Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.193
Registriravme zainteresiranost so devojkata uste koga ja pustija stranata za vakcinacii.
Vcera dobivme mejl so link ako sakame da se otkazeme, ako ne vleguvame vo planot za vakcinacija.

Bidejki ne sledam, sto znaci ova? Mackanje oci ili ke ima vakcinacija mesecov? Kolku vakcini imame atm i kakvi imame? Zabraneta li e az ili koj saka?

Vo docni 20ti sme.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.125
Поени од реакции
19.527
Registriravme zainteresiranost so devojkata uste koga ja pustija stranata za vakcinacii.
Vcera dobivme mejl so link ako sakame da se otkazeme, ako ne vleguvame vo planot za vakcinacija.

Bidejki ne sledam, sto znaci ova? Mackanje oci ili ke ima vakcinacija mesecov? Kolku vakcini imame atm i kakvi imame? Zabraneta li e az ili koj saka?

Vo docni 20ti sme.
Ова доаѓа некако као демек нема вакцини ама кога ќе стигнат да ве имаат во предвид за вакцинација.
АЗ не е препорачлива за млади лица, барем така изјавуваат сите.

Член од
21 септември 2011
Мислења
711
Поени од реакции
2.166
Вчера се вакцинираа домашните. Мајка ми со упат од матична, а татко ми без упат....онака само го прашале дали сака и тој да се вакцинира, прифатил и завршија одма работа.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ова доаѓа некако као демек нема вакцини ама кога ќе стигнат да ве имаат во предвид за вакцинација.
АЗ не е препорачлива за млади лица, барем така изјавуваат сите.
Нема ни теорија овој месец да види вакцина. Сега се вакцинираат лицата на 73 и 74 години и има останато уште неколку илјади вакцини.

Се чека, така најави Филипче, до крајов на месецов да добиеме 20.000 вакцини од Фајзер и 70тина илјади од Ковакс системот (мислам од АЗ).

Досега се вакцинирани ~30.000 од ~155.000 пријавени. Со ова темпо на имунизација и со оглед на тоа дека сега се вакцинираат оние на 73-74 години, вакцина може да види евентуално во мај. :)

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Вчера се вакцинираа домашните. Мајка ми со упат од матична, а татко ми без упат....онака само го прашале дали сака и тој да се вакцинира, прифатил и завршија одма работа.
Колку годишни се?

Член од
21 септември 2011
Мислења
711
Поени од реакции
2.166
Колку годишни се?
77 и 73

Не напоменав пред малку, матичната не му дала упат на татко ми оти не допуштал системот, а ваму го вакцинирале без упат...крај не се наоѓа.:toe:

Член од
4 август 2018
Мислења
1.571
Поени од реакции
3.366
Нема ни теорија овој месец да види вакцина. Сега се вакцинираат лицата на 73 и 74 години и има останато уште неколку илјади вакцини.

Се чека, така најави Филипче, до крајов на месецов да добиеме 20.000 вакцини од Фајзер и 70тина илјади од Ковакс системот.

Досега се вакцинирани ~30.000 од ~155.000 пријавени. Со ова темпо на имунизација и со оглед на тоа дека сега се вакцинираат оние на 73-74 години, вакцина може да види евентуално во мај. :)
Рон би збришал тоа за пар денови...

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.040
Меркел се информира од интернет ?
Или лошо се изрази?
Информацијата дека Меркел се вакцинирала со АЗ ние ја добиваме или од интернет или од тв. Како е тоа доказ за содржината на течноста дека е од таа компанија?

Озбилен си?
Не бе се заебавам. Чим пишува на интернет точно е, али немав шо да правам и ај ќе куцам на форумот.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
77 и 73
Не напоменав пред малку, матичната не му дала упат на татко ми оти не допуштал системот, а ваму го вакцинирале без упат...крај не се наоѓа.:toe:
...па нема заинтересирани, а вакцините имаат рок на траење!
што подразбираш „завршија одма работа“ ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693

ice_screenshot_20210416-204848.jpeg

ice_screenshot_20210416-204744.jpeg

се прашувам кој тука претерува и кој е валиден тест со вистинска цена?
или све е магла поради неспецифична детекција на антителата што може да биде од било кој патоген/антиген!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Информацијата дека Меркел се вакцинирала со АЗ ние ја добиваме или од интернет или од тв. Како е тоа доказ за содржината на течноста дека е од таа компанија?

Не бе се заебавам. Чим пишува на интернет точно е, али немав шо да правам и ај ќе куцам на форумот.
Нели, поголема веројатност е дека она место вакцина, вода примила.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Најмалце битно е со која вакцина се боцнала Меркел, битно е што ти безусловно веруваш во тоа шо ќе го изјави она или нејзината влада.

Шо е тоа шо ја прави информацијата за Меркел веродостојна, а таа на некој антиваксер не? Зимај во предвид дека и двајцата читаат од интернет, и немаат никакви докази за тоа кој е во право.

Страшно како функционира човечкиот мозок. :вонзем:
Ok Merkel laze deka ne ja primi so kameri. Merkel e doktor po hemija i nauka za nea ne e naucna fantastika.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323

Portparolot na Merkel izjavi. Sose ovaa slika.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Не се секирај за некој месец и ти ќе дојдеш на ред у Швабија па ќе кажеш за содржината на течноста :icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom