Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Член од
16 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Koga ziveev so mojte ic ne mislev do koga ke mi bide platata i dali treba nesto za doma od vreme na vreme ako mi tekne, no sega koga sum sam e sosema druga prikazna ma da i sega znam da se opustam poveke od kolku treba :toe:

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Pa, posto na 1vi zemam plata, a na 1vi drugiot mesec imam uste 90% od platata, moze da se kazi oti ne sum golem trosac, mozebi toa e zatoa sto mi davaat pari od doma za izleguvanje, a ne sum mnogu po setanje po buticite ( bljak ) :)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Pa i stedam i trosam zavisi od periodot:) ama sekogas gledam da imam pari u geb, zavisis kako e cuvstvuvas nekogas koga ke vidam ubavi raboti sakam da gi kupam i kraj, normalno ako mi odgovara cenata. Imav eden period stedev za mobilen, za skuter za neznam sto.:)

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
abe parive nekako me bckaat v dzeb... ili kade i da se... vo pamet mi udiraat dodeka ne gi potrosam..
shtedenje.. a da
toa vo nekoj drug film kaj so jas ne sum glavna uloga

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Пред едан месец почнав да збирам железни пари, и тоа во шишe од кока кола 2 литри.Баш сакам да видам колку ќе оберам дека кажуваат ако цело шише го наполниш со 5 денарки се збирало 150 евра :)

Член од
31 март 2007
Мислења
74
Поени од реакции
0
tesko promeliva licnost sum za ovaa rabota .... nekogas stedam kako lud , gledam sto kupuvam od hrana baram popusti po prodavnici , se mislam 6 pati pred da kupam nesto dali toa e isplatlivo , dali mi treba , dali za eden mesec ke bidi 40 % poeftino i taka teram mozebi 3 meseci ... i koga ke si se vratam Mk kaj mama i tato em ne zarabotuvam em trosam kako lud ... znaci nekako moite pari ne mi se davaat bas i na niv znam i da stedam i da planiram .... i plus toa si ja trosam i zastedata ... i koga ke vidis sekogas si na nula :toe:

Член од
21 јуни 2007
Мислења
1.446
Поени од реакции
10
Joey напиша:
Пред едан месец почнав да збирам железни пари, и тоа во шишe од кока кола 2 литри.Баш сакам да видам колку ќе оберам дека кажуваат ако цело шише го наполниш со 5 денарки се збирало 150 евра :)
Ja sobrav okolu 128 bea :) neznam dali ke mozes celo da go soberes so 150 ...

J

JohnnyMass

Гостин
Ја не штедам ситни пари.Обично парите кои ги добијам а не ги потрошам ги чувам во џеб.Додека не ги потрошам се разбира...

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Па ме бива за штедење, зошто од мала сум излезена од дома, по интернати, станови, и морам да се организирам сама... + и никогаш не ми давале преголемо количество пари, па сум морала да си правам сама комбинации...
Од друга страна пак, некогаш кога ми е ќеиф, трошам пари и воопшто не ги жалам, ама пак одма после тоа си развивам планови како да ги повратам :helou:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Stedam dur ne se soberat okolu 100evra. Posle skoro site gi trosam naednas.

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
од мала собирам.Ќе ми побараше сестра ми и ќе и ги дадев сите(баш сум била фина :pipi:)...и сега си ги планирам парите,си тргам на страна...ама ќе ми здосади и ќе ги потрошам на некоја глупост....иначе собирам 5 денарки во 2л шише и дури не го наполнам до крај нема сечење

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Штедам само со цел, пример ако сакам да си купам си штедам пари, ама онака да штедам за кризни денови никако!!! А ситни пари собирав во еден земјен сад имав околу 500-600 денари и си ги сменив.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе ја штедам уште од мал и до сега кој знае на книшка колку пари имам заштедено, ама не штедам онака за да не можам да се забавувам и да страдам, ако ми треба нешто ќе го купам

Kajgana Shop

На врв Bottom