Имаш и во нормални: 2 месеци ќе чекаш за магнет, 1 година за пет скен, 1 месец за специјалист, 5 саати на интерно со мозочен удар, ќе си купиш сам инфузија за да ти ја боцнат и тн.Гаранција во нормални околности имаш.
Меѓутоа ова е природна катастрофа. Вонредна состојба. Вонредни услови. Ако нема кревети државата и ресурси, еве кажи како? Тоа се обидувам последниве неколку страни да го извлечам од вас, а наместо тоа добивам погрдни и ниски зборови, as always. Мора да се бира и да се вага чиј живот ќе се спаси.
Тоа треба да го пишува во големите книги и докторати кои ги читаат и од кои учат нашите доктори, посебно специјалисти за оваа област. Справување во вонредни услови. За тоа земаат големи пари.Во кафеани келнери треба да носат, а не носат. И протоколи да се почитуваат. Инаку истото мислење го делиме.
Ок, еве ве прочитав сите. Може ли да ми образложите каква е вашата замисла за правилни мерки, т.е мерки кои ги задоволуваат вашите критериуми? Ова озбилно ве прашувам и ве молам без недолични коментари. Читам, ако не превземаат ништо, за ништо не чинат. Ако превземаат нешто, мерките не чинат. Значи, озбилно ме интересира вашата замисла за справување со ситуацијата.![]()
Продолжете вие со свадби, крштенки, па кога ќе дојде време за лекување, се надевам дека ќе има и простор, кадар, време, услови. Сè!Па сега не кажа баш така, никој не ти испревртува зборови. Освен ако си од оние што сакаат да кажат нешто, али не знаат баш да се изразат, али тоа не е можно со оглед на високиот просек на факс.
Тука не се заебавме само ние , Европа и Америка мислеа дека нема шанси да дојде вирусот кај нив , го подценија и виде што им се деси.На крају краева, кој ѓавол им требаше увоз на зараза директно од Италија во Дебарско или овие мерки сега, слободен влез без никаков тест од одредени земји. На какви анализи се повикува кога ниедна анализа не видовме црно на бело.
Тоа е проблем на државата, не е мој, па да се трудам да го решавам. Јас сум странка, што плаќа за услуга со години, и кога му треба услугата сака да биде испорачана.Гаранција во нормални околности имаш.
Меѓутоа ова е природна катастрофа. Вонредна состојба. Вонредни услови. Ако нема кревети државата и ресурси, еве кажи како? Тоа се обидувам последниве неколку страни да го извлечам од вас, а наместо тоа добивам погрдни и ниски зборови, as always. Мора да се бира и да се вага чиј живот ќе се спаси.
Заборави и да кажеш дека веруваме во рамна земја. Кое префрлање на рандом глупости, а не на она цитираното.Продолжете вие со свадби, крштенки, па кога ќе дојде време за лекување, се надевам дека ќе има и простор, кадар, време, услови. Сè!
Чувајте се, не знам што повеќе да ви кажам. Беспредметна дискусија со луѓе кои не веруваат во постоењето на вирусот и веројатно веруваат во разноразни теории на заговор.
И дап. Тука престанувам.
Ne be cupe, jas za pari rabotam i gledam da si go naplatam trudot. Razlikata e vo toa jas sto ne se pravam i niti sum human za razlika od tebe. Tuk i tamu ke dadam nekoj sovet na forumot, ke pomognam na nekoj za djabe kolku da si ja iscistam sovesta. Sigurno vaka fakultetski obrazovana mozes da ja voocis razlikata.А што?
Па мене ми е најголем успех тоа што сум завршила медицински факултет во рекордно време со врвен просек. Сама, без било каква помош од страна. Љубовта кон медицината, мојот труд, желба и истрајност дале резултат. И нема да сопрам тука. Моите амбиции се на уште повисоко скалило. Дали ти мислиш дека времето и парите вложени во моето образование не треба да ми се вратат? И што као треба да се срамам сега од тоа?
Срамота е да ги искажам моите амбиции? Што знаеш ти за амбиција Владе? Со што се занимаваш?
И дали ти би работел нешто за без пари? Парите го вртат светот другарче.
И пред да почнете да ме цитирате сега како потценувам нечија работа и професија, да дадам една своја дефиниција на амбиција : силна желба да се постигне нешто, стремеж да се биде подобар, без разлика дали си факултетски образован или не.
Ti u nekoj fim si od 1941 pa koj ,zivot ke se spasi.Aloo plakmame po 20 30 god pridonesi a ne sme gi koristeleАу побогу, прво место во испревртување зборови.
Како побогу да му помогнам на сите пациенти наеднаш? Секако дека ќе бирам. Во м е д и ц и н а т а постојат приоритети, не се напнувајте и не дискутирајте за нешто што не знаете како е. Сигурно нема да го оставам пациентот со аортна дисекција да ми искрвари за да го спасам овој со карциномот.
Епа исто и со корона. Пациент во шокова состојба и пациент со блага температура. Кој да го лекуваме?
A taa pricina se sekako pari i povekje pari. Kako i site drugi sto si begaat od ovde. Nemam slusnato nekoj doktor da zaminal da volontira( ova volontira naglaseno ) vo Uganda, Ruanda ili tamu nekoja vukojebina. Izgleda tezok im e ruandskiot pa zatoa, vaka germanskiot povekje im lezi izgleda.Дечки, го тупите без причина. Нашите доктори се супер, повеќето бегаат од државава поради одредена причина, а светот ги прифаќа со раширени раце.