- Член од
- 2 август 2009
- Мислења
- 1.739
- Поени од реакции
- 136
170 цм, 55 кг
Едно другарче од основно беше многу низок (најнизок во клас) па после некоја инекција му бапнаја и израсна како печурка нагоре.Не ги слушај овие што имале хх сантиметри на 12 години, а потоа за две години се извишиле 15 цм - или лажат или едноставно пубертетот ги фатил наеднаш - нема тоа многу врска со тоа што вежбале, до гените е. Ако сакаш вежбај, нема да ти шкоди, напротив, може ќе ти помогне за сантим-два (но ништо повеќе) - одбојка, кошарка, атлетика... па и фудбал, зошто да не. И да не се извисиш од тоа, пак е корисно.
Едно другарче од основно беше многу низок (најнизок во клас) па после некоја инекција му бапнаја и израсна како печурка нагоре.
Не се замарам толку за висината, ако е до гените, би требало уште да растам, до 23-25 години. Но прашањето ми е дали дигањето тегови може да го стопират растот, имам нешто такво слушнато но не знам дали е точно.Само пливање и ќе пораснеш уште некој сантим а и плус најдобар спорт е според мене и единствен каде што врски не поминуваат за да буткаат други напред(од искуство),само биди упорен немој да бараш резултати за 4-5 месеци.
Абе појма неам така ни рече на нас.Иначе тренираше фудбал и му викале многу е низок а добро играше и го носеа на некои испитувања и му рекле таму дека инекција ке му дадат за хормоните ли нешто или нешто такво и детето израсна топола послеНемора да е инјекција.
Обично после основно сите машки растат повеќе.
Пониските стануваат повисоки од тие во основно што биле повисоки.
Не е тек така удри инјекција, каква инјекција?
Не се оптеретувај многу со теретана уште си мал за таму...почекај уште една година до кај 17-18 години,а у меѓу време можеш дома склекови и стомачни да праиш.Не се замарам толку за висината, ако е до гените, би требало уште да растам, до 23-25 години. Но прашањето ми е дали дигањето тегови може да го стопират растот, имам нешто такво слушнато но не знам дали е точно.
Абе ајде,кој ти кажа .......,а што правиме кога гените може да дојдат до израз и до 9 генерации ????Тоа со гените од родителите нема врска бар ја си кажувам за мене татко ми е висок 1.70 + - 2,3 сантима мајка ми исто така не е многу висока тука негде е а јас сум ко изрод у фамилија скоро 1,90 така да не се притресувајте многу околу гените
Hormon na rast,ima i takvi terapii,koi im gi davaat na slabo razvieni deca fizi4ki,no se mn skapi,a hormon na rast i profesionalnite bilderi koristat,vakva terapija so hormon na rast ima primano Lionel MessiНемора да е инјекција.
Обично после основно сите машки растат повеќе.
Пониските стануваат повисоки од тие во основно што биле повисоки.
Не е тек така удри инјекција, каква инјекција?
Биди сигурен дека тој зема квалитетни хормони што неможеме ние обичните смртници да ги добиеме.Hormon na rast,ima i takvi terapii,koi im gi davaat na slabo razvieni deca fizi4ki,no se mn skapi,a hormon na rast i profesionalnite bilderi koristat,vakva terapija so hormon na rast ima primano Lionel Messi