Кое чувство е подобро - кога сакаш или кога те сакаат?

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Паааа да бидем сакан ...!!! :)

Ама и да сакааш нее лошоооо нели ... :)
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
pirlo21 напиша:
А ти кога сакаш некој се нервираш???? како може така??
Да најубаво е кога е обострана љубовта но кога сакаш некој тогаш си потполно обземен со таа личност, така да подобро е да сакаш.
Да се нервирам.И те како се нервирам кој не можам да имам некој што го сакам,се нервирам тој што го сакам кој ќе фати женска,ваљда нема да ми биде мило што е среќен со друга.
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Убаво е да сакаш. Убаво е и да те сакаат.
И двете работи во исто време ако се поклопат може да биде фино.
Но, некогаш варијантата да сакаш и да те сакаат знае да биде најлоша варијанта.
Само кој да разбере.
 

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
ДА бидаш сакан е ного поарно...
 
Член од
23 мај 2008
Мислења
24
Поени од реакции
2
Да те сака некој кој воопшто не ти се допага може да биде најголема казна... Постојано смс, телефонски повици, покани за на кафе..., од друга страна чувство на вина дека не можеш да возвратиш... Вистинско малтретирање! Најдобро е чувството да е обострано, но доколку тоа е невозможно, подобро да сакаш отколку да те сакаат, барем си исполнет со чувства и животот ти добива смисла се додека не го видиш со друга :toe:
 

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
За мене најубаво е чувството кога сакаш ама знаеш и дека те сакаат...т.е. кога даваш, нои примаш љубов за возврат? Зарем има поубаво чувство од тоа да знаеш дека тој што го сакаш те сака тебе? Не...ТЕк тогаш пеперутките во стомакот ти летаат и не запираат, а срцето ти лупа 300 на саат кога ќе го видиш... Штета што одамна го немам почувствувано она чувство на взаемна љубов:(
 

*БоРовИнкА*

јас не сум ЛУДА, јас ЛУДО живеам
Член од
20 јули 2007
Мислења
638
Поени од реакции
16
убаво е да сакаш бидејќи за да бидеш сакан треба да знаеш да сакаш.....
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Најубаво чуство за мене е кога сакаш..но и кога знаеш дека истата љубов ти е возвратена..кога ме сака некој а јас него не..тогаш мене ми станува непријатно заради невозвратената љубов од моја страна..а додека пак кога љубовта е возвратена..чуството е неверојатно и задоволни се и двете страни
 

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
И двете чувства мене ми се допаѓаат.. Еве ќе почнам од тоа како е да бидеш сакан, се чуствуваш исполнет, како некоја прегратка везден да те гали, имаш посебен сјај во очите се чувствуваш најпрекрасно на свет, душата ти е на седмо небо, на нај завидно ниво, пеперутките доаѓаат кога добиваш вистински искрени прегратки бакнежи, погледи чисти, мили испратени во четири очи, додека си лежите се галите, се мазите и така натака.... А пак кога сакаш, кога некому пружаш љубов и убавини, се чувствуаш дека некого поткрпуваш душевно, дека му ја блажиш душата, го топлиш наоѓа засолниште во твојте очи, бакнежот е како предвесник на нешто убаво, како кокичето кога ја најавува пролетта, овде доаѓа со најава дека човекот кој стои пред него или личноста е таа која му подарува грстови прекрасни мометни, денови..... е таа/тој која е тука секогаш за се за во арно и во лошо и дека топлината е непрекинлива неизминлива дека држи и го крева високо.
И затоа кога е взаемна љубовта е најубава , најчувствителна и прекрасна бидејќи и двајцата партнери си возвраќаат и се сакаат највеќе на свет, тоа чувство е најјако и најубаво.:smir:
 

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.616
љубовта е неопишлива, но највеќе ми се крши срце кога иам толку љубов за “давање“ но никој не ми возвратува....сакам да сакам но највеќе ценам да бидам сакан
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Да,убаво е да бидеш сакан,но не,не е најубаво.Знаеш зашто?Замисли да не ја возвраќаш таа љубов.Си сакана,обожавана,човекот е прекрасен,предобар,а ти не осеќаш ништо за него.Ти си ладна како мраз.Не си помислила дека многу лесно можеш ТУЃИ чувства и ТУЃО срце да повредиш?Дека додека си со некој друг,човекот кој те сака СТРАДА?

За мене искрено,прилично себично е да се одбере човек да биде сакан.Убаво е да.Но,само И само ако љубовта му е возвратена од моја страна.

Сакам да САКАМ и да бидам САКАНА.
Да ДАВАМ и ПРИМАМ љубов.

Но,ако едно од тие две не е возможно и во моментот треба да бирам едно,тогаш ќе изберам да САКАМ,да ДАВАМ љубов.Зашто пред се јас ќе бидам исполнета со љубов,плус нема начин да повредам друг со тоа што сакам.Да,ризикот да не ми биде возвратена љубовта е голем,НО подобро да ризикувам и да САКАМ,макар останала на крај со скршено срце,отколку да знам дека некој ме сака,а не можам да му го возвратам тоа и да го повредам.

Да сакаш,да даваш љубов е БЛАГОСЛОВ.
Да бидеш сакан,доаѓа само по себе.Но прво треба да даваш МНОГУ љубов.
 

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
Po mene najgolemo zadovolstvo treba da bide koga znaes deka si sakan ( vo smisla da te saka takov kakov sto si, bez glumenje ludilo), togas barem imas edna pricina zosto postois ili zosto zivees. Ama mislam najgolem predizvik za sebe e da pocustvuvas kolku mozes da sakas, do kade mozes da odis, da pravis,sto sve bi dal za ljubovta.
 
Член од
9 јуни 2008
Мислења
91
Поени од реакции
1
И двете се супер....но кога би морал да бирам, би го одбрал второто- да бидам сакан...некако покул е...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom