Конец за заби: дали употребувате?

Конец за заби:Дали употребувате?

• Да

Гласови: 83 38,2%
  • Не

Гласови: 134 61,8%

• Вкупно гласачи
    217
Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Само четка за заби:pipi: Ни конец, ни чепкалка за заби:wink:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Јас по мое имам лошо мислење за со конец да ги чистиме забите, исто така и за чичкалицата ама ајде.. Доволно е со четка. А ко бев мал само еден млечен зап имам извадено со конец.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
НЕ...:jaj: , порано употребуев ама тоа беше само многу краток период...

Член од
24 октомври 2008
Мислења
328
Поени од реакции
5
Само со четка за заби конец не користам.:pipi:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.934
Поени од реакции
8.570
Од четка за заби нема подобро.
Конецот како конец нема да влијае pH-то во усната празнина и нема да го заштити забот од киселините кои го разградуваат дентинот.

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Мене заболекарот ми препорача покрај четкањето со четка, после јадење обавезно со конец за заби за да не ми се создаваат џебови. И откако ги користам и едното и другото, супер ми се забите.:toe:

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Од неодамна почнав да користам Johnson&Johnson reach и презадоволна сум.. не знам ни како сум живеела сите овие години без конец за заби. Искрено осекам огромна разлика и буквално осекам како забите да ми дишат а устата ми е баш чиста:pipi:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
користам од скоро пошто кога си миев заби,не ги осекав како скроз чисти,како да имав уште наслаги останато внатре,сега го користам и знам дека устата ми е чиста-ми дава чувство на свежина.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Koga ziveev vo makedonija ne koristev zosto ne mi teknalo da si kupam takvo nesto,no odkoga dojdov vo Germanija na sekakvi gluposti si trosam pari.Ma da vo toa ne spaga konecot za zabi toa stvarno e prakticno a i zdravo,zosto konecot stvarno gi cisti i tesko dostapnite mesta megu zabite sto normalno ne ke moze covek so cetkica za zabi da gi iscisti,taka da se odstranuva ostanatata hrana a vo nea znaeme deka se razvivaat bakterii od raspaganjeto na hranata.

Kajgana Shop

На врв Bottom