Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.744
- Поени од реакции
- 27.744
Прими сочувство @Beric Dondarrion
...ако вака се транспотирал пакетот со Фајзер вакцини лично, имам две работи за замерка,Тука, во овој момент, мочањето во Заевата уста го доживеа својот зенит.
Прегледај го приврзокот 284492
Еве ќе добиеме вакцини, пак сите невакцинирани ќе умреме!Наративот ќе остане дури има недостаток на вакцини, а оваа година тешко дека све ќе се среди кај нас. Дополнително што надвор нема да можеме уште барем 1 година да излеземе без КОВИД пасош, а јас како млад, потентен, силен и здрав како дрен дечко немам потреба да се вакцинирам против ова грипче.
На ова со ,Ми се допаѓа’ реагирал liberij, коj малку порано напишал:И онака нема голем број на вакцини да имаме во прво време, нека му го земат редот на некој што стварно има потреба од нив.
Би сакал да добијам појаснување, од liberij, како од лице кое има, цитирам:дека целиот пристап е крајно промашен, па иди вакцинирај се
Но за многумина и погубноРеално ако вакциниве стварно ја модифицираат днк, тоа за некој луѓе може да биде пресвртница на подобро во животот.![]()
Не е дојдено време за вадење. Кога ќе дојде време, ќе се планира што како.а вакцината како од фрижидер од -70 С веднаш ќе ја извадат и ќе ја дадат ?![]()
1 година? Ја веќе сум у дилема дали а не кога ќе можеме да излеземе. Глеаш дека државите затвараат граници за да се заштитат од новите соеви, британска, афричка, така да никој не ти гарантира дека следна година некоја авганистанска варијанта нема да се појави.Наративот ќе остане дури има недостаток на вакцини, а оваа година тешко дека све ќе се среди кај нас. Дополнително што надвор нема да можеме уште барем 1 година да излеземе без КОВИД пасош, а јас како млад, потентен, силен и здрав како дрен дечко немам потреба да се вакцинирам против ова грипче.
За заштита од температурни турбуленции при транспортот, вакцините одат спакувани со сув мраз. Дозволена е варијација на температурата меѓу -80 и -60 степени. Пакетот содржи дигитален запишувач на температурата што се испраќа кај произведувачот на проверка. Место за пропуст не е оставено, самиот производител направил се за да се заштити....ако вака се транспотирал пакетот со Фајзер вакцини лично, имам две работи за замерка,
...прво, пакетот не е обезбеден и фиксиран против удар и ,,шетање,, лево десно, додека автомобилот возен лево десно низ такви лизгави снежни патишта стриктно пропишан услов за запазување при транспорт на овие вакцини кои не смеат да се ,,тресат,,, и удираат без да бидат заштитени и врзани,
второ, еднаш извадени Фајзер вакцини од специјалните фрижидери на -70 С, при транспорт каде не е запазена -70 С зашто треба да има копјутерски иштампан доказ на одржување на ладен ланец што самото возило не го обезбедува, барем не видовме таков доказ за температурa од извадениот фрижидер со -70С до местото на примопредавање на граница, што не знам колку е почитуван протоколот со задржувањето и пресот со отворено возило кое не требаше да застане на граница за ТВ перфомансот на двајцата државници,
...ај кога веќе ја утнаја со пресот правејќи престава или би рекла шоу со медицински работи, вакцините не се враќаат повторно во специјалните фрижидери на -70С како што е направено и уште покажано на ТВ
... во напишаното упатството Фајзер ги има назначено прецизно правилата примена и транспорт на негова вакцина, но сигурно тие не гледаат ТВ МКД, па да дадат негативни поени и можеби забрана за понатамошна нивна достава по наше барање (купување) во иднина поради непочитување на нивните упаства за Фајзер вакцини,
... со транспорт на вакцините требаше истите да се внесат и чуваат во обичен фрижидер од 2-8 С за 5 дена да се вакцинираат луѓето, односно да се почне веднаш со вакцинација следниот ден т.е во понеделник, а не да се чека до среда,
Aj toa ama vo pravo e bijons okolu transportot taka paketce labavo vo kombe. Vakcinata na Biontech e osetliva na treskanje i vo najlos slucaj moze da se unisti.За заштита од температурни турбуленции при транспортот, вакцините одат спакувани со сув мраз. Дозволена е варијација на температурата меѓу -80 и -60 степени. Пакетот содржи дигитален запишувач на температурата што се испраќа кај произведувачот на проверка. Место за пропуст не е оставено, самиот производител направил се за да се заштити.
Можеш ли да објасниш како дојде до заклучок дека стерилитет не настанува?A iskreno od sto stravuvas? Alergicni reakcii moze da ima kaj alergicari ama niv ne im se preporacuva da primat bilo koja vakcina a i nastanuvaat nekolku minuti po primanje a ne posle godini. Isto taka sterilitet ne nastanuva. A toa dali po nekoja godina site sto primile vakcina ke izumrat ili tesko ke zabolat stvarno ne znaeme posto ne mozeme da ja predvidime idninata ama nema nikakvi indicii deka toa ke se desi. Do sega 130 milioni lugje se vakciniraa so razni vakcini pa ne vidov masovni umiranja, zaboluvanja ili neplodnost![]()
Ова е за сликање ( повеќе се обрукаа со пакетчево додуше, ама нивен проблем), претпоставувам знаат што е каиш. Не е ова првото комбе од фабрика до тука, има критериуми и за транспортот, место за пропуст, освен намерна саботажа, нема.Aj toa ama vo pravo e bijons okolu transportot taka paketce labavo vo kombe. Vakcinata na Biontech e osetliva na treskanje i vo najlos slucaj moze da se unisti.