Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.906
Ќе видиме деновиве што следат сепак дали ќе остане континуитет. Сега па во другите земји расте, во оние во кои рестеше сега опаѓа. Иди најди го крајот. Да не испадне само на крај ни вакцина не ни треба. :cautious:

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
Е како бе магично наеднаш сите земји наоколу се намалуват секаде?
Пред некој ден кога имавме 150 заразени (со појќе тестови нормално) само во србија ми се чини имаше големо намалување околу 100-150 случаеви... После од тој ден утредента одма нашиве големо намалување...
Сега некој ќе речит (паметен) продолжен викенд беше кај нас зато толку малце има..
А Србија, Хрватска, Грчка и да не набројувам повеќе продолжен имаа исто ко ние што имавме?
Свашта... А и луѓево веќе си гледет што е вистинската слика..
Пред пандемија околу 50-60 случаеви просечно во скопје беа, сега ко се напикаа сите во охрид и преспа помалце има, а од сите градови беа...
Во ред се тестирет во родниот град ама пак нема случаеви?
Асиптоматски биле.. Ајде бе... Благи сиптоми имале 80 посто? Разбирам температура се крева и во текот на целата година, незначи сега ако имаш температура ден или два одма корона имаш? Разбирам ако трајт подолго време и е доста висока тогаш во ред можит сумлив да си (ама со 37 одма корона)?
Поздрав

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
791
Е како бе магично наеднаш сите земји наоколу се намалуват секаде?
Пред некој ден кога имавме 150 заразени (со појќе тестови нормално) само во србија ми се чини имаше големо намалување околу 100-150 случаеви... После од тој ден утредента одма нашиве големо намалување...
Сега некој ќе речит (паметен) продолжен викенд беше кај нас зато толку малце има..
А Србија, Хрватска, Грчка и да не набројувам повеќе продолжен имаа исто ко ние што имавме?
Свашта... А и луѓево веќе си гледет што е вистинската слика..
Пред пандемија околу 50-60 случаеви просечно во скопје беа, сега ко се напикаа сите во охрид и преспа помалце има, а од сите градови беа...
Во ред се тестирет во родниот град ама пак нема случаеви?
Асиптоматски биле.. Ајде бе... Благи сиптоми имале 80 посто? Разбирам температура се крева и во текот на целата година, незначи сега ако имаш температура ден или два одма корона имаш? Разбирам ако трајт подолго време и е доста висока тогаш во ред можит сумлив да си (ама со 37 одма корона)?
Поздрав
Не си во право за температурата јас само два часа имав температура 38 и бев заразен со вирусот ,проследија емисијата на др.Марковски за намалувањето на вирулентноста на самиот вирус

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Хрватска пред недела дена вадеше по 300 случаи на ден едно 3-4 дена со ред.
Автоматски споено мислење:

Зошто гледам на некои со MPD им е смешен податоков, еве нека се посмеат и со скриншотов

1598906532273.png

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.522
Поени од реакции
16.707
Хрватска пред недела дена вадеше по 300 случаи на ден едно 3-4 дена со ред.
Автоматски споено мислење:

Зошто гледам на некои со MPD им е смешен податоков, еве нека се посмеат и со скриншотов

Прегледај го приврзокот 264547

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Мене сеуште не ми е јасно како е можно да немаме поконкретни информации за вирусот имајќи толку голем примерок за испитување. Како е можно да не се најде никакво НЗС со толкав број заболени?
Заклучивме единствено дека се поизложени тие со намален имунитет и некакви хронични заболувања.
По сите гужви и масовни собири на плажи некако сите очекувавме зголемување на бројките но повторно логичното не стана и реално. Дали можеби директната изложеност на сонце се покажува како еден од „добрите“ начини за справување?
Како и да е, сакам да кажам дека анкетните листови кои се пополнуваат се нецелосни и ги опфаќаат информациите за контактите и детали со цел да се изолира кластерот. Зошто не се дополнат со осмислени прашања за да се детектираат информации врзани со самата болест?
Во моментов имаме пад на бројката ама пак си велам дека голем број е отиден по одмори и веројатно не се тестира доволен број. Се иритирам што не можам да најдам логика во целата приказна.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.973
Поени од реакции
19.322
Мене сеуште не ми е јасно како е можно да немаме поконкретни информации за вирусот имајќи толку голем примерок за испитување. Како е можно да не се најде никакво НЗС со толкав број заболени?
Заклучивме единствено дека се поизложени тие со намален имунитет и некакви хронични заболувања.
По сите гужви и масовни собири на плажи некако сите очекувавме зголемување на бројките но повторно логичното не стана и реално. Дали можеби директната изложеност на сонце се покажува како еден од „добрите“ начини за справување?
Како и да е, сакам да кажам дека анкетните листови кои се пополнуваат се нецелосни и ги опфаќаат информациите за контактите и детали со цел да се изолира кластерот. Зошто не се дополнат со осмислени прашања за да се детектираат информации врзани со самата болест?
Во моментов имаме пад на бројката ама пак си велам дека голем број е отиден по одмори и веројатно не се тестира доволен број. Се иритирам што не можам да најдам логика во целата приказна.
Затоа што се повеќето од случаите без симптоми и се кријат контакти со заболени на велико.
Луѓето се со лесни симптоми и ниту одат на доктор а камоли да се тестираат, со парацетамол си се лечат дома.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Истото и јас го мислам.....скоро цела година помина. Мразам теории на заговори и слично. Но не ми е логично тоа што тапкаме во место толку долго време. Кога читам и слушам дека ни ПЦР тестовите не им се приспособени стрикно за Ковид-19....дека ловат и други Корона вируси и инфлуенци.....тоа пак уште поише ме нервира.
Работава искача дека сеуште поима немаат за ковидов.....или некоја голема игранка е на светско ниво.....али пак ќе речам мразам теории на заговори.
СЗО и компанија не држат во место како во 1918-1920 за време на Шпанскиот грип.....истите мерки на заштита. Толку време поминато, медицината многу напредната.....пак ќе речам еден антивирусен лек за ковидов да не направеа. Целава ситуација почнува длабоко да ме иритира.....да ме нервира.
Битно здравство немаме (за ништо друго сем за Ковид), блокирани ни се границите, економијата тоне, луѓе се повеќе и повеќе отпуштени од работа.....а крајот не го гледам......вакцина којзнае кога.....па каква ќе биде, успешна или не....итн.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.368
Поени од реакции
7.720
Ако досега не најде логика, значи чекаш потврда од официјална институција. Моментално на чело на таа институција е докажан криминалец, докажан убиец и докажан марксист, па среќно.
Hydroxychloroquine and zinc е комбинација која се користат со одлични резултати, но СЗО одма ја отфрли.

https://tribun.hr/eu-oslobodila-odgovornosti-farmacuetsku-tvrtku-oko-mogucih-nuspojava-cjepiva-protiv-koronavirusa/?fbclid=IwAR1vSmujmNw2FK44fZTAftaCuKJMLDgXzbSkYZfIKXiduBw_zKl-rZ5eJUg

Во западна Македонија ова одамна го имаат применето:

In an historic act of direct democracy last night, the Oceanside Common Law Assembly (OCLA) passed a Public Safety Bylaw that prohibits COVID restrictions and mandatory distancing, masking, quarantines, and vaccinations anywhere in the communities of Parksville and Qualicum Beach on Canada’s west coast.

As of today, anyone who tries to impose COVID regulations on the people of these communities can face fines and imprisonments by OCLA and its Common Law Court.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ако досега не најде логика, значи чекаш потврда од официјална институција.
Па сите сме сведоци на контрадикторни и променливи изјави и на независни експерти и на официјални институции. Многу почесто среќавам наслов од типот „Неочекуван пад на новозаболени во Шведска“ отколку наслови со зборче „очекувано“.
Рандом изјави и заклучоци кои можат да се прочитаат како да ги анализирал некој nerd а не некоја институција со сериозна аналитика.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.368
Поени од реакции
7.720
Па сите сме сведоци на контрадикторни и променливи изјави и на независни експерти и на официјални институции. Многу почесто среќавам наслов од типот „Неочекуван пад на новозаболени во Шведска“ отколку наслови со зборче „очекувано“.
Рандом изјави и заклучоци кои можат да се прочитаат како да ги анализирал некој nerd а не некоја институција со сериозна аналитика.
Се сложуваме де, недозволиво е СЗО така да се однесува, но затоа имаш доволно информации од реалниот живот, па многу лесно би требало досега да извлечеш логичен заклучок, дека се ова досега е злоупотреба од страна на системот, со помош на медиумите.
Да беше толку опасно, прво Кина и околните земји околу неа ќе имаа милиони жртви, сепак се работи за густо населени држави и огромна дневна миграција.

Како и да е, билдајте имунитет, помалку страв и стрес, за полесно да се преброди зимата 2020/2021, која би требало да биде позафркната од претходнава (во однос на човечкото здравје).:anco:

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.906

Kajgana Shop

На врв Bottom