Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
17.120
Поени од реакции
19.524
Ама веста ова е близу до фејк њус. Значи на женава и паднало шишенце со Фајзер и од страв и за да заташкат дека и се скршило, наполнила со вода. Ете шест инјекции колку што може од шишенце да се вади. Нема никоја друга идеолошка позадина тука. Зошто па ваква битна информација ја нема овде кај веста само тој што ја пишал си знае. ;)
Чоек јас ниту проверив за шо станва збор, мајтап праев тука да те чепнам реков за Меркел.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.320
Чоек јас ниту проверив за шо станва збор, мајтап праев тука да те чепнам реков за Меркел.
Zeno ama ja ne rekov deka za tebe tuku za toj/taa sto ja/go pisal tekstot i naslovot.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.036
овие домашни тестови се добри за Дубари ??, ако ПРЕД да се идентификува усерот може да знае дали е позитивен тестот ... ќе жртвува 5еур и друг тест на друг негов човек ќе му напраи и ќе си го регистрира на мобилен како свој ??
Не добри, измислени се за дубари. Откако ни ги дадоа 30% од фирмата е на боледување. Мислам и дека намерно ни ги дадоа оти знаат какви се луѓето и ќе ги искористат, а и нив им одговара бидејки нема многу работа па место да ги плаќа фул сеа на боледување им дава само 60%. Win-Win ситуација.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.120
Поени од реакции
19.524
Zeno ama ja ne rekov deka za tebe tuku za toj/taa sto ja/go pisal tekstot i naslovot.
Веста е точна, на сестрата и се скршило шишенцето и во обид да прикрие ставила раствор со вода внатре. На пациентите им е инјектирана вода наместо вакцина, па сега испитуваат кои ја примиле таа наводна "вакцина".
Сестрата е отпуштена инаку.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.320
еве еден антиваксер, dr.Fullmich , ама има тука интересни и здраворезонски работи, ја поврзува работата со светската криза 2008...
https://mega.nz/file/DBlijbTL#-P_6NYTdr3-ZrigQ6psLy0KW8Bru_ZsiUG0Iiu9gzV8
Pa dobro si pisal, Dr. Füllmich sekogas e na front pri zagovori. Inace e doktor po pravo, pravnik e a no doktor medicinar ;)

Inace Füllmich veti deka ke go tuzi virologot Prof. Drosten od Berlinski Charite i Prof. Wieler glaven na Robert Kch institutot za taa namera zbiral pari ama seuste nema tuzba :)

Inace prijatel bil so Wolfgang Wodarg isto eden od ekipata.

Bez da go gledam videoto, pred nekolku meseci temata mu bese okolu PCR testovite deka mnogu bile so lazen rezultat. Mozebi, mozebi ne. Ali zrtvite ne se lazni.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.468
Поени од реакции
18.481
Кинеските вакцини ќе бидат од Синовак 500.000.

Нема ниту АЗ, ниту Спутинк V, така да тешко дека ќе се вакцинирам. Можеби во Србија или Бугарија.

Фајзер ќе сонуваме.

Ај барем природен имунитет не ни бега.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Знаме едно Бате втор пат ја има прележано како болест, полесно било од првиот пат цела недела температура, вториот пат само умор, истоштеност, измореност. И да 11 до 12 месеци размак.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.443
Поени од реакции
5.931
Ниска ефикасност. ( околу 50% )
Ама тоа да ти било за синовак, ние ќе сме зеле 200к синофарм која имала поголема ефикасност.
Некаде прочитав ефикасност од 80%, не сум сигурен баш

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.548
Поени од реакции
2.691
Ама тоа да ти било за синовак, ние ќе сме зеле 200к синофарм која имала поголема ефикасност.
Некаде прочитав ефикасност од 80%, не сум сигурен баш
Епа супер тогаш ако е синофарм во прашање.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.468
Поени од реакции
18.481
„Ние во мај очекуваме дополнителна голема количина од 500.000 вакцини на Синовак, мислам дека ќе бидат сосема соодветно снабдени сите пунктови за масновна вакцинација. "

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.443
Поени од реакции
5.931
„Ние во мај очекуваме дополнителна голема количина од 500.000 вакцини на Синовак, мислам дека ќе бидат сосема соодветно снабдени сите пунктови за масновна вакцинација. "
Оваа недела, поточно Сабота према недела, ќе пристигнат 200к синофарм

Kajgana Shop

На врв Bottom