Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Кои генетски ефект може да има не стварно уште ова се рачуна како ризик? Значи Израелците сами си подпишаа изчезнување?

Јас искрено сум воодушевен со mRNA вакциниве, затоа што мислам дека целово човештво ќе го кренат на едно ново ниво во врска со здравство. Ама јебига нов тип на вакцина е, никој не знае што ќе се случува под една, две години.

За мене на 50 години, јас само можам корист да имам од Фајзер. Ама за млади нема потреба да си ја пробуваат среќата сега засега.

Јас искрено сум воодушевен со mRNA вакциниве, затоа што мислам дека целово човештво ќе го кренат на едно ново ниво во врска со здравство. Ама јебига нов тип на вакцина е, никој не знае што ќе се случува под една, две години.

За мене на 50 години
, јас само можам корист да имам од Фајзер. Ама за млади нема потреба да си ја пробуваат среќата сега засега.
:eek:
Од сега со чичо ќе ти се обраќам :D

Денес читав за Фајзер и Модерна, 90% ефикасност безразлика на мутации во америка ( се претпоставува дека се распространети еден куп соеви).

имаше една израелска студија за Фајзер. Утврдија дека е драстично кон јужно африканскиот сој но пак со задоволителен ефект. Немаше бројки туку само тоа беше заклучокот.

Море, море, лани истиве ликови викавте обично грипче било, секако ќе умреле луѓето, не правевте пола форум сме биле хипохондрици и параноични, а се потепавте да се вакцинирате први :D

Го изневеривте Бачето :D

Иначе тргна возот со вакцинава. Главоболка од пеколот и ме тресе снага како при настинка. Осеќам ќе биде температура диже се бура :LOL:
Чим активен си тука немаш гајле :)

Иначе тргна возот со вакцинава. Главоболка од пеколот и ме тресе снага како при настинка. Осеќам ќе биде температура диже се бура :LOL:

Со лесно. Ибупрофен 600 и Парацерамол 1000 можеш и заедно. Мене Иби добро ми делуваше а немав над 38 значи не зедов парацетамол.

Дива лига е за вакцинирање кај нас. Филипче вика матичните ќе закажувале и упатувале пациентите на вакцинација, матичните велат дека ниту добиле инструкции ниту знаат како или каде да ги упатат.

Ужасија.
Денес во 5ипол добиле мејл, ова кај Ненад Лазаров го видов, само он се жали дека нема време да закаже. Screenshot_2021-03-29-21-59-23-674_com.facebook.katana.jpg

:eek:
Од сега со чичо ќе ти се обраќам :D

Дури не сум дедо добро е :D
Автоматски споено мислење:

Со лесно. Ибупрофен 600 и Парацерамол 1000 можеш и заедно. Мене Иби добро ми делуваше а немав над 38 значи не зедов парацетамол.

Не смее да прима таква работа. Го намалува дејството на вакцината.

Не знам кој ги дава овие совети.

Што е со на Влатко Ѓорчев татко му,паднал у кома после примена вакцина во Србија,у Ниш на интензивна нега го задржале? Пишал на фб освен ако не преувеличува

Што е со на Влатко Ѓорчев татко му,паднал у кома после примена вакцина во Србија,у Ниш на интензивна нега го задржале? Пишал на фб освен ако не преувеличува
Нешто читав на сред интервјуто паднал пред вакцинирање. Којзнае што му биднало.

Не смее да прима таква работа. Го намалува дејството на вакцината.

Не знам кој ги дава овие совети.

на вакцинирање таму ми кажаа може и парацетамол и ибупрофен. Не ми кажаа дозирање само, ама може да се користат по потреба.

Нешто читав на сред интервјуто паднал пред вакцинирање. Којзнае што му биднало.
Не, туку откако се вакцинирал, прочитај кај него на профил има детално напишано.
Оправдан е гневот кај Влатко, сепак се работи за родител,ама целта на постот некако му е за да ја куди власта као не му обезбедила вакцина на стариот.

Моиве тргнале во 6-30 за Ниш до 22-30 биле вакцинирани немаа ништо закажано, сеа мора да дремат на бензиска пошо има јебени полициски час..
Ревакцинација на 21 јуни закажана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom