Колку го сакате/сте го сакале школото ?

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
па вака од 1 до 4 ептен сакав да идам во школо затоа што имав златна професорка потоа и од 5 до 8 обожавав да одам затоа што имав супер класен кој просто знаеше да те натера да го сакаш школото и сите предмети а особено математика бидејки тој предаваше тоа.Класот ми беше ептен екстра сите си се сакавме и си помагавме заедно , но од 1 година почнав да го мразам школото се паднав во лош клас имав првото тромесечие еден одвртен професор кој ако останеше уште на работа ке ми го уништеше животот.Сега сум трета година и не дека го сакам ама не го ни толку мразам се зависи од тоа каков ми е денот::nesvest:

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
У втора година,многу си ја сакав Гимназијата,уствари,со душа го чекав секој нов ден во неа и ми беше бед кога идеа викенди и распуст.
Али дефинитивно не поради учењето,туку имав многу субјективни причини за таа љубов.:pipi:
А сега не знам...само шо почнав на факс,па ќе видиме во која насока ќе тргнат моите емоции спрема прекрасната ни образовна институција.

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Не го сакав во основно,,кога помина сакав назад,,и средно едвај чекав да завршам,,а сега кога ќе се сетам колку ми било убаво,,повторно сакам пак...Но,,ете,,сега да видиме како ќе ми биде на факс,,мислам дека конечно ќе научам да уживам зошто сепак се ова најубавите години:pipi:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
не дека го мразам школото како школо...не ги мразам професорите....едноставно ги мразам професорите...не ги мразам предавањата, ги мразам испрашувањата и тестовите....затоа при самата помисла на школо, ти текнува на тестови и испрашувања и затоа велиме дека го мразиме школото...иначе школото како установа си е сасвим уреду....

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Па не го сакам којзнае колку школото, понекогаш може да биде многу добро во школо ама почесто не е добро.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
од прво до осмо во 11 октомври во скопје учев и ок беше си го сакав школото...фини деца фини професори(добро не сите) ама ок беше
коа дојдов средно у орце прво се каев дека сум се запишал у школо ко алкатраз...ама сватив дека тука учат ммн мн мн фини деца запознав мн пријатели си учам редовно и ок е не се жалам:smir:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Епа не дека нешо многу го сакам..едноставно то ни е обврска а богами и потреба да одиме нашколо..фала богу не сакам да одам неписмена...

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
не дека го мразам школото како школо...не ги мразам професорите....едноставно ги мразам професорите...не ги мразам предавањата, ги мразам испрашувањата и тестовите....затоа при самата помисла на школо, ти текнува на тестови и испрашувања и затоа велиме дека го мразиме школото...иначе школото како установа си е сасвим уреду....
Хехе :) рајт!

Сите одделенија до сеа шо ги иам поминато ги сакам и сакам да се вратам, моментално сум 2 година и не ми се ојт баш, баш нашкола... да можев само на одмори да одам...грејт!Следната година ке сакам да сум 2 пак и така се по ред.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Мрзам одредени професори...Има некои фаци што сакам да ги отворам на пола!...А инаку...Не го мрзам школото, се додека има луѓе со коишто ми е закон и многу ретардирано на часови...:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мрзам одредени професори...Има некои фаци што сакам да ги отворам на пола!...А инаку...Не го мрзам школото, се додека има луѓе со коишто ми е закон и многу ретардирано на часови...:)
Ским си таков си :). Се гледа дека седам до тебе.
Истово го мислам и јас, училиштето како институција ни е супер, одлично опремено и одржано, ама луѓето што работат таму(80 проценти) се сељачишта. Дезорганизирано до максимум, се менува распоредот преку ноќ, професори исчезнуваат контроверзно, обрнување внимание на непотребни работи, терање своја политика. На луѓето што го практикуваат ова ми иде да им ја залупам главата едно 3-4 пати во табла и да не им кажам зошто.
Инаку поради тие 20 проценти на луѓе не ми се оди дома од школо, да можам цел ден, би имала цел ден час со нив.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
школото вака не го мразам ама некои професори ги мразам исто испрашувањата,тестовите

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Го обожавав школото. Абе со душа сум чекала да почне после долгиот летен распуст, уживав во цело средно, за основно помалку сеќавања имам, ама и тогаш беше океј, само похаотично. :)

Кога ќе ми текне на сите заебанции на часови, допишувања со другарки, цигари на -10 надвор на мал одмор, тост на пола од „Сласт“, пиење за Св. Трифун, сите кафиња испиени во МонАми, Филип и Пијано, како и сите денови (од први до шести час :icon_lol: ) поминати во „Бела“, препишувања на тестови, ливчиња под г`з, дошепнувања на испрашувања, расправање со професори (бунтовничења), воведување на ужасни униформи (Ребелде Веј периодот :pos: ), кецови математика, петки француски, удварањата на педофилот по философија, тресењето од страв кај Александра англиски, пријатните часови со последната ни класна Јасне, сите психо-сесии кај психологот ПопРизова (која мислеше дека имам трауми од детство пошто сум бегала од часови :pos: ), ужасни оценки на полугодие, дружби на „сепарето“ за големи одмори, спиење во 57ца насабајле прва смена, вечно успивање и стигање на трети час, собирање кај другар(к)и после часови, матура, пост-матура...
Можам вака до утре. :)

Се од горенаброеново (дури и негативните работи) страшно ми фалат и се би дала да го доживеам тој луд период уште еднаш и да не пораснам никогаш. :)

И факултетов го сакам, зошто освен бубање, исто така значи и дружба, социјализација, кафе со другарките во бифе секој ден, зезанции, шмекања, фино потрошено време наместо дремење дома, исфрустрирани професори, пореметен Стојче на Студентски Прашања, пијан тој скитникот-професор со ракијата, трачеви на кило, мрсни муабети и што све не. :)

Замисли да имав домашна едукација и да не идев никогаш во школо... Колку мизерен ќе ми беше животов. :nesvest:

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..и го сакам ама и го мразам на некој начин..
..го сакам заш едноставно скоро пола ден сум со оние кој ги сакам...пола ден сум надвор а сеа + сум 2 смена и се мн поинаку..пред и после школо чаршија..каде гледаш неверојатно мн ствари, настани и луѓе...и од школото моеш да станеш нешто..учиш мн работи кои еден ден ќе ти затребаат..и поради некои професори кои неверојатно убаво предаваат...самата нивна настава те тера да го засакаш школото...
...го мразам..заш кога бев 1 смена..никогаш не бев наспана...зашо има тестови и испрашувања..а и поради некои фуфици у школоно..просто изгледа на курварница понекогаш..и поради некои професори кои едноставно не сваќаат дека нивниот предмет не е единствен у школото..дека треба у за др да се секираме..и никогаш немаш поголема од 3...ама јас имам:kesa:..и поради тоа што имаме премногу албанско малцинство во школото..поради нив често пати има тепачки од шо мн се нервирам:wink:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Не го сакам школотоооо,имат и дружење и забавно е некогаш ама никогаш не сум одела со ќеф нашкола..:toe:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
основното го сакав... средново??? едвај чекам да дојде мај!

Kajgana Shop

На врв Bottom