Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
Nakon prve doze Sputnika V se ne stvara imunitet. Tek posle druge. Nadam se da će biti dobro.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Се ствара само помал процент од рекламираниот(95%). И со 95 посто моеш да фатиш ако си у малерите.

borso

Робсо
Член од
7 ноември 2020
Мислења
66
Поени од реакции
113
За вукојебинава збориме каде пасоши продаваме , а не пак потврди за прележан коронавирус. Никој нема ни да ни го признае :D
За волја на вистината тие гозби обично се шип.тарски, само сметката и одговорноста е наша.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
Ќе прават ко има будали луѓе. Барем за ова за пренос со допир се знае дека не се пренесува така веќе цела година. За тоа нема теории на заговор, па едни да тврдат едно, други друго.

Сите што користат интезивно средства за дезинфекција, си ја уништуваат кожната флора.
Ако вирусот се пренесува преку droplets како што тврдат повеќето здравствени инситуции, тогаш логично е да дезинфицираш. Ако се пренесува преку воздух,шансите за тоа се минимални. Е сега вие размислете си, знаете доста луѓе заразени, распрашајте се од кого фатиле и во какви услови. Мене работата ми беше очигледна уште прошли мај, ама на повеќето уште не им е.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Ако вирусот се пренесува преку droplets како што тврдат повеќето здравствени инситуции, тогаш логично е да дезинфицираш. Ако се пренесува преку воздух,шансите за тоа се минимални. Е сега вие размислете си, знаете доста луѓе заразени, распрашајте се од кого фатиле и во какви услови. Мене работата ми беше очигледна уште прошли мај, ама на повеќето уште не им е.
Се пренесува со водени капки и поглеми и помали. Ама шансите да се разболиш се некој смешни проценти.

Треба ептен некој хрк плук да напрај на површината, при тоа да е во тој период од 5 дена кога е најзаразлив, ти да ја доприш површината со рацете и да ги пикниш во уста или во очи.

Мислам дека никој возрасен не го прај тоа.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Значи вакцинираните ќе бидат виновни за мутациите ... :D
Да не биле вакцинирани, немало вирусот да има потреба да мутира, ќе си тера со послабите варијанти.
Многу интелигентен овој вирусов, каква било мерка превземете, чекор пред вас е. :гик:
Ако не си вакциниран, тешко тебе, ако си вакциниран, пак тешко тебе, дури и поопасна верзија ќе произлезе.

Првин беа видовити со брановите, па сега со мутациите и никако чаре да најдат.
Да, докториштава никако да се договорат?!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Нема да се договорат никогаш.

Ова што го заговара овај, во суштина значи да се направи lockdown на цела планета за едно 2-3 месеци и да се искорени Короната, практично стратегијата на Кина, Виетнам, Австралија и Нов Зеланд.

Само знаеш, слободи, права, економија, и сега ебавме се, нит економија, ниту права, а со многу умрени ....

Член од
12 март 2009
Мислења
20.599
Поени од реакции
16.806

Ова што го заговара овај, во суштина значи да се направи lockdown на цела планета за едно 2-3 месеци и да се искорени Короната, практично стратегијата на Кина, Виетнам, Австралија и Нов Зеланд.

Само знаеш, слободи, права, економија, и сега ебавме се, нит економија, ниту права, а со многу умрени ....
нема шанси ни во една поголема држава комплет локдаун да напраиш ...
Како иде работава, короната ќе си остане ендемска болест, но за разлика од класичните ќе има доста зае*ани мутации...
бај тхе веј , па и досега, пред К19, одвреме навреме имаше навидум необјасниви смртни случки од непозната вироза, но никој не се тресеше бидејќи беа ретки, изолирани случаеви...
Посебно голем проблем е авио сообраќајот, па колку се сеќавам и АИДс го рашири низ цел свет еден геј стуард, така барем по медиумите кажуваа...
.. И друго прашање, ако и се стабилизира ситуацијата со короната во некој држави, н.пр. Нов Зеланд, како тоа ќе влијае на другите зарази, дали ќе им се зголеми класичниот грип ??

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
За нареден четврток ми организираа и мене пелц, најверојатно со руска или кинеска па ќе мо да видимо што и како...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.933
Три недели после вакцинацијата со АЗ другарот со мене што беше праеше тест за анти-тела, и истите беа прилично високи. Беа некои десет пати над референтната вредност.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Тоа е суштината на овој хаос, спротивно со договор би произлегле некакви нормални решенија, протоколи...
А вака за кој мој праиме држави, министерства за здравство, економија...

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Три недели после вакцинацијата со АЗ другарот со мене што беше праеше тест за анти-тела, и истите беа прилично високи. Беа некои десет пати над референтната вредност.
AZ vo praksa se pokaza kako odlicna vakcina koja stvara dobra imunizacija i so samo edna primena doza. Vo Germanija prvite pokraini vekje pocnaa da ja davaat i na pomladi od 60 godini odnosno ja ukinaa taa granica, primer Bavarija ili Mecklenburg-Vorpommern.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018

Не знам што заговара..., но се претставува како здравствен авторитет, имунолог со 30 искуство..., поентата му е дека со овој пристап на имунизација се постигнува контраефект, сличен на оној со бактериолошката резистенција кон антибиотиците..., тоа е повторно гласно размислување, наместо научен консензус нови недоумици...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Не знам што заговара..., но се претставува како здравствен авторитет, имунолог со 30 искуство..., поентата му е дека со овој пристап на имунизација се постигнува контраефект, сличен на оној со бактериолошката резистенција кон антибиотиците..., тоа е повторно гласно размислување, наместо научен консензус нови недоумици...
Овој трди дека можи да се случи страшна мутација заради вакцинацијата исто како и заради големиот број на заразени, како во Бразил на пример.

Во едно видео што го гледав бараше да се воведи светски карантин, како единствено решение.

И реално во право е за тоа.

Само ова антиваксериве се тотално неписмени и не го гледаат ниту слушаат, и не го ни разбираат, туку читаат само наслови и прераскажено сиже од страна на антиваксерски инфлуенсери.

И воедно развива свој тип на вакцина :D

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.429
Поени од реакции
7.806
Епа тоа е целата работа. Тие ем учени (исти книги, исти факултети), ем со години работат, не можат да се договорат, ама затоа антиваксериве биле виновни :tapp:

Само ова антиваксериве се тотално неписмени и не го гледаат ниту слушаат, и не го ни разбираат, туку читаат само наслови и прераскажено сиже од страна на антиваксерски инфлуенсери.
:sneaky:
Ќерка ми сака да се вакцинира на 20 години, јас не и дозволувам.
Јас на мајка ми која се пријави да се вакцинира, уште во неделата и кажав да почека сега засега.
Повторно сам себе убијал правиш Тенеке.

Kajgana Shop

На врв Bottom