Кои програми за снимање (режење) ги користите?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
цд не сум режел богзнае од кога... а инаку строго неро користам

A

Auditore

Гостин
Ќе ми даде некој инфо како е за користење и како врши работа оној програм на 7ца за режење?
Истотака и за BurnAware Free, го инсталирав ми изгледа прилично лесен за користење.
Досега сум иначе користел Неро, а во план сум да ги искомбинирам горните две и затоа ме интересире како вршат работа.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
koj ti dojde so 7cata - ROXIO 1, posto go imam videno u ponudi deka on ide so novive konfiguracii na koi e instalirana 7cata, ja licno minatata godina koga go zemav mojot nikakov program za rezanje CD-a nemase so instaliranata 7ca... inace sum koristel i nero i roxio i sto znam nero podugacko vreme koristev zasto poednostaven mi bese, mada ne pamtam poslednive 2-3 god da sum izrezal cd posto sve na usb ide...

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Се надевам ќе се најде некој што ќе ми одговори :)
Значи сакам да изрежам ДВД 4.4гб, али проблемот е во тоа што таргетот преминува 2мб (2mb over target).
Е сега дали има некоја опција да се штиклира/одштиклира па да си се изрежи ДВД-во?
Фала Позз.

П.С. Иначе проблемот е во тоа што сакам да изрежам 3 филмови по 1.4гб во просек и како што кажав, проблемот е во тие 2 мб. А не сакам да пуштам од ново да се конвертира поради 2 е**** мегабајти :)

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Значи сакам да изрежам ДВД 4.4гб, али проблемот е во тоа што таргетот преминува 2мб (2mb over target).
Е сега дали има некоја опција да се штиклира/одштиклира па да си се изрежи ДВД-во?
Фала Позз.

П.С. Иначе проблемот е во тоа што сакам да изрежам 3 филмови по 1.4гб во просек и како што кажав, проблемот е во тие 2 мб. А не сакам да пуштам од ново да се конвертира поради 2 е**** мегабајти :)

Купи си 8.5GB двослојно DVD околу 100 ден. доколку режачот има можност да режи такви (y)

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Фала Позз.

Можеш, опцијата се вика overburn и ја има на неро, не знам на кое зошто не сум користел неро со години, најверојатно ја има опцијата и на најновото, ќе ти успее без проблем.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
VENOM сварно благодарам многу.. воопшто не ми текна на таа опција :D
btw боље би купил 10 принко ДВД и би изрежал 20 филма отколку вербатим двд од 100ден.
Иначе за информација имаш и дата-врајт дуал-р за 35 ден. Не мора 100 да даваш :)

Woofer, tnx за одговорот, се надевам дека ќе ја најдам таа опција, ако ништо друго ке изгуглам малце, па ке средам :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Пред некој половина час го симнав Ashampoo Burning Studio 6 free и програмот си е топовини,работи без грешка.
А одвреме на време користам и Free easy burner,исто така добра програма за режење,пред се лесна.

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
BurnAware Free и вградениот во Win7.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
не знаев каде, па ај тука да прашам што би можело да биде...
немав режано бајги време, со месеци, и вчера земам да режам - 45! минути го чекав цедево на 8х...?
не е до цедеата пошто пробав со различни, не е ни до програмот пробав со 2-3

Kajgana Shop

На врв Bottom