Колку ви значи насмевката?

Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
Многу ми значат насмевките на луѓето, тоа е една од првите работи шо ги приметувам кај секој човек-каква насмевка има. Сакам да се смеам,некогаш за глупости некогаш кога шегите се наместо,сакам да се смеам од задоволство...многу често знам да се смеам заразно и сакам весели и насмеани луѓе. Се чувствувам убаво во такво друштво и се чувствувам исполнета со позитивна енергија.

P

Psy

Гостин
Знаете ли кое е чувството кога цел ден се ви оди од рака... станувате насабајле и ве чека топол појадок и преубаво кафе... тргнувате накај работа и некој пред врата ви вели *те сакам*... тргнувате со кола и сите семафори наеднаш стануваат зелени... стигнувате на работа, во канцелатријата ве чека шефот и лично ве известува дека сте унапредени... ви завршува работното време, излегувате од работа, а надвор ве чека љубениот, почнува да врне... тој ве фаќа за раката и ви вели *Танцувај со мене на дождов*... И што повеќе ви треба...
Си дозволив овој горенаведениот *совршен ден*, да го споредам со нешто многу помало, но 100Х повредно и за мене поубаво... насмевка!
Дали некогаш сте му обрнале внимание на вашиот ритам на чукање на срцето, кога личноста што највеќе ви значи ќе ви се насмее... Дали сте забележале дека понекогаш кога денот ви е буквално ‘ср*ње’, кога ќе видите некој како се смее, и како е среќен, одма се станува подобро...
Можеби е до мене, ама знам дека насмевката е нешто највредно кај еден човек...

оддамна го имам напишано, и конечно го споделив!!! =)
СМИЛЕ =):vozbud:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Most of the smiles are started by another smile:wink:

...и веќе се е јасно...

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Најмногу ми значи насмевката,кога луѓето околу мене се насмеани,ведри,расположени, тоа е нешто што прави да се чуствувам пријатно. Ама ми значи насмевка која е искрена и од срце а не некоја онака лицемерно дадена вештачки.
Извештачени насмевки од лицемерие и дволичност не,искрени топли и од срце:smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
Па, многу ми значи насмевката и обожавам кога некого можам да „смеам“ (не е насмеам затоа што се работи за масовно смеење, можете да ја прашате lile_rock ака Лиле каменот!)

Член од
18 јануари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Skoro zabelezav, otkako mi bese "posoceno", deka na sekoja moja slika sum nasmeana. I za mene taa e samo del od mojata licnost, po priroda sum vedra licnost i mislam deka e toa e odlicna karakteristika za sekogo. Posebno koga zapoznavate nekogo za prv pat, tivkite i povlecenite ili pak namurtenite skoro sekogas ostavaat los vpecatok, koj moze da e sosema pogresen.
Sosema e razbirlivo da se bide i neraspolozen ponekogas, no sepak najubavo e da se bide vo drustvo na nasmeani licnosti polni so optimizam.
Nasmevkata moze da kaze mnogu za licnosta, iako e poznato deka ocite se prozorcite na dusata.:pipi:
Najdobar sovet koj sto mozam da go kazam e da se smeete sekogas, ponekogas edna nasmevka moze da vi go promeni zivotot,znate na koja nasmevka mislam :wink:

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Ништо.

Баш ништо. Живејме во еден лицемерен свет кај шо сите се сакет, си значет, се поштовет и не может еден без друг. Лажни насмевки на секој чекор, сите се расположени и среќни шо те гледет...
Вервев едно време во ова... после сфатив дек не е се толку совршено, па се трудев да ги разликвам лажните од искрените насмевки и сеа... не придавам големо значење на насмевки.

Со исклучоци секако, од луѓето шо им вервам и шо знает дека не е задолжително да се насмеет ако не им е денот или ако се нерасположени, за да покажет дек ме сакет. Хах...
П.С. Знам дек наликвам на емо ама само сум реална :)

Eliza

EliXiR
Член од
10 ноември 2008
Мислења
129
Поени од реакции
3
Обожавам искрени топли насмевки,насмевки од срце,ух,ДА,многу ми значат.:pipi:

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Хм.. по природа сум позитивна личност.. Сакам да се смеам..:helou:
Насмевката мене лично може да ми го разубави денот.. Да ја разбие досадата.. Да ме развесели иако можеби тој ден не сум се чувствувала баш најдобро..
.. Насмевката многу ми значи се додека е од срце..:pipi:

Член од
13 декември 2008
Мислења
165
Поени од реакции
3
nasmevkata mnogu mi znaci. sakam da gledam nasmeani lica, deluvaat pozitivno na mene.
jas mnogu cesto se smeam, makar i da ne sum raspolozena. nekogas i na sopstvenite problemi znam da se nasmeam-toa mi pomaga mnogu.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Па зависит од кого е, има луѓе лицемери ке ти се насмевнат за лице да ти направат, така да..

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
ако насмевката е искрена премногу ми значи ,без оглед од кого е упатена зошто кога сите околу мене се среќни и насмеани и јас се чуствувам така и затоа кога не се луѓето околу мене насмени се трудам да извадам насмевка од нив на било кој начин :)

Paris-of-Troy

In God We Trust
Член од
5 јануари 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Секако дека значи искрена насмевка а и добро е што почесто да ја користиме и да шириме позитивна енергија

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Зависи од кој и дали е искрена.

Kajgana Shop

На врв Bottom