- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.330
- Поени од реакции
- 10.201
Aaa, ne...uste malku I prostitutkite ke se javat kako osteteni od virusov.Ок, дефинитивно уште музичарите останаа и целосно ќе сме во "нормала".
Aaa, ne...uste malku I prostitutkite ke se javat kako osteteni od virusov.Ок, дефинитивно уште музичарите останаа и целосно ќе сме во "нормала".
Секој со својот проблем ...Aaa, ne...uste malku I prostitutkite ke se javat kako osteteni od virusov.
проблем е што веќе не ја ни контролираат. Денеска како што разбрав 20% од тестираните се заболени. И повторно дури 9 лица починати. Пуштени се на најјако на реклами и кампањи за изборите ко да е тоа најбитно на свет. На толкав % згрижени болнички и уште поголем на новозаразени и починати, да ги поништиш сите мерки освен носење некое крпче на уста и нос и надеж за самосвест е против секоја логика.Па до кога би можело оваква ситуација да се контролира, ете, да бидеме разумни и реални!?
Мислам дека е подобро да не остават да си живееме како и до пред короната..оти фактички, нас ни фалат болници и медицински персонал...Затоа, да уживаме како и да не постои корона...нема друго, оти и Бардовци е полн.
Иам чуство дека пак ќе ги вратат мерките после избори, а со тоа уште толку ќе го доуништат угостителството и други засегнати бизниси.проблем е што веќе не ја ни контролираат. Денеска како што разбрав 20% од тестираните се заболени. И повторно дури 9 лица починати. Пуштени се на најјако на реклами и кампањи за изборите ко да е тоа најбитно на свет. На толкав % згрижени болнички и уште поголем на новозаразени и починати, да ги поништиш сите мерки освен носење некое крпче на уста и нос и надеж за самосвест е против секоја логика.
Си го измисли ова ама па шо има врска, скроз е можно да има некои таму шо стасале во Германија.Познавам некои кои стигнале Германија без поголеми контроли, ни тест ни ништо.
Јас лично досега невидов никаква агенда на ниедна партија за справување на корона кризава , и ДПНЕ што викаа повеќе тестови ова она , никаква пред изборна агенда немаат , така да неверувам дека нешто ќе се смени од ова што е сега , а со оглед на тоа што најверојатно тие ќе бидат на власт после избори , ќе си го задржиме статус-квото и ќе си билдаме колективен имунитет.Ќе се тера вака лабаво и бројките нема медумски да се експонираат до избори, после сигурно ќе размислуваат за нови мерки.
Овие две недели е тотален фри пас, ниту за маски се казнува, ниту дистанца меѓу луѓе, ресторани и кафани работат како порано, ниту протокол, ниту двајца на маса, едноставно животот е вратен во нормала.
А зошто бројките се огромни и сега, тоа пред се претпоставувам е од непочитување на никакви елементарни правила за превенција на поголем дел од луѓето, ако немаш среќа и живееш или си во честа комуникација со лице од веќе раширен кластер си наебал.
Онаму каде вирусот не е раширен, и со сите групирања и дружби нема зараза, но Ресен е пример како само од мала работа може да дојде до епидемија низ цел град.
Sekojdnevno se hospitaliziraat po 10 - 15 pacienti oboleni od virusot, a Filipce ja mavta javnosta deka ke pocnat so redovni pregledi na drugi pacienti...kolku sto znam, gradinkite se na kolektiven odmor do 01 avgust, tie sto ne odat na rabota I ponatamu ke sedat doma....taka da ne me cudi posle izborite da imame povtorno karantin I policiski case..проблем е што веќе не ја ни контролираат. Денеска како што разбрав 20% од тестираните се заболени. И повторно дури 9 лица починати. Пуштени се на најјако на реклами и кампањи за изборите ко да е тоа најбитно на свет. На толкав % згрижени болнички и уште поголем на новозаразени и починати, да ги поништиш сите мерки освен носење некое крпче на уста и нос и надеж за самосвест е против секоја логика.
Не го измислив , другарка ми со сопругот пред два дена тргнаа за Берлин, никаде не им направија проблем, ни тест ни некој документ им побараа.Си го измисли ова ама па шо има врска, скроз е можно да има некои таму шо стасале во Германија.
ако остане Филипче и компанија. Карантинот и протоколите се потребни (погледни ги другите држави) во секој случај. Полициски не баш, нема резултати од тоа.Sekojdnevno se hospitaliziraat po 10 - 15 pacienti oboleni od virusot, a Filipce ja mavta javnosta deka ke pocnat so redovni pregledi na drugi pacienti...kolku sto znam, gradinkite se na kolektiven odmor do 01 avgust, tie sto ne odat na rabota I ponatamu ke sedat doma....taka da ne me cudi posle izborite da imame povtorno karantin I policiski case..
Што се чудиш, границите низ ЕУ се отворени.Не го измислив , другарка ми со сопругот пред два дена тргнаа за Берлин, никаде не им направија проблем, ни тест ни некој документ им побараа.
Читам и низ групите дека со МК пасоши поминале некои.
Немаш точни информации.Aaa, ne...uste malku I prostitutkite ke se javat kako osteteni od virusov.
Нели за нас викаа дека е забранет влез во тие земји ?Што се чудиш, границите низ ЕУ се отворени.
Ако имаш регулиран престој не е забранет. Ама секако ќе мораш да седиш у самоизолација 14 дена.Нели за нас викаа дека е забранет влез во тие земји ?
Нели за нас викаа дека е забранет влез во тие земји ?