Сталкерот
Резидентен космонаут
- Член од
- 5 јуни 2012
- Мислења
- 5.762
- Поени од реакции
- 7.594
Ќе си плати приватно оној кој што има пари, ама најголем дел од народот ги нема тие пари. Зависи од државното здравство.Тоа е проблем на државата, не е мој, па да се трудам да го решавам. Јас сум странка, што плаќа за услуга со години, и кога му треба услугата сака да биде испорачана.
Во некој совршен свет би рекол дека државата треба да ти ги врати парите што си ги уплатил, и да плати пенали над тоа ако не испорача услуга, ама свесен сум дека тоа нема да се случи. Исто сум помирен дека ако ми е потребен болнички кревет заради ова срањево, ќе мора да го платам приватно.
Ако мора да се бира и вага, нека се бира и вага. Тоа не е нешто што може да се спречи.
Башка што приватните капацитети за сместување се смешни во однос на државните и секогаш постои можноста да ти го удрат шпицот коа некој е спремен да плати повеќе од тебе за "твоето" легло во приватниот сектор.
Ако паметам добро, ти беше ги "исправувал" некои членови на форумов дека Орце за нив е "Господинот Камчев". Ваљда на тоа дудлање, попуст ќе добиеш.