Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.555
Поени од реакции
2.922
Уште се разгледува опцијата да се затворат општините кај шо има жаришта ?
Единствени сме во светот шо не се применува таа стратегија на затворање на региони.
Ако ме прашаш ја би цело Скопје у карантин 2 недели пак. Мада до избори нема шанси, единствено после а прашање и тогаш. И додај ако биде тоа така уште 2 недели отиде и Јули па дел и од Август. Вака така цела година дома ќе си ја отседиме. Само ме интересира како ќе биде крајот и кога ќе биде...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.409
Поени од реакции
18.572
Од каде ова дека автомобилската индустрија била во застој?
Од колеги што работат по индустриските зони. Работат со намален кадар, дел користат целосни одмори. Ради кризата во светски рамки веројатно имаат помала продажба на возила.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.824
Поени од реакции
8.672
Нема ни 3та ни 4та, се е во законите на природата и околностите
Па то бе лепи! И приказната за наречниците е уствари парафразирање на природните закони!

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.071
Поени од реакции
6.728
Ако ме прашаш ја би цело Скопје у карантин 2 недели пак. Мада до избори нема шанси, единствено после а прашање и тогаш. И додај ако биде тоа така уште 2 недели отиде и Јули па дел и од Август. Вака така цела година дома ќе си ја отседиме. Само ме интересира како ќе биде крајот и кога ќе биде...
Што фајде кога знаеме кои општини нема да почитуваат карантин.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Еве ја љопката лекарка што ги излажа,сеа ке се појават и тие од Ремедика

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Скопје Чернобил станува. Ја незнам ова ко цело Скопје да се затворило у една соба па сите се испозаразиле. По 100 на ден секој ден...
И само полошо ке биде за жал.Се прошири низ цело Скопје веќе а требаше на време да се реагира остро а не овака се отиде у пм. И што сега ке излезат во 3 саат на прес и ке кажуваат дека ова е резултат на непочитување на мерките..Го знаеме тоа одамна ама веќе знаеме дека и болниците се фулл еве само денес уште 35 новозаразени во болница.Остај што ти умираат многу од короната,дупло повеќе ти умираат од друго нешто поради стравот да примаат пациенти.
И на се тоа гледам вести ке одлучувала комисијата да работат кафаните после 10...Море мамичето ваше политичко....не разболија психички со по 20 случаи а сега ке ми кажуваш дека над 150 секој ден и дека е под контрола.СРАМ И АРАМ ДА ИМ Е... :mad::eek:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.319
Поени од реакции
15.489
Eve po gradovi....

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Некој да појасно колку време е потребно да се појават првите симптоми по контакт со заразен (пошто гледам се рандом)? На 04.06 имав контакт, на 11.06 правев тест кој беше негативен. Имам алергија со сите нејзини симптоми (кашлање кивање печење на грло нос очи) па психички ме мава да не случајно тестот е погрешен. У меѓувреме лицето со кое имав контакт ја пренесе заразата на голем број колеги дел со класични симптоми дел асимптоматски. Да се швркне човек од состојбава.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Горе долу епидемијава веќе е искоренета, на запад (Европа) 99% е нормално
Каде е се како што си било порано? Може да ми ја кажеш државата? Зошто во Австрија и Словенија не дека не се кренати некои од мерките но ништо не како што си било порано, барем засега.
@galaxys живее во UK и исто вели дека гужвите се со намален интензитет, така да барем пишете ја државата да знаеме која е.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Еве ви сегa дa видите кoј и кaкo јa шири зaрaзaтa

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Каде е се како што си било порано? Може да ми ја кажеш државата? Зошто во Австрија и Словенија не дека не се кренати мерките но ништо не како што си било порано, барем засега.
@galaxys живее во UK и исто вели дека гужвите се со намален интензитет, така да барем пишете ја државата да знаеме која е.
Шведска :D

Член од
5 март 2018
Мислења
17.365
Поени од реакции
19.834
Горе долу епидемијава веќе е искоренета, на запад (Европа) 99% е нормално и луѓето си тераат одмори, само гаднава политика во Северџанистан
Нигде не е нормално 99% ама ако тоа те теши ок.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Некој да појасно колку време е потребно да се појават првите симптоми по контакт со заразен (пошто гледам се рандом)? На 04.06 имав контакт, на 11.06 правев тест кој беше негативен. Имам алергија со сите нејзини симптоми (кашлање кивање печење на грло нос очи) па психички ме мава да не случајно тестот е погрешен. У меѓувреме лицето со кое имав контакт ја пренесе заразата на голем број колеги дел до класични симптоми дел асимптоматски. Да се швркне човек од состојбава.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Кивање не е баш типично за корона, сува кашлица и висока температура се први симптоми но сепак не може со сигурност да се каже како што гледаш кај секого различно се манифестира.

Kajgana Shop

На врв Bottom