Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Fakaj se ti za glava i veruvaj na szo politicka organizacija i na bil gejts gjavolot uste si zamaten vo mozokot stom na elitata veruvas a ona e pred umiranje.
Не зборувај за нашиот лидер од планетата Нубиру така. Тој сака да не просветли и да не однесе во друга галаксија.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
39 денеска.... Мора да се следи србија... И пред некој ден таму имаше 80 и нешто случаеви.. После наеднаш по 200 ќе има...
Се собирет сега...

Апдејт и денеска во србија 80 и нешто..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.537
Поени од реакции
85.079
Денес кога е 39, кога личи дека се смирува, погледнав у кристалната кугла и видов откај октомври па натаму дека ќе биде пострашно од било кога досега и ќе следат уште поголеми карантини и забрани. Блиску ќе биде до оноа со снемување на артикли енд стаф.

Ви текнуе Владе кога броеше некакви денови, па после коа му снема бројки и ништо не се деси, па го снема од форум едно месец дена?
Е сега, може да почнеме така да одбројуваме до сезоната на настинки и грипови, т.е. за едно два и пол месеца, отприлика. Па кога нема ништо да се деси и мене така ќе ме снема, привремено, па после полека ќе се вратам, скришно.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
@Beric Dondarrion еве што ќе дојде ако продолжи ова... Само се плашам полошо од ова да не е.... Почеток е ова само...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.537
Поени од реакции
24.355
Денес кога е 39, кога личи дека се смирува, погледнав у кристалната кугла и видов откај октомври па натаму дека ќе биде пострашно од било кога досега и ќе следат уште поголеми карантини и забрани. Блиску ќе биде до оноа со снемување на артикли енд стаф.

Ви текнуе Владе кога броеше некакви денови, па после коа му снема бројки и ништо не се деси, па го снема од форум едно месец дена?
Е сега, може да почнеме така да одбројуваме до сезоната на настинки и грипови, т.е. за едно два и пол месеца, отприлика. Па кога нема ништо да се деси и мене така ќе ме снема, привремено, па после полека ќе се вратам, скришно.
Vojvodo ironicen bev togas koga broev, nesto vo smisla deka za dve nedeli smak na svetot ke ima, umreni po ulici i neznam kakvi scenaria im se motaa niz glavata na hipohondricite i tukasnite pretstavnici na lekarskata fela koja kolku sto gledam opstojuva i den denes. Od druga strana mojot oficijalen stav okolu koronata voopsto ne e promenet od togas i zaradi toj stav imam dobieno permanenten ban od tema i uste neznam kolku banovi i kazneni so minimum rok na traenje od edna godina. Sega zapirka pogresno da stavam na tie temi me baniraat od forumot po avtomatizam na dve + nedeli. Ednostavno ne se isplakja voopsto i da komentiras tuka ili bilo kade kade palkata ja drzi onaa neebanata od vtori ili random hipohondrik koj si go sjebal imuniot sistem ili zdravjeto od X pricini pa sega site mu se krivi koi ne veruvaat deka ako ne se pridrzuvaat do nivniot stav i svetogled koj vo kratki crti bi glasel site ke umrime cim se zarazime i delat kazneni kako bonboncinja.
P. S ako ti ja kazam pricinata za posledniot ban od forumot bas kako posledica od moj post ovde sto bese okarakterizirano kako navreda ili neznam sto mozi i ke se podzamislis dali svoevolno me snemuvalo na nekoe vreme(i mnogu drugi) ili imalo i drugi pricini :cautious:.

Последно уредено:
C

CoolIris

Гостин
Денес само 11 нови заразени. Убаво изненадување. Дај Боже вака да продолжи намалувањето на бројката.

Само да не излезе пак затишје пред бурата на есен.

C

CoolIris

Гостин
Ама виде колку тестирани? Мислам 54.
Во последните 24 часа се направени 450 тестирања, а регистрирани се 11 нови случаи на ковид-19 во:

-Скопје 3
-Куманово 1
-Тетово 1
-Гостивар 1
-Гевгелија 1
-Крива Паланка 1
-Берово 1
-Виница 1
-Делчево 1

Починати се 3 лица, пациент од Гостивар (51г), пациент од Прилеп (65г) и пациентка од Виница (78г).

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 95 оздравени пациент од:

-Скопје 44
-Штип 16
-Прилеп 3
-Велес 2
-Кавадарци 4
-Гостивар 2
-Гевгелија 1
-Струмица 2
-Кочани 2
-Пробиштип 1
-Македонски Брод 2
-Виница 3
-Свети Николе 11
-Кичево 1
-Неготино 1

Досега во земјата се направени вкупно 148.269 тестирања на ковид -19. Нема тестирања во рамките на скринингот.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 14341, бројката на оздравени пациенти е 11157, на починати е 603, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 2581.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Хм, многу магично почнаа да се намалуваат бројкиве после формирање на влада.

Надвор луѓето мислам дека воопшто не се замараат со маски носење освен за во маркет. Гледам по кафиња, кафеани, забави нон стоп летаат слики на социјални мрежи и тоа без маски, во Албанија и Охрид фураат одмор како да нема утре, а бројкиве си паѓаат.
Иако мразам теории на заговори и слични глупости, ако одеднаш паднат бројкиве верувам дека во огромна мера ситуацијата беше прикажувана далеку поопасна специјално за политички потреби.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.642
Поени од реакции
7.776
Имаше ваков феномен во Шведска на нагло намалување на заразени.

Тегнел: Во Шведска дојде до нагло опаѓање на бројот на заразени, но не знаеме зошто

Објавено пред
3 недели

- 11 август, 2020
Од
Макфакс

Главниот шведски епидемиолог Андрес Тегнел изјави дека од почетокот на јули во Шведска дошло до забрзан пад на бројот на заразени со коронавирус.
„ Но, зошто се случува тоа точно во тоа време и поради што е така неочекувано, мислам дека е малку тешко целосно да го разбереме“, рекол Тегнел во интервју за шведскиот портал „Локал“.
Тој додал дека се чини оти падот на бројот на новозаразени не е поврзан со празниците или некоја мерка што ја презеле здравствените власти.
„Веруваме дека зголемувањето на бројот на имуни луѓе во популацијата има некаква врска со тоа, но навистина не знаеме точно“, рекол Тегнел.
Тој смета дека намалувањето на бројот на случаи во јули во Шведска покажало дека нивната стратегија, според која беа избегнати поголем дел од строгите мерки што ги воведоа повеќето земји, на некој начин успеала.
„Бројките во Шведска покажуваат дека може да дојде до забрзан пад на бројот на случаи без затворања“, додава шведскиот епидемиолог.
Тегнел признава дека бројот на новозаболени благо пораснал за време на минатата недела, особено меѓу младите. Но, нагласил дека може да се справат со тоа.
Сепак, како што вели, една од работите што засега се знае е дека се работи за многу непредвидлива болест.
Според последните податоци, во Шведска од коронавирус починале 5.763 луѓе, речиси петпати повеќе отколку во Данска, Норвешка и Финска заедно.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Супер се вративме на стариот процент, денес 2,4% вчера 4,7%.....како пред Ифтарските гозби.
„Веруваме дека зголемувањето на бројот на имуни луѓе во популацијата има некаква врска со тоа, но навистина не знаеме точно“, рекол Тегнел.
Ако одиме према ова.....шипците може да кажеме дека веќе стекнаа имунитет на стадо....така да ок е држи вода.
Или пак.....гледам Бленди Ходаи, младото шипурче протестира.....сакале да одат во школо....па да не е некоја игранка за да му ја исполнат желбата......односно на ДУИ мислев....малиот е пионче.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Супер се вративме на стариот процент, денес 2,4% вчера 4,7%.....како пред Ифтарските гозби.

Ако одиме према ова.....шипците може да кажеме дека веќе стекнаа имунитет на стадо....така да ок е држи вода.
Или пак.....гледам Бленди Ходаи, младото шипурче протестира.....сакале да одат во школо....па да не е некоја игранка за да му ја исполнат желбата......односно на ДУИ мислев....малиот е пионче.
Можеби некој го фаќал/планира да го фаќа тендер за превоз на ученици ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.537
Поени од реакции
85.079
Можеби некој го фаќал/планира да го фаќа тендер за превоз на ученици ;)
да е само тој еден тендер поврзан со физичката настава, добро ќе беше

Kajgana Shop

На врв Bottom