Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.725
Ќе биде заебано за Велигден. Ако не затворат со полициски час- психози и хистерии, ако не пуштат да се распрскаме по Охриди, Дојрани, дворови, роднини , ќе го рашириме уште толку.
Абе што ви е. Ќе го рашириме уште толку. Демек пред полциискиот не беше расширен. Вака уште литургии што не почнаа лани исто време тука на форум да читаат за спас од поснопица. Па на крај цела Македонија заглави у Охрид и никому ништо.

Златен твит: со полицискиот спречувате само младите да не се ебат на Водно.

Change my mind.

Викендов градски парк у Скопје имаше повише луѓе него у цело Куманово што има, ама да после 8 имаме полциски а до 8 се пука на максимум. Дајте прекинете со овие хистерии и терајте у животот со други побитни ствари што ги имате.

Да беше ефикасен ќе го имаше полицискиот подолго време, него го ставија колку да се каже дека има мерка воведено.

Сеа со новиве правила им падна у вода пак све, за празници дозволено без ограничувања и за Велигден и за Бајрам нема полициски значи слободно сите главете каде и до колку сакате. Епа што к*р се забраниве тогаш другиве денови? Едино што мења е тоа што со тие што треба да се видиш покасно мораш да се видиш порано

Член од
7 септември 2016
Мислења
294
Поени од реакции
452
Има ли уште поента задолжително носење маски на отворено??

Ај зимово барем топлеа и штитеа од загадениот воздух колку толку а сеа само освен пополнување квота на ден за казнети граѓани, за шо служат?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.122
Поени од реакции
19.526

Ај зимово барем топлеа и штитеа од загадениот воздух колку толку а сеа само освен пополнување квота на ден за казнети граѓани, за шо служат?
За казни, убаво си пиша :)

Член од
21 септември 2011
Мислења
711
Поени од реакции
2.166

Штитат од полен, пролетна алергија....

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Ги избришав тиктокерите шо ги постирав од цел свет лудило шо ќе се замараме со тоа.Но ова нема на youtube da go vidish.

Мамичките од козле сеа ќе пишат неиживеани хаштаг за овие од лондон ха.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.377
Поени од реакции
18.510

Има изјава од Фанучи пред некој ден, дека шансите за заразување на отворено се минимални, и дека очекува нивната агенција да ја тргне препораката за маски на отворено. Значи сега, исто и пред 1 година, нема никаква логика да ја носиш маската на отворено. Само што сега ете, имаш официјална потврда. Вајда за некој ден ќе стигне веста до нашите и ќе се апдејтираат, и една од најглупите мерки (што сами си ја баравме) ќе отиде во историја.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Има изјава од Фанучи пред некој ден, дека шансите за заразување на отворено се минимални, и дека очекува нивната агенција да ја тргне препораката за маски на отворено. Значи сега, исто и пред 1 година, нема никаква логика да ја носиш маската на отворено. Само што сега ете, имаш официјална потврда. Вајда за некој ден ќе стигне веста до нашите и ќе се апдејтираат, и една од најглупите мерки (што сами си ја баравме) ќе отиде во историја.
U Makedoniji su morale da se nose maske na otvorenom?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.377
Поени од реакции
18.510
U Makedoniji su morale da se nose maske na otvorenom?
Yep. Изненадно, у споредба со други земји нашите правила за маски беа доста строги. Дури ми паѓа смешно кога ги читам експертине на редит од Америка, како се убедени дека доколку некој стејт воведе задолжителни маски заразата ќе исчезне :pos:

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Yep. Изненадно, у споредба со други земји нашите правила за маски беа доста строги. Дури ми паѓа смешно кога ги читам експертине на редит од Америка, како се убедени дека доколку некој стејт воведе задолжителни маски заразата ќе исчезне :pos:
Mislim da je i u većini zemalja zapadne Evrope bila i jeste i dalje na snazi mera o nošenju maski i na otvorenom.
Автоматски споено мислење:

Bože, ne vidim nikakvu logiku nošenja maski na otvorenom, zamisli tek gluposti kad si sam npr. šetaš ili voziš bajs, a moraš da nosiš masku.

Iskren da budem, kod nas je do skoro bilo obavezno da se u svim zatvorenim objektima nose maske, ja sam znao jednu istu masku da nosim i do nedelju dana, a znamo da je efektivna samo nekoliko sati. Onda to svoje ophođenje prenosim i na druge pa se pitam da li ljudi zaista na svaka 3,4 sata menjaju maske. Čisto sunmjam :pos:

Последно уредено:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.242
Поени од реакции
13.170

Истата дебилна грешка како нашиве идиоти што ја направија прошлата година некаде почеток на Мај кога изјавија пред јавноста дека земјата ги живее последните недели со заразата... Еве сега гледаме како болничари танцуваат на "хитовите" на Дац и Александар додека дневно ни умираат по 40+ луѓе од оваа болест.
Јако возат медиумиве...

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.431
Поени од реакции
10.356
... ja sam znao jednu istu masku da nosim i do nedelju dana, a znamo da je efektivna samo nekoliko sati.
Јао Џорџе, црни Џорџе....срам те било :facepalm:

Обавезно
носам маски за една употреба и штом се навлажнат, ја БАЦАМ Џорџе, фрлам///дали е на два саати или на пет саати ...други маски што имам платнени си ги перам.

Kajgana Shop

На врв Bottom