ајде бе ?!?И германците произведуваат квалитетни возила ама за квалитет со јапонциве не можат да се мерат...Субару и приказната е завршена
Епа немаат сите како тебе пари да си дозволат нов автомобил.E навистина насловот на темата е тапа....По кои закони на логиката може да постои добар или лош половен автомол.Да за нов да може да се коментира,ама за половенПа се знае се е губре,поточно она што е за во отпад.Чукнете ги главите кој е добар половен,а кој е лош половен автомобил.....Половен автомобил до 3 години старост со макс.40000км поминати може да се каже дека е добар половен автомобил...
Да бе пун сум со кеш,не ми ги собираат по џепови па почнав да ги бутам под перница....Е па сега кога сакате да возите Ауди;мерцедес,бмв за 3000евра тогаш вие имате пари а не јас.Поука....Не сум многу богат да возам половен автомобил....Занчи дали е подобро да се вози класа подоле ама да биде нов,или до 2 години стар автомобил или да се вози за истите пари Ауди или Мерцедес со 1.000.000км,а??????????Епа немаат сите како тебе пари да си дозволат нов автомобил.
Ваљда мислиш пет класи подоле.класа подоле
епа вози точак тогаш, што да ти кажам другоДа бе пун сум со кеш,не ми ги собираат по џепови па почнав да ги бутам под перница....Е па сега кога сакате да возите Ауди;мерцедес,бмв за 3000евра тогаш вие имате пари а не јас.Поука....Не сум многу богат да возам половен автомобил....Занчи дали е подобро да се вози класа подоле ама да биде нов,или до 2 години стар автомобил или да се вози за истите пари Ауди или Мерцедес со 1.000.000км,а??????????
Кажи ми која будала(има една таква,брат ми) донесе од Германија пежо 206 1.6хди 2005со 150000км???????????? за 4000евра до таблици кога во Мк за 400евра плус го имаше истото возило со истата опрема за 4400евра со 67000км поминати,а?
Значи на кој како му сече црпката,нели!!!!!!
Јас имам корса 1.0 12V од 2000 год последна серија, со 67000 некаде поминато, џамче еNa kratko najizdržlivi i isplatlivi vozila za mk pazar.
- malo vozilo opel corsa 97-2000g 1.0 12v mala potrosuvacka,delovi gabe,motor na lanče,strasno izdržlivi nisto ne se rasipuva.
- daewoo lanos, neunistiv tenk,eftina cena za vozilo so klima,eftini delovi sve pasuva od astra,samo limarija ne,rga ne go faka neverovatno kakov pleh imaat,edino sto ke menjas se sponite,drugo nisto ne crknuva. Baqagi trosat,ama zatoa direkt na plin. Kako odgovor na postot gore sto prasuvase za lanos.
- golf 3 i 4,se kupuva ama izklucivo dizel,sdi ili tdi.(od TD begaj) 3jkite se eftini ama se site krsovi,plehot e gjubre i strasno skapuvaat. 4kite se zakon,delovite se eftini,posebno za trojka,lesno za održuvanje,ako se održuvani skoro nisto ne se rasipuva.
- passat i a4 97-2001,top kolicki,moze i dizel moze i benzin na plin,strada prednicata i skapo e menuvanjeto na kais (zavisi kade). Inace ovie se tenkovi napraveni po 1000000 da izvrtat bez problem.
Na kratko toa e.
Problemot tuka e toj sto brat ti nemal poim kolku kolata ke go kostala komplet sose site davacki. Mozelo da se sluci i poskapo da go cini nego ovde da go zemel. Jas i vikam deka se kolite sega tuka tolku poeftineti da nema nikakva matematika da se odi nagore po kola,osobeno ako nemas pojma kako i sto. Uvoznicite na vozila isto i jas ,posebno na ovie poeftinkite rabotat za minimalni marzi 200-300 evra po vozilo,nekoi i vo dupka se sega so padnatite ceni. Toa e celata rabosta sto lugeto gi gledaat cenite na zapad i si mislat deka milioni se pečalat,a ustvari koga ke se platat site davacki ispaga sosem druga prikazna.Да бе пун сум со кеш,не ми ги собираат по џепови па почнав да ги бутам под перница....Е па сега кога сакате да возите Ауди;мерцедес,бмв за 3000евра тогаш вие имате пари а не јас.Поука....Не сум многу богат да возам половен автомобил....Занчи дали е подобро да се вози класа подоле ама да биде нов,или до 2 години стар автомобил или да се вози за истите пари Ауди или Мерцедес со 1.000.000км,а??????????
Кажи ми која будала(има една таква,брат ми) донесе од Германија пежо 206 1.6хди 2005со 150000км???????????? за 4000евра до таблици кога во Мк за 400евра плус го имаше истото возило со истата опрема за 4400евра со 67000км поминати,а?
Значи на кој како му сече црпката,нели!!!!!!
Moze i bez nego. Sega ima najnova finta za site koli so LMM nad 97god se ubacuva kustom mapa vo kompjuterot i na voziloto veke ne mu e potreben luftmaser(maf) i lambda,to est vneseni se referentni vrednosti sprema brojot na vrteži na motorot i nemas gajle. Vo BG i Srbija gi pravat,kaj nas ne znam dali ima nekoj sto so toa se zanimava.Јас имам корса 1.0 12V од 2000 год последна серија, со 67000 некаде поминато, џамче е
едино скап е сензорот маф за проток на воздух