Колку сте високи колку сте тешки? Проблеми, ситуации?

• Креатор на темата Креатор на темата Solider
  • Време на започнување Време на започнување
1.69/ 61кг Се поправив сега покрај празниците 2-3кг, треба да ги намалам, мора малку вежбање.

Ме интересира една работа во врска со висината vs. теретаната и дигањето тегови. Дали со дигање тегови можно е стопирање на растот? Јас на пример сега сум 17 години и сум околу 1,72 а сакам да пораснам барем до кај 1,77/8. Исто така ако е до гените како што читам во претходните страници, татко ми е околу 180cm па се надевам дека во иднина ќе го стигнам и него. Што мислите вие?

Иначе, не тренирам ништо освен одење теретана и правење вежби.

Само пливање и ќе пораснеш уште некој сантим а и плус најдобар спорт е според мене и единствен каде што врски не поминуваат за да буткаат други напред(од искуство),само биди упорен немој да бараш резултати за 4-5 месеци.

Не ги слушај овие што имале хх сантиметри на 12 години, а потоа за две години се извишиле 15 цм - или лажат или едноставно пубертетот ги фатил наеднаш - нема тоа многу врска со тоа што вежбале, до гените е. Ако сакаш вежбај, нема да ти шкоди, напротив, може ќе ти помогне за сантим-два (но ништо повеќе) - одбојка, кошарка, атлетика... па и фудбал, зошто да не. И да не се извисиш од тоа, пак е корисно.

Едно другарче од основно беше многу низок (најнизок во клас) па после некоја инекција му бапнаја и израсна како печурка нагоре.

Едно другарче од основно беше многу низок (најнизок во клас) па после некоја инекција му бапнаја и израсна како печурка нагоре.

Немора да е инјекција.
Обично после основно сите машки растат повеќе.
Пониските стануваат повисоки од тие во основно што биле повисоки.
Не е тек така удри инјекција, каква инјекција? :)

Само пливање и ќе пораснеш уште некој сантим а и плус најдобар спорт е според мене и единствен каде што врски не поминуваат за да буткаат други напред(од искуство),само биди упорен немој да бараш резултати за 4-5 месеци.

Не се замарам толку за висината, ако е до гените, би требало уште да растам, до 23-25 години. Но прашањето ми е дали дигањето тегови може да го стопират растот, имам нешто такво слушнато но не знам дали е точно.

Немора да е инјекција.

Абе појма неам така ни рече на нас.Иначе тренираше фудбал и му викале многу е низок а добро играше и го носеа на некои испитувања и му рекле таму дека инекција ке му дадат за хормоните ли нешто или нешто такво и детето израсна топола после

Не се замарам толку за висината, ако е до гените, би требало уште да растам, до 23-25 години. Но прашањето ми е дали дигањето тегови може да го стопират растот, имам нешто такво слушнато но не знам дали е точно.

Не се оптеретувај многу со теретана уште си мал за таму...почекај уште една година до кај 17-18 години,а у меѓу време можеш дома склекови и стомачни да праиш.
http://hundredpushups.com/ <----Ова ти е програма за склекови можеш таму повеќе да прочиташ.

Тоа со гените од родителите нема врска бар ја си кажувам за мене татко ми е висок 1.70 + - 2,3 сантима мајка ми исто така не е многу висока тука негде е а јас сум ко изрод у фамилија скоро 1,90 :) така да не се притресувајте многу околу гените

Тоа со гените од родителите нема врска бар ја си кажувам за мене татко ми е висок 1.70 + - 2,3 сантима мајка ми исто така не е многу висока тука негде е а јас сум ко изрод у фамилија скоро 1,90 :) така да не се притресувајте многу околу гените
Абе ајде,кој ти кажа .......,а што правиме кога гените може да дојдат до израз и до 9 генерации ????

еее сеа кој ти се сеќава на 9-та генерација :D иначе излеа несе разбравме ја го напишав постот у смисол дека не треба да се притресуваат околу висината на родителите према нивната висина

Зависи од кого се наслуда генот за растење тоа нема да знаете во тој ген за растење од каде носи меморија од кој предок.
Човекот треба да се усовршува со тек на генерациите кои се раѓаат.
А и таткоти не е низок 172цм, ќе видиш дека и твоите деца ќе излезат во нешто подобри од тебе.

Продолжете да коментирате не мешајте ги гените. Гените се зезната работа за муабет бидејќи ретко кој може на форумов да коментира во врска со тоа.

Немора да е инјекција.
Hormon na rast,ima i takvi terapii,koi im gi davaat na slabo razvieni deca fizi4ki,no se mn skapi,a hormon na rast i profesionalnite bilderi koristat,vakva terapija so hormon na rast ima primano Lionel Messi:):):):pipi:

Hormon na rast,ima i takvi terapii,koi im gi davaat na slabo razvieni deca fizi4ki,no se mn skapi,a hormon na rast i profesionalnite bilderi koristat,vakva terapija so hormon na rast ima primano Lionel Messi:):):):pipi:

Биди сигурен дека тој зема квалитетни хормони што неможеме ние обичните смртници да ги добиеме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom