Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
2,5 милиони вакцини порачале?

Ај можда за 2,5 години ќе ги добиете.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Супер, оди сега на темата на Претседателските избори во САД и прочитај ги последните 100тина страни. До тој момент апсолутно се согласував со Трамп, пред се видеата на уплаканите левичарчињата ми беа презабавни за гледање. Но, проблемот настана кога Трамп требаше да биде татко на нацијата, а секој прес ( верувај дека повеќето ги следев и тоа на Фокс) беше поврзан за него. Само за себе зборуваше! Планот и вакцините што ги остави Трамп во аманет му се препишуваат на Џо. Форсирањето на Трамп за први да стигнат до вакцина беа цензурирани, а едно време тоа се исмеваше и токму од Фаучи. Рокот на Фаучи беше години за ефикасна вакцина! И тука имаше конфликт меѓу нив.

Цензура има, тоа е факт. Зборувам за реториката на Трамп која ти лично за занемаруваш. :)
Г-дин Дамблдор, џабе се умилкувате кај новата администрација. Вашите гревови нема да бидат заборавени!

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
darkweb... тоа е модерна замена за Трновац...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Заев вчера како наброја 2,5 милиони вакцини ќе замисли човек авал да му е. Ама па после ко ќе се сетиш дека пред недела дена добиле донација од за 4.000 луѓе од Србија ти станува јасно во кој паралелен универзум човекот живее.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Заев: Во недела ќе стигнат првите 3.000 дози вакцини, а до крајот на месецот и првата испорака од Ковакс

Ние секој ден очекуваме конкретна информација кога ќе стигнат, јас сега имам информација кога ќе стигнат првите 3.000, ама како да кажам, ако не стигнат. Во недела ги очекуваме 3.000 вакцини, преку ДХЛ да стигнат. Министерот заедно со амбасадорот ќе ги пречекаат, истакна денеска премиерот Заев.
Преку ДХЛ :pos: :pos:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Малку хумор и сатира........вакцини
Со брза пратка преку ДХЛ во недела во Македонија ќе стигнат првите 3000 вакцини Спутник В кои државата ги набавува од Русија.
.....ДХЛ пакетче.....интересно, поштарот иде на адреса кај мене дома? :lolzz: Ајде дај преку АлиЕкспрес :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:

Ова со резерва го најави премиерот Зоран Заев.
........секако, нема да стигнат......не се ни сомневаме.

-Секој ден очекуваме конкретна информација кога ќе стигнат вакцините. Сега имам конкретна информација кога ќе стасаат ама како да кажам, ако не стигнат?
..........:lolzz::lolzz: ова е ЈАКО! .........ако не стигнат....а нема да стигнат......нека каже ме зезнаа, другите се криви......ме лажат, а јас глупав им верувам!

Премиерот рече дека до крајот на март треба да добиеме помеѓу 20 и 30.000 дози вакцини од АстраЗенека преку Ковакс механизмот.
Вчера беше најавено дека до крајот на месецов се очекуваат 21.000 дози од Фајзер преку директен договор со компанијата.
........:lolzz:абе немој 21к дози.....кажи 500,000.......кога веќе лажеш, лажи мушки.....до коска.

За првата количина од кинески Синофарм се уште нема термин откако беше повлечен платениот аванс.
........е де, де.....на секој со малку мозок му стана јасно......дури и пензионерите го уловија дека лаже.

Премиерот рече дека имаме нов пик, но дали ќе има нови рестриктивни мерки ќе се одлучува во понеделник.
.......НЕМОЈ рестрикции......супер ни е вака, немој пак со глупости.......остави не да се вакцинираме по природен пат, друг начин и онака немаме.........да движиме среќно и слободно......па и на свадба да заиграме.....во преполн автобус на ЈСП да се возиме......да преполниме кафичи и кафани.....8-ми март групиранки да се има........а и предлог......нека скине и ова сега што важи (задолжителни маски....дрн..дрн).....да бидеме официјално слободна зона, без никакви мерки......да гори прашумава!

Во меѓувреме поради зголемениот број на хоспитализации на пациенти со Компликации од Ковид во функција од денеска е ставена и модуларната болница пред Инфективната клиника.
......жал ми е за секој заболен од Ковид.....што лежи по овие Ковид центри.......но власта е крива, никој друг......за вакцини слушаме секојдневно нови и нови ЦИРКУЗИ.....ЛАГИ.......а бројот на новозаразени ќе расте и ќе расте......хоспитализирани исто......логично е.

Последно уредено:
Член од
31 март 2008
Мислења
2.595
Поени од реакции
1.920
Во Гевгелиско ситуацијата е алармантна, се чека на ред за место во болницата.

Градоначалникот изјави дека ги затвараат Негорски бањи на неопределено време, т е физикалното одделение таму, за да може персоналот да оди да помага во гевгелиската болница бидејќи доста од персоналот во неа е отсутен поради зараза со ковид.

Ќе има и полициски час од 21 часот, според мене не помага. Ваков полициски час имаше низ цела Франција, но не успеа да ја намали заболеноста со ковид. Го подместија порано во 18 часот и е по ефективен.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Од познати што имам низ внатрешноста......кажуваат дека ситуацијата е алармантна.
Премногу заболени......полни болници..........МЗ како вешто да ја крие реалната состојба......али не знам до кога ќе можат да кријат.....од друга страна ПОПИС ќе има! Ова е се.....само држава не!

ЕДИТ
"На прашање колку вакцини имаме договорено на хартија, Филипче рече дека станува збор за 2,2 милиони договорени дози."
......абе овој здрав ли е што збори?........2,2М :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz: Продуван мозок.......можда до 2025-та:lolzz:

Последно уредено:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Филипче кажа дека руската вакцина ќе ја проверувале наши експерти,па тоа е исто како Боинг 747 да го проверува Перо лимарот од Иванковци

Член од
5 март 2018
Мислења
17.293
Поени од реакции
19.760
Другар мој работи во кафана, ми вика нема слободна маса ова недела по повод 8-ми Март, уствари ионака нема игла кај да се фрли по кафани. Вие тука за вакцини прајте муабет.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.486
Поени од реакции
10.387
Другар мој работи во кафана, ми вика нема слободна маса ова недела по повод 8-ми Март, уствари ионака нема игла кај да се фрли по кафани. Вие тука за вакцини прајте муабет.
Ама само за да се негодува, да се дига Џеват(што би рекле старите).. а не дека толку им дошло до вакцинирање.
Ние на работа повеќе од половина прележавме и никој нејќе да се вакцинира.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Ама само за да се негодува, да се дига Џеват(што би рекле старите).. а не дека толку им дошло до вакцинирање.
Ние на работа повеќе од половина прележавме и никој нејќе да се вакцинира.
Мислиш дека се работи само за дигање галама.....околу вакцините? ......демек колку да се критикува за нешто власта?
Онака......досадно ни е.....па тресеме зелени.....демек само џева дигаме?
Грешка си.......од мое пошироко опкружување, 90% сакаат да се вакцинираат......ама вакцини нема.
Вината......се знае каде е, а народот.....секако оние луѓе кои сакаат да се вакцинираат се немоќни.

Сепак секој со своето размислување.....не судам.

Kajgana Shop

На врв Bottom