Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
25 март 2012
Мислења
8.602
Поени од реакции
5.227
Има ли нешто што сте го заслужиле за човек да не ве хејта ... кажи една причина ... ЕДНА !!!! Ја нападнавте државата со оружје убивавте Македонци за некакви си права кои не ги ни заслужувате по ниеден основ. Велигден не ви го забораваме, кога тогаш се ќе ви се врати.
Викаш фер е ние двајцата кои сме архитекти да немаме исти шанси за успех во државава, затоа што некој монструм убил деца за великден?
По кој основ јас не заслужувам исти права како тебе?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.506
Поени од реакции
114.587
20 кластери у Матејче,добро бе овие се онадат меѓусебно или што е работава?
Не е могуче ова па таман у уста да си плукале :mad:
Има два поголеми проблеми кај муслиманите што се тиче коронава. Првиот е тоа што не веруваат во корона. Вториот е што нивна традиција е да се бакнуваат при идење на гости/ифтар/ватева, не дека имам нешто против тоа ама во време на корона и те како имам.

Според одредени информации што ги имам хаос е по фирмиве низ Скопје, секој ден ко печурки после дожд никнуваат нови случаи од различни фирми, па сеа удрете го есапот со колку луѓе тие имале контакт. Ќе ни колабира и државата и здравствениот систем од што сме ретардиран народ.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.193
Поени од реакции
13.047
Има два поголеми проблеми кај муслиманите што се тиче коронава. Првиот е тоа што не веруваат во корона. Вториот е што нивна традиција е да се бакнуваат при идење на гости/ифтар/ватева, не дека имам нешто против тоа ама во време на корона и те како имам.

Според одредени информации што ги имам хаос е по фирмиве низ Скопје, секој ден ко печурки после дожд никнуваат нови случаи од различни фирми, па сеа удрете го есапот со колку луѓе тие имале контакт. Ќе ни колабира и државата и здравствениот систем од што сме ретардиран народ.
Мислиш од што СЕ ретардиран народ.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.612
Поени од реакции
7.743
Ова е загрижувачки пораст на пациенти, иако процентот на хоспитализирани од активни случаи е непроменет и изнесува 13%.

1592032390439.png

1592032521081.png

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Памти некој кој максимален процент на хоспитализирани го кажуваа на почетокот како panic button, 15%?

Член од
10 декември 2015
Мислења
68
Поени од реакции
205
On e od Italiju be brat, ne e Makedonac vise pa nashi, vashi, zabravija e od koe selo e otisja da bere jabuke.
Izvini sto pogresno se izraziv i pogresno si me svatil , ziveam vo Italia veke 18 godini , uste kako dete zaedno so moite si zaminavme od Makedonija. Veke 9 godini sum vo brak so italijanka i imam dve deca , koi edvaj go poznavaat makedonskiot jazik , bidejki doma zboruvame italijanski , no koga ke bidat malku pogolemi ke gi naucam , toa mi e dolnost kako roditel makedonec.
Zal mi e sto sum zaboravil na politikata vo Makedonija , znam samo deka odsekogas smrdela.
Makedonec sum , pravoslaven hristijanin , ne sum seljak , izrasnat sum vo taftalidze. I ne beram jabuki tuka , profesijata mi marketing i istovremeno veke 7ma godina imame svoj bar , sekako tesko odi rabotata posle krizata.
Makedonija mi e vo srceto , iako za zal retko ja posetuvam , zatoa i mi e mnogu krivo sto e taka kako sto e. Pozz

Член од
23 август 2010
Мислења
39.506
Поени од реакции
114.587
Мислиш од што СЕ ретардиран народ.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Мислам. Мада и за нашава стока од народ важи тоа, работам со многу луѓе и ти кажувам дека ужасна е сликата што ја гледам секојдневно. Мада, поентата за орките е таа, нема бегање од тоа.

Него СДСМ на чело со таличниот Том ака Пендаровски го допира секое можно дно. Јас не знам како не им е барем малце срам, ама онака малце, трошка, грам? Абе све е документирано бе дебили едни, све е црно на бело што сте кажале и направиле. Еј пред 2 недели едно збори, сеа сосема трето, фактички испаѓа дека џабе имало вонредна кога и без неа можеле да се донесат сите мерки што беа донесени... Јад, чемер и беда, ништо повеќе.

Инаку за полицискиот час претходниот викенд немам коментар, многу ќе ги кошта таа грешка. Ај Скопје и Штип што имаа огромни бројки тоа ок, али другиве помали градови што беа стабилизирани и речиси да немаа нови случаи, е на нив како им го начукаа алал да им е. Го иселија цело Скопје на три дена низ цела Македонија :pos:

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.185
Поени од реакции
84.054
секако дека не
зависи тоа од многу фактори, а нашата политика кон вирусот е променлива
исто ме чуди како бројката е сфатена буквално, која е очигледно дека ја ставив, само за да доловам големо количество на новозаразени

Член од
24 март 2010
Мислења
15.293
Поени од реакции
26.179
секако дека не
зависи тоа од многу фактори, а нашата политика кон вирусот е променлива
исто ме чуди како бројката е сфатена буквално, која е очигледно дека ја ставив, само за да доловам големо количество на новозаразени
Сеедно, нека не е буквално. Нека е дупло од денес, затоа што нели, ќе почне кампања, ќе се организираат избори, почитувањето на мерките уште повеќе ќе се намали.

Иако, дефинирање на квантитетот е клучно во одредувањето дали карантин е потребен или не. Не може да имаме исти мерки ако бројката би се зголемила за 30%, за 100%, за 500% или за 5000%.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Пријател кој е лекар во 8ми Септември вчера ми збореше како се соочуваат со друга крајност деновиве. Истите што не сакале да се тестираат до скоро сега масовно почнале да доаѓаат и дури агресивни биле ако требало да чекаат. По соочувањето со блиски болни и починати се смени ставот.
Можеби ќе почнат луѓето помасовно да носат и маски...

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Пријател кој е лекар во 8ми Септември вчера ми збореше како се соочуваат со друга крајност деновиве. Истите што не сакале да се тестираат до скоро сега масовно почнале да доаѓаат и дури агресивни биле ако требало да чекаат.
И јас го имам слушнато истово за агресивното однесување на нашите сограѓани. Истите тие што мислеа дека некој сака намерно да ги стави на респиратор за да умрат, сега бараат да бидат примени во болница, иако немаат којзнае какви симптоми и клиничката слика не им е страшна. Крај не може да им се фати...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.520
Поени од реакции
87.535
Истите што не сакале да се тестираат до скоро сега масовно почнале да доаѓаат и дури агресивни биле ако требало да чекаат.
Сместа би ги пратил кај Реисот Сулејман Реџепи да ги излечи...

Kajgana Shop

На врв Bottom