Океј е сфатив сеа што си сакал да кажеш, т.е. дека не си алудирал на градот како таков. Реагирав затоа што го оцрнија градов а може ден од попримерните беше и покрај сите пролизгувања на законодавците што е случија, закажување викенд карантини во 5 до 12 што се вика и слично.Никаде не го потенцирав Куманово, затоа и пишав Куманово и околината (Липково и компанија). За денес знам дека скоро сите случаи се од Липково, ама факт е дека и Албанците од Куманово се испозаразија, затоа и се бараше карантин, сличен на тој во Дебар и за таму. Ќе се потрудам следен пат да ги набројам сите села и населби посебно, за да нема вакви игнорирања на целиот пост и вадење од контекст.
Инаку, не знам кој град сум го заборавил. Единствено што гледам е дека не сум го спомнал Кичево, заради релативно стабилната ситуација таму.
Сега ќе ти влета Dardania со статистиките на Косово и Албанија и ќе ти кажи како Србија и Русија се пред крах на здравствен систем.Не знам кај се изгубија Албанците од темава @puno ?
А тој едниот сигурно е од Диво НасељеДиректорот на центарот за јавно здравје Куманово Ариф Љатифи, денеска соопшти дека од 12 -те новозаразени од подрачјето кое го покрива Центарот, единасет лица се од општина Липково.
локален како за Дебар, со војска околу општината а многу полицајци внатре....Нема шанси локален,абе дали сме ние свесни дека кога беше полициски час на цела територија таму си играа ташак со џандарите.Зар малку видеа излегоа?Па уште да им кажат дека само нив ке ги затворат? Па јас мислам дека ке се смеат кога ке чујат
Немој само ќељавиов да мрчи, го видовме неговотоДобра ноќ од чичко Зоки
43K views · 1.1K reactions | Примариус Д-р Лудаков | Колку треба да си нечовек, во ден кога има 90 новозаразени и 7 мртви луѓе, да го лажеш народот дека Корона-вирусот слабее и да ги туркаш гласачите во... | By Antonio Miloshoski | Facebook
Колку треба да си нечовек, во ден кога има 90 новозаразени и 7 мртви луѓе, да го лажеш народот дека Корона-вирусот слабее и да ги туркаш гласачите во...www.facebook.com
Ете можност повторно да се монтира полската болница, и шанса градските власти да покажат дека нешто прават.Многу критични случаи има и во 8ми септември, ненавременото барање помош е исто причинител. Не се изненадувајте ако пробиеме и топ 10 до крај на неделава.
Тоа што се дроби по медиуми е далеку од реалноста. ГОБ повторно се наполни а одделите по клиниките требаше од утре да започнат со РЕДОВНА работа, како во нормален период, по смени како што си тераа но повторно се вратени на вонреден распоред за работа.Ете можност повторно да се монтира полската болница, и шанса градските власти да покажат дека нешто прават.
Многу нормални се овие одлуки...зошто некој со 0 заболени би пуштал потенцијални преносители.
не кажува дека Хрватите ја блокирале и Италија, Шпанија, Британија, Франција ...само Германија и Австрија може... а пази сега, Австрија се уште е затворена спрема Словенија и Хрватска, само пропушта германци за натаму...Многу нормални се овие одлуки...зошто некој со 0 заболени би пуштал потенцијални преносители.
Џабе галамат и Македонија и Србија. Нека се оправат па после нека коментираат.