Колку сте високи колку сте тешки? Проблеми, ситуации?

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
1.69/ 61кг Се поправив сега покрај празниците 2-3кг, треба да ги намалам, мора малку вежбање.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ме интересира една работа во врска со висината vs. теретаната и дигањето тегови. Дали со дигање тегови можно е стопирање на растот? Јас на пример сега сум 17 години и сум околу 1,72 а сакам да пораснам барем до кај 1,77/8. Исто така ако е до гените како што читам во претходните страници, татко ми е околу 180cm па се надевам дека во иднина ќе го стигнам и него. Што мислите вие?

Иначе, не тренирам ништо освен одење теретана и правење вежби.

Sipy

Dr.Sheldon Cooper
Член од
9 јануари 2011
Мислења
170
Поени од реакции
31
Само пливање и ќе пораснеш уште некој сантим а и плус најдобар спорт е според мене и единствен каде што врски не поминуваат за да буткаат други напред(од искуство),само биди упорен немој да бараш резултати за 4-5 месеци.

С

сашенко

Гостин
Не ги слушај овие што имале хх сантиметри на 12 години, а потоа за две години се извишиле 15 цм - или лажат или едноставно пубертетот ги фатил наеднаш - нема тоа многу врска со тоа што вежбале, до гените е. Ако сакаш вежбај, нема да ти шкоди, напротив, може ќе ти помогне за сантим-два (но ништо повеќе) - одбојка, кошарка, атлетика... па и фудбал, зошто да не. И да не се извисиш од тоа, пак е корисно.
Едно другарче од основно беше многу низок (најнизок во клас) па после некоја инекција му бапнаја и израсна како печурка нагоре.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Едно другарче од основно беше многу низок (најнизок во клас) па после некоја инекција му бапнаја и израсна како печурка нагоре.

Немора да е инјекција.
Обично после основно сите машки растат повеќе.
Пониските стануваат повисоки од тие во основно што биле повисоки.
Не е тек така удри инјекција, каква инјекција? :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Само пливање и ќе пораснеш уште некој сантим а и плус најдобар спорт е според мене и единствен каде што врски не поминуваат за да буткаат други напред(од искуство),само биди упорен немој да бараш резултати за 4-5 месеци.
Не се замарам толку за висината, ако е до гените, би требало уште да растам, до 23-25 години. Но прашањето ми е дали дигањето тегови може да го стопират растот, имам нешто такво слушнато но не знам дали е точно.

С

сашенко

Гостин
Немора да е инјекција.
Абе појма неам така ни рече на нас.Иначе тренираше фудбал и му викале многу е низок а добро играше и го носеа на некои испитувања и му рекле таму дека инекција ке му дадат за хормоните ли нешто или нешто такво и детето израсна топола после

Sipy

Dr.Sheldon Cooper
Член од
9 јануари 2011
Мислења
170
Поени од реакции
31
Не се замарам толку за висината, ако е до гените, би требало уште да растам, до 23-25 години. Но прашањето ми е дали дигањето тегови може да го стопират растот, имам нешто такво слушнато но не знам дали е точно.
Не се оптеретувај многу со теретана уште си мал за таму...почекај уште една година до кај 17-18 години,а у меѓу време можеш дома склекови и стомачни да праиш.
http://hundredpushups.com/ <----Ова ти е програма за склекови можеш таму повеќе да прочиташ.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Тоа со гените од родителите нема врска бар ја си кажувам за мене татко ми е висок 1.70 + - 2,3 сантима мајка ми исто така не е многу висока тука негде е а јас сум ко изрод у фамилија скоро 1,90 :) така да не се притресувајте многу околу гените

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Тоа со гените од родителите нема врска бар ја си кажувам за мене татко ми е висок 1.70 + - 2,3 сантима мајка ми исто така не е многу висока тука негде е а јас сум ко изрод у фамилија скоро 1,90 :) така да не се притресувајте многу околу гените
Абе ајде,кој ти кажа .......,а што правиме кога гените може да дојдат до израз и до 9 генерации ????

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
еее сеа кој ти се сеќава на 9-та генерација :D иначе излеа несе разбравме ја го напишав постот у смисол дека не треба да се притресуваат околу висината на родителите према нивната висина

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Зависи од кого се наслуда генот за растење тоа нема да знаете во тој ген за растење од каде носи меморија од кој предок.
Човекот треба да се усовршува со тек на генерациите кои се раѓаат.
А и таткоти не е низок 172цм, ќе видиш дека и твоите деца ќе излезат во нешто подобри од тебе.

Продолжете да коментирате не мешајте ги гените. Гените се зезната работа за муабет бидејќи ретко кој може на форумов да коментира во врска со тоа.

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Немора да е инјекција.
Hormon na rast,ima i takvi terapii,koi im gi davaat na slabo razvieni deca fizi4ki,no se mn skapi,a hormon na rast i profesionalnite bilderi koristat,vakva terapija so hormon na rast ima primano Lionel Messi:):):):pipi:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Hormon na rast,ima i takvi terapii,koi im gi davaat na slabo razvieni deca fizi4ki,no se mn skapi,a hormon na rast i profesionalnite bilderi koristat,vakva terapija so hormon na rast ima primano Lionel Messi:):):):pipi:
Биди сигурен дека тој зема квалитетни хормони што неможеме ние обичните смртници да ги добиеме.

Kajgana Shop

На врв Bottom