26 ако не се лажам, со 1 умрјал и един во много тежка состоjба.
Штабот има секи ден прес во 9 и 17 часот.

Последно уредено:
Член од
20 август 2019
Мислења
37
Поени од реакции
83
Претседателот на Бразил, Болсонаро тестираше позитивно на вирусот. Пред тоа, вчера неговиот портпарол исто. Двајцата биле на голф терените на Трамп на 7. март и имале вечера со него. Овој уште не е во карантин и наводно има in-person средби со лидерите на Републиканската партија, од кои голем дел се над 65 години.

Кога се критикуваат нашите политичари конкретно за справување со короната, нека ви текне на овие два лика кои до пред некој ден го нарекуваа вирусот фаназија (Болсонеро) и заговор против Трамп од страна на демократите (Трамп и цела Републиканска партија).

Kajgana Shop

На врв Bottom