Што штракаш сеа глупости, нели пиша у темава дека зет ти умрел од Корона...ziva vistina. Sabajle odam na rengen snimanje stokmen,banjat,novo dole-gore i taze bricen. I...
Odam preska pred 3 casot po rezultat, da go ostavam tocakot gledam edna maska vo trevnikot i mi TEKNA... ne nosam nisto samo livceto - potvrdata.
Se razbira ne moze da vlezam vo ambulanta do salter bez maska, a rezultatot mi treba vednas,maticniot mi e popladne denes.
Da ti i.am i korona i pravila i maski ti i.am. A ni pari nemam vo mene no i onaka nema za maska pari da dadam,imam 2-3 od zajko za u zort.
Vleguvan u trevnikot se vrtam nekoj da ne me gleda i zimam toa maskata svetlo plava boja od onie hiruskite.
So radost si ja stavam na lice i vleguvam po rezultatot da go zemam.(koj izleze ne bas dobar)
Sto KORONA ima,abe ajde toa e samo lagi i zagovor da vi se zeme nekoja para za maski a potoa za vakcina a vo kraen slucak za limen sandak.
Во однос на 5-годишниот просек за јуни, сега има над 300 починати повеќе. 120%!УЖАСССС ПРОПАССССССССССССС ЌЕ НЕ СНЕМААААААААААА
Премногу е намален интересот на темата, ама мора да се држи темпо, како што гледате во јуни се зголеми бројот на умирачки за околу 250 повеќе од просекот, над 150 беа од корона оние 100-тина се дел од почетокот на новиот циклус на лоши месеци кој ги спомнав дека ќе дојдат пред еден месец (гледам на г'ра од т'ам знам).
Вкупно уште сме за 200 помалку од просекот за првите 6 месеци и коронашите има да се шекнат зошто тоа е така, они предвидуваа илјадници умрени или во превод требаше да имаме над 25000 на годишно ниво, а тоа сега за сега е само влажна фантастика.
Автоматски споено мислење:
Вилипче е на телевизија, сега му обарнав внимание на телевизорот, кога зјапам у компјутер сум како исклучен од светот.
Да....го имам гледано видеово.Хаха лудило.
(ВИДЕО) Лимени сандаци фрлени во депонијата Русино
На социјалните мрежи се појавија снимки и фотографии од депонијата Русино близу Гостивар, на кои се гледаат мртовечки ковчези фрлени на ѓубриштето. Едно лице откако ја забележал морбидната сцена се…netpress.com.mk
Какви 120%, знаеш ли колку е тоа. По статистичкиот податок има 300 повеќе што е 20% а не 120%. Чисто информативно 100% е дупло, значи ако биле 1500 би било 3000 вкупно. Кочи малце. И покрај таа бројка за месец јуни вкупната бројка оваа година досега е околу 500 помалку во однос на лани, така да короната е нешто ептен срамежлива.Во однос на 5-годишниот просек за јуни, сега има над 300 починати повеќе. 120%!
Не гледај го просекот за првите 6 месеци. Короната почна да го зема данокот (онака срамежливо) од март, за во април и мај да забрза, а еве бројките од јуни ја кажуваат правата слика.
Не се 300 туку точно 254, шо е огромна разлика, не сметаме во милиони па да нема значење и просекот е за точно 230 поголем од 2020г.Во однос на 5-годишниот просек за јуни, сега има над 300 починати повеќе. 120%!
Не гледај го просекот за првите 6 месеци. Короната почна да го зема данокот (онака срамежливо) од март, за во април и мај да забрза, а еве бројките од јуни ја кажуваат правата слика.
Treses zeleni, nie vikavme deka merkite vi se glupi kako sto bea, “sto sakas pravi cel den a vecerta demek karantin”, plus merkite kaj vas bea selektivni koj vazea samo kaurite, sto e vrvna glupost. Vamo kakvi I da se merkite, pa makar I licele na diktatura, tie se tamu kade sto se potrebni vo slucajov vo Victoria, primer kaj nas vo NSW nema nikakvi merki, samo se povtoruva ona istoto “social distancing “, lugeto veke ne ni zboruvaat za korona, ako ne pratis vesti isto kako da nema, jas veke ne se ni zamaram, na rabota kaj mene ne se uklucuvaat ni vesti na TV za narodot da ne se zamara za toa, se pustaat nekoj kanali za hrana i slicno, se zivee normalno.Ха ха, @пунтер и @kano, кој гомна се изнајадовте за Македонија, ни сме живееле во заебана држава, Филипче бил диктатор и сме немале никакви права
Woman arrested in her pyjamas live on Facebook over alleged lockdown protest post
Victoria Police says the woman, who was arrested at a home in front of her children, was charged as part of an investigation into protest activity "in blatant breach of the Chief Health Officer's directions".www.abc.net.au
Отсега ќе почнам овие нашиве од Австралија што пишуваат на македонски на Facebook против коронава, маскиве и др. да ги пријавувам на австралиските власти, да ги проверат
Не напишав дека е 120% повеќе, туку дека е 120% во однос на петгодишниот просек.Какви 120%, знаеш ли колку е тоа. По статистичкиот податок има 300 повеќе што е 20% а не 120%. Чисто информативно 100% е дупло, значи ако биле 1500 би било 3000 вкупно. Кочи малце. И покрај таа бројка за месец јуни вкупната бројка оваа година досега е околу 500 помалку во однос на лани, така да короната е нешто ептен срамежлива.
Ај малце образложи го податокот за мртви бебиња во тој контекст.
Јануари има 5, февруари 2, март со започнување на корона мерки има 15, април пак 15, мај огромни 20, јуни 16. Дали е тоа случајност 4 месеци по ред или е резултат на нефункционирање на здравството, што мислиш.
Не знам од каде ја најде бројката 254.Не се 300 туку точно 254, шо е огромна разлика, не сметаме во милиони па да нема значење и просекот е за точно 230 поголем од 2020г.
Не би рекол дека короната е причината, ако си прочитал убаво кажав дека има 100-тина кој не се од корона, и потенцирав дека почнува серијата на лоши месеци кој короната и е коинциденција, овие лоши месеци мора да се случат за да има рамнотежа во природата, сакале неќеле овие месеци ќе бидат вакви, споредено со претходните циклуси ќе траат најмалку 4 месеци, па се надевам кога ќе фати зимскиот бран на корона пак ќе си имаме убави месеци без умирачка.