Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
е па за друго њама азил, ги набркаа од секаде и странски професионални играчи ( мислам за просечен квалитет), сега корона шема е Домашно..
Со оглед на негрижата на властите за радничкиот народ во период на семејни настани, се надевам дека некоја држава каде институциите ако треба одат од врата на врата само да ги заштитат граѓаните од лажните вести за короната и каде ситуацијата се смирува, ќе има разбирање. На пример Нов Зеланд.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Ке останеме у изолација Северна Кореа гомна да јаде,само ради гласови на избори.Кои ке излезете на избори да гласате,тоа последен трзај да ви биде

Член од
12 март 2009
Мислења
20.928
Поени од реакции
17.172
Со оглед на негрижата на властите за радничкиот народ во период на семејни настани, се надевам дека некоја држава каде институциите ако треба одат од врата на врата само да ги заштитат граѓаните од лажните вести за короната и каде ситуацијата се смирува, ќе има разбирање. На пример Нов Зеланд.
не верувам, а можеби во Турција, Србија, Русија може азил да се добие ...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Оставија племе едно да не сотре само за власт,овие треба да ги судат и затвор по 100 години да бидат осудени за злосторство против човештвото

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.570
Поени од реакции
10.535
За жал, во мојата фамилија има позитивни.
Ќе сублимирам настани од овие 10 дена.

Она се заразува во канцеларија од колега албанец, кој одел со температура на работа. Пријавен е и во МВР. Пола канцеларија позитивни.
Се тестираше кај Жан. Од симптоми температура, кашлица, губење на вкус и мирис и голема малаксаност.
Маж и после 5 дена симптоми само губење на вкус и мирис, тестиран дури после 8 дена. Тестот негативен. :)

Мајка и татко и хоспитализирани, мајка и со наод на плуча, во стабилна состојба се. Исто, висока температура 7 дена, претерана малаксаност и кашлица.
Татко и позитивен, мајка и негативна. :) Сами носете заклучок.

За хаосот од овие 10 дена и организацијата на иституциите не би сега, а и не е дека не знаете.

“Среќа” е што бројките се вакви какви што се.
Ајде, со помин нека е, брзо да помине и да биде се во најдобар ред:)
Бидете позитивни, не дозволувајте да ви падне психа и да надвладее стравот:)

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
643
Лица од семејни настани - ањњњњњ :pipi: Каков еуфемизам за племето.
Лице од семеен настан со предмет кој насочува метални зрнца се упати кон клиниката и со солзи во очите побара хумано лекување од лицата угнетувачи, иако до вчера бегаше и се криеше од сигурна респираторна смрт.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.928
Поени од реакции
17.172
Позитивни во душа..хаххахаххаа...не на тестот....Шала на страна, им посакувам брзо оздравување.
епа од позитивни во душа и социјализација денес има 200 комада позитивни на К19 :cool:
кластери како печурки по дождот, може да замислам кога ќе почнат предизборни збирштини што ќе стане...

H

HoT _iCe

Гостин
Izvini sto pogresno se izraziv i pogresno si me svatil , ziveam vo Italia veke 18 godini , uste kako dete zaedno so moite si zaminavme od Makedonija. Veke 9 godini sum vo brak so italijanka i imam dve deca , koi edvaj go poznavaat makedonskiot jazik , bidejki doma zboruvame italijanski , no koga ke bidat malku pogolemi ke gi naucam , toa mi e dolnost kako roditel makedonec.
Zal mi e sto sum zaboravil na politikata vo Makedonija , znam samo deka odsekogas smrdela.
Makedonec sum , pravoslaven hristijanin , ne sum seljak , izrasnat sum vo taftalidze. I ne beram jabuki tuka , profesijata mi marketing i istovremeno veke 7ma godina imame svoj bar , sekako tesko odi rabotata posle krizata.
Makedonija mi e vo srceto , iako za zal retko ja posetuvam , zatoa i mi e mnogu krivo sto e taka kako sto e. Pozz
Ne e problem ama u ovoj nervozno vreme i kako ni se desavav gluposti, bar mene licno sve me nervira i mi e preko glavu, posebno prikaske i desavke od stranu pa pogresno sam te sfatija, mene mi zvucese drugo. Sorry.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
За жал, во мојата фамилија има позитивни.
Ќе сублимирам настани од овие 10 дена.

Она се заразува во канцеларија од колега албанец, кој одел со температура на работа. Пријавен е и во МВР. Пола канцеларија позитивни.
Се тестираше кај Жан. Од симптоми температура, кашлица, губење на вкус и мирис и голема малаксаност.
Маж и после 5 дена симптоми само губење на вкус и мирис, тестиран дури после 8 дена. Тестот негативен. :)

Мајка и татко и хоспитализирани, мајка и со наод на плуча, во стабилна состојба се. Исто, висока температура 7 дена, претерана малаксаност и кашлица.
Татко и позитивен, мајка и негативна. :) Сами носете заклучок.

За хаосот од овие 10 дена и организацијата на иституциите не би сега, а и не е дека не знаете.

“Среќа” е што бројките се вакви какви што се.
Заради вакви случаи каде сопружници се тестирани, еден позитивен, другиот не е, почнав да се сомневам во исправноста на тестовите што се користат ... И не само случајот со твоите роднини, и за други такви чув деновиве.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.928
Поени од реакции
17.172
Позитивни во душа..хаххахаххаа...не на тестот....Шала на страна, им посакувам брзо оздравување.
епа од позитивни во душа и социјализација денес има 200 комада позитивни на К19 :cool:
кластери како печурки по дождот, може да замислам кога ќе почнат предизборни збирштини што ќе стане...
туку К19 ги удира и одговорните, ама памет не им иде..

Градоначалникот на Чаир хоспитализиран на
Инфективната клиника

Градоначалникот на Гази Баба позитивен на COVID-19

Член од
14 август 2006
Мислења
45.550
Поени од реакции
85.148
Mислам дека намерно ги тролаат вмровските медиуми и им пуштаат погрешни информации. Затоа Република и НетПрес се истрчаа со над двеста.

Денес има 164 официјално.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Заради вакви случаи каде сопружници се тестирани, еден позитивен, другиот не е, почнав да се сомневам во исправноста на тестовите што се користат ... И не само случајот со твоите роднини, и за други такви чув деновиве.
Пред скоро два месеци гледав интервју со еден корејски инфектолог, неговото објаснување за непрецизноста во тестирањето беше дека исходот на тестот зависи од бројот на копии-реплики на вирусот во организмот во моментот т. е. конкретно нивните тестови во Јужна Кореја покажувале позитивен исход ако имало минимум околу 3000 примероци на вирусот во организмот, ако има помалку резултатот е негативен.

За ова може да искоментираат медицински лица, јас само пренесувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom