Koga ziveev so mojte ic ne mislev do koga ke mi bide platata i dali treba nesto za doma od vreme na vreme ako mi tekne, no sega koga sum sam e sosema druga prikazna ma da i sega znam da se opustam poveke od kolku treba
Pa, posto na 1vi zemam plata, a na 1vi drugiot mesec imam uste 90% od platata, moze da se kazi oti ne sum golem trosac, mozebi toa e zatoa sto mi davaat pari od doma za izleguvanje, a ne sum mnogu po setanje po buticite ( bljak )
Pa i stedam i trosam zavisi od periodot ama sekogas gledam da imam pari u geb, zavisis kako e cuvstvuvas nekogas koga ke vidam ubavi raboti sakam da gi kupam i kraj, normalno ako mi odgovara cenata. Imav eden period stedev za mobilen, za skuter za neznam sto.
abe parive nekako me bckaat v dzeb... ili kade i da se... vo pamet mi udiraat dodeka ne gi potrosam..
shtedenje.. a da
toa vo nekoj drug film kaj so jas ne sum glavna uloga
Пред едан месец почнав да збирам железни пари, и тоа во шишe од кока кола 2 литри.Баш сакам да видам колку ќе оберам дека кажуваат ако цело шише го наполниш со 5 денарки се збирало 150 евра
tesko promeliva licnost sum za ovaa rabota .... nekogas stedam kako lud , gledam sto kupuvam od hrana baram popusti po prodavnici , se mislam 6 pati pred da kupam nesto dali toa e isplatlivo , dali mi treba , dali za eden mesec ke bidi 40 % poeftino i taka teram mozebi 3 meseci ... i koga ke si se vratam Mk kaj mama i tato em ne zarabotuvam em trosam kako lud ... znaci nekako moite pari ne mi se davaat bas i na niv znam i da stedam i da planiram .... i plus toa si ja trosam i zastedata ... i koga ke vidis sekogas si na nula
Пред едан месец почнав да збирам железни пари, и тоа во шишe од кока кола 2 литри.Баш сакам да видам колку ќе оберам дека кажуваат ако цело шише го наполниш со 5 денарки се збирало 150 евра
Па ме бива за штедење, зошто од мала сум излезена од дома, по интернати, станови, и морам да се организирам сама... + и никогаш не ми давале преголемо количество пари, па сум морала да си правам сама комбинации...
Од друга страна пак, некогаш кога ми е ќеиф, трошам пари и воопшто не ги жалам, ама пак одма после тоа си развивам планови како да ги повратам :helou:
од мала собирам.Ќе ми побараше сестра ми и ќе и ги дадев сите(баш сум била фина )...и сега си ги планирам парите,си тргам на страна...ама ќе ми здосади и ќе ги потрошам на некоја глупост....иначе собирам 5 денарки во 2л шише и дури не го наполнам до крај нема сечење
Штедам само со цел, пример ако сакам да си купам си штедам пари, ама онака да штедам за кризни денови никако!!! А ситни пари собирав во еден земјен сад имав околу 500-600 денари и си ги сменив.
Абе ја штедам уште од мал и до сега кој знае на книшка колку пари имам заштедено, ама не штедам онака за да не можам да се забавувам и да страдам, ако ми треба нешто ќе го купам
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.