Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
В кафана сум со мажот ми, еве го нејќи дома да си бега, му дојдоја другарите, да го остам сам или да прам скандал :sakasuste:
Остај го, ама земи му ги парите, остај му 100 денари и нека дреми таму.... со 100ка путка не се ебе...

Член од
20 мај 2023
Мислења
595
Поени од реакции
2.674
Јас враќам на пост на Џонтра за пуштање девојка на одмори.
Каква врска има тоа со ебење?
Секој втор пост на темава ти е пасив агресив и браниш женски род како некој тебе лично да те навредува, баш напротив, ти си таа тригерната и неебана, јас не.
Џонтра, јоли....каша попара напрае, не знаеш веќе кому и за што реплицираш. Легни, одмори, па утре со ладна глава врати се да пишуваш.
Ич да не се секираш за мојата (не)ебаност :pipi:
И што ме мешаш у реплика на џонтра или јоли дали сум давала за нешто леџит одговор или не? Ја му реплицирав на генерал, а не на тебе.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.610
Поени од реакции
115.089
В кафана сум со мажот ми, еве го нејќи дома да си бега, му дојдоја другарите, да го остам сам или да прам скандал :sakasuste:
Со самото тоа што дремеш на кајгана додека си во кафана со маж ти треба да бидеш исшутирана од кафана и испратена дома да пружаш алишта.

fat

Член од
3 ноември 2014
Мислења
54
Поени од реакции
117
Богами, маживе јазиците ги искршија да докажат дека не е у ред женско излегуење навечер и локање до 5 наутро, а уствари реалноста е дека нит имаме повеќе од една најдобра другарка со наполнети 30 години, нит пак лично ја имам желба да се пијанчим негде до сабајле кога знам дека морам да станем у 6:00 секој ден за на работа. :coffee:
Barem jas koga kucam postovi zamisluvam normalno devojce sto ima opcii i i se pustaat etc. Forumdziki za mene se prakticno mazi, i ne mozam da zamislam kakva trauma treba da ima nekoj za da se najde na kakov bilo forum i pritoa da bide zensko.

Член од
20 мај 2023
Мислења
595
Поени од реакции
2.674
Barem jas koga kucam postovi zamisluvam normalno devojce sto ima opcii i i se pustaat etc. Forumdziki za mene se prakticno mazi, i ne mozam da zamislam kakva trauma treba da ima nekoj za da se najde na kakov bilo forum i pritoa da bide zensko.
Ти од што си истрауматизиран чим си веќе тука?
Ако можеме да помогнеме некако....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Со самото тоа што дремеш на кајгана додека си во кафана со маж ти треба да бидеш исшутирана од кафана и испратена дома да пружаш алишта.
Zensko pa lazi be, i ta nejki, taka odvnatre ja tera :toe:

fat

Член од
3 ноември 2014
Мислења
54
Поени од реакции
117
Ти од што си истрауматизиран чим си веќе тука?
Ако можеме да помогнеме некако....
Mozes da, pisi insta i sex preferenci. Na bivsata i go osekav u stomak, taka da sigurno ke se pogodime spored postovive sto gi imas u temava.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.771
Поени од реакции
19.081
Не ми е интересно со мажишта, ќе си бегам сега Атлетико да гледам :D

Член од
12 мај 2015
Мислења
112
Поени од реакции
172
За прилепчанки не знам ама од кумановка подалеку.
Сите се под ист алгоритам. Го испраќаат мажот печалба, шема порано беше Авганистан. Она му го троши тука парите, тој црнчи ко будала. Ниедна не работи, сите глумаат тинејџерки на 40год.
И како шлаг му бара да и земе едно дуќанче, салон за убавина ќе правела. Пола Куманово со вакви дуќани е, женски фризер, нокти, козметичко студио, педикир, маникир.
Друже вервај, истава сутуација е и во Прилеп.
Абе во градов веќе нема останато уличе каде што нема да видиш работи како шо ги наброја :vozbud::vozbud: Секоја втора нокти прави

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Богами, маживе јазиците ги искршија да докажат дека не е у ред женско излегуење навечер и локање до 5 наутро, а уствари реалноста е дека нит имаме повеќе од една најдобра другарка со наполнети 30 години, нит пак лично ја имам желба да се пијанчим негде до сабајле кога знам дека морам да станем у 6:00 секој ден за на работа. :coffee:
Јас пишував од позиција на женско кое еднаш си ги занемари другарките и другарите заради дечко. И не е убаво тоа.
Али тие што ми беа искрени другарки, ми го проголтаа тој период. Сега сите имаме други приоритети. :)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.771
Поени од реакции
19.081
Да би имал опција да бирам меѓу некоја што ќе ме вара и некоја што последниот збор мора нејзин да е ака Чолисимо, би ја одбрал првата.
Ќе те вара и последниот збор таа ќе го има :pipi:

J

joli1

Гостин
Јас пишував од позиција на женско кое еднаш си ги занемари другарките и другарите заради дечко. И не е убаво тоа.
Али тие што ми беа искрени другарки, ми го проголтаа тој период. Сега сите имаме други приоритети. :)
не сакам да бидам тој што ќе те цитира со некакви констатации кои можеби не се правилни затоа што тоа беше честа појава спрема мене од одредени форумашки, но се надевам дека под ,,сега сите имаме други приоритети", не мислиш дека другарките ти се поголем приоритет од партнерот.

не оправдувам комплетно прекинување на контакт со пријатели, поготово долгогодишни доколку истото не е неопходно, сметам дека сите имаме доволно време во месецот за да посветиме време и на сопствените пријатели додека сме во врска, се разбира, на одредени места и во одредено време како што претходно дискутиравме, а луѓе кои што се лутат за тоа што не се веќе приоритет во нечив живот затоа што истиот има партнер/ка се луѓе кои воопшто немаат разбирање и не заслужуваат да се дел од твојот живот, затоа што истото е скроз логично и разбирливо, на крајот на денот ќе живееш и ќе ствараш фамилија со партнерот, ќе делиш најголем дел од остатокот од животот со него/неа, а не со пријателите, кои според мене во денешно време се ептен пролазни.

сметам дека најдобар другар или другарка скоро секогаш треба да е партнерот, и пред се, во врска треба да си другар/ка со партнерот за истата да може да функционира.

барање од партнерот или партнерката да прекине контакт со ,,пријатели/пријателки" кои не се добри за партнерот или партнерката или пак врската е логичен потез, поготово кога се работа за пријатели или пријателки на партнерот или партнерката кои што се детриментални и за животот нивен (наркомани, коцкари, промискуитентни личности, луѓе со скроз поразлични приоритети и вредности од твојот партнер, љубоморни на твојата врска, луѓе кои што индиректно или директно негативно влијаат и на партнерот/партнерката како и на вашата врска).

кај некои луѓе истото природно се јавува при влагање на врска, кај некои пак сепак треба да им го доловиш тоа.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.117
Поени од реакции
11.636
Најголемиот ред флаг е дали ги варала биФшите.

Изненадувачки нема некоја што не ми одговорила, најчесто позитивно. Секад имаат оправдување, нели он прв вараше, или па бевме раскинати пред да се смириме пак :icon_lol:
1. На пауза бевме, не се важи; и
2. Ти ми си втор дечко у животов;
се две реченици кои кога ќе ги слушниш треба да станиш, да ја потапшаш по рамо и налево круг.

Нема проблем да ми речи, абе брат на факс се имам истурено ебење ни сама не знам колкупати километражникот ми е свртен, сега ми се после факс овие години помирни и си барам стабилна врска. Ќе ја поштовам ради муабетот, друго е дали ќе одлучам да сме заедно врз основа на други муабети и дејанија ама сакам директност - а не, леле само втор ми си, немам досега голтано, немој во деветката и слични Марија Дева муабети од кои ми се повраќа.

Добро сега, сфаќам ти си изгорен од момичката што ти раскинала скоро двегодишна врска, уште ми текнуе на постот од драга кајгана што го пиша и зш ти раскинала (ти кажувала си ја кочел, сте се гледале само за викенди, не си бил амбициозен итн итн), ама еве ти го @Генерал ко поблизок на машките размислувања, нека ти каже дали ако на твојата женска ѝ е тапа у кревет со тебе има право/смее да ти раскине и да си бара друг, и vice versa. Пошто фала курцу за нешто се согласив со машко у темава.
Абе небитно зошто му раскинала, остај го човекот хаха.
Работата е сите за себе си мислиме дека сме идеални додека некој не ни напрај рeалити чек.

Практично, затоа се и овие црвени линии. Фино е кога некоја ќе те седни и ќе ти речи абе се супер, супер дечко си аман само научи се да лижиш пошто толку ќе ти биде.

Некој ќе ти речи, фино е да е човек со тебе, прилично остроумна цура си, топ изгледаш ама брате подобро со турчин качак шо пуши да се лапам него со тебе. На 3 км се осеќаш. :D

Никогаш во старт и отворено не говориме што ни смета и после плачки.

А во однос на добар секс.... дечки, све је због секса :D Aко тебе не ти е убаво оранa нивата, ќе се најде некој кој повеќе го бива за таа работа ;)

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
не сакам да бидам тој што ќе те цитира со некакви констатации кои можеби не се правилни затоа што тоа беше честа појава спрема мене од одредени форумашки, но се надевам дека под ,,сега сите имаме други приоритети", не мислиш дека другарките ти се поголем приоритет од партнерот.

не оправдувам комплетно прекинување на контакт со пријатели, поготово долгогодишни доколку истото не е неопходно, сметам дека сите имаме доволно време во месецот за да посветиме време и на сопствените пријатели додека сме во врска, се разбира, на одредени места и во одредено време како што претходно дискутиравме, а луѓе кои што се лутат за тоа што не се веќе приоритет во нечив живот затоа што истиот има партнер/ка се луѓе кои воопшто немаат разбирање и не заслужуваат да се дел од твојот живот, затоа што истото е скроз логично и разбирливо, на крајот на денот ќе живееш и ќе ствараш фамилија со партнерот, ќе делиш најголем дел од остатокот од животот со него/неа, а не со пријателите, кои според мене во денешно време се ептен пролазни.

сметам дека најдобар другар или другарка скоро секогаш треба да е партнерот, и пред се, во врска треба да си другар/ка со партнерот за истата да може да функционира.

барање од партнерот или партнерката да прекине контакт со ,,пријатели/пријателки" кои не се добри за партнерот или партнерката или пак врската е логичен потез, поготово кога се работа за пријатели или пријателки на партнерот или партнерката кои што се детриментални и за животот нивен (наркомани, коцкари, промискуитентни личности, луѓе со скроз поразлични приоритети и вредности од твојот партнер, љубоморни на твојата врска, луѓе кои што индиректно или директно негативно влијаат и на партнерот/партнерката како и на вашата врска).

кај некои луѓе истото природно се јавува при влагање на врска, кај некои пак сепак треба да им го доловиш тоа.
Приоритет моментално ми е работата и секако партнерот кој ми пружа максимална поддршка, љубов и разбирање.

Другарките не може да ми бидат приоритет во животот, затоа што светот не им се врти околу мене. И не ни треба нормално. Самите тие си имаат свои семејства, долги врски, брак, деца. Ама знаеме често да излеземе во петок навечер на пијачка или вечера и да се измуабетиме на раат.

Kajgana Shop

На врв Bottom