Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Ама додека се навикнеш
Ajde ajde, ne umirate, ne se prajte tolku svileni :mad:

Не оди оф топик изјасни се кој ти де ред флагс.
Pa napisav de, samo ne vidov dali i to mi go zabrisavte Ti ili koleskite tvoi :cautious:
Владо не сум само јас модератор :cool:
E ajde de, neka se javi doticnata i da kazi so ne i e po kef vo postot, a ne vaka pisi brisi ;)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.850
Поени од реакции
50.238
Убаво е да се има критериуми, ама ако многу се уиграме, животот и Марфи многу фино нѐ демантираат. Два примера:

1. Комшија, убава професија, добра фамилија, ептен прчко, какви фини девојчиња откачи де ова ѝ фалело де она. Се чудиме, си викаме леле овој перфекционист, којзнае каква жена ќе избере. 11 years later се жени со една за којашто стварно има причина цело маало зад грб да му се смее. Зборувам за начин на живот и свесни одлуки, не за изглед или здравствена состојба. Во таков случај осудувам исмевање.

2. Една другарка од средно ама буквално можам да кажам дека се омажи со еден шо буквално е спротивност на сите критериуми со коишто се фалеше. Барем два факултета ќе има, кола и стан обавезно, мора висок да е и така натака.
Не си во тие два кревета. Таму уствари сите црвени знаменца умираат.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.343

Pa napisav de, samo ne vidov dali i to mi go zabrisavte Ti ili koleskite tvoi :cautious:

E ajde de, neka se javi doticnata i da kazi so ne i e po kef vo postot, a ne vaka pisi brisi ;)
Кажи кој ти се ред флагс, или немаш? :icon_lol:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.928
Поени од реакции
25.355
Човек… се рачунам за прилично liberte.
Ова со фризерките(па тука спаѓаат, а не спомнав и масерки, козметичарки и уште некои), ми е од лично искуство :rolleyes:
Што даље, то боље ;)
Да не објаснувам..

Инаку, не се сеќавам да спомнав вдовица, пу пи скраја да е, ама тоа би можело да е саглам жена, ете што да не и со деца. Би дал шанса таму…
За разведенушите… не би навлегувал поподробно која кај се заебала, али сигурно не би се плеткал со некоја за озбилно! Не сум должен да исправам туѓи грешки…

Пирсови, генерално ми се bad omen!
И ја би си играл со пирсови на пупки, али за озбилно не би зел никоја во предвид од тие…

Или бар јас така ја сфатив темава :toe:
Демек ред флегс, ама за партнери, што во реалност значи сериозна врска…
За лево-десно, би замижал, или би бил доволно пијан да не ми смета :D

@Ocajna ја би ти дал гратис консултација околу тату и место за тоа ;)
Не брзај, не фрлај пари :ROFLMAO:
Де кажи што искуство имаш со фризеркиве. :D

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494

Владе, ти си моето црвено знаме.
Кој пост ти е избришан, што имаш пишано во него?

Се ти е тука, само тоа што прашуваш за бришењето е избришано. Ене ти стојат ливадарките за црвени знаменца, не заебавај, ама знам дека не можеш без мене <3

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Моите, многу се, најбитното сите се согласивме на прво место да не е коцкар, наркоман, алкохоличар, цигари нема проблем нека си пуши, не ми е јасен овој дел со цигарите зошто ви смета, освен што нема поодбивно нешто од жена што оди по улица и пуши цигара. Иначе со кафе, со муабет зошто да не, ништо тоа не кажува ни нешто е битно за во врска и не пушат сигурно тутун директ на маса свиткан па да смрди толку, нема шанса.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Моите, многу се, најбитното сите се согласивме на прво место да не е коцкар, наркоман, алкохоличар, цигари нема проблем нека си пуши, не ми е јасен овој дел со цигарите зошто ви смета, освен што нема поодбивно нешто од жена што оди по улица и пуши цигара. Иначе со кафе, со муабет зошто да не, ништо тоа не кажува ни нешто е битно за во врска и не пушат сигурно тутун директ на маса свиткан па да смрди толку, нема шанса.
Sto podrazbiras pod alkoholicar ?
Ova narkoman, kockar mislam se podrazbira, ne gledam pricina zosto voopsto i se napomenuva celo vreme.

J

joli1

Гостин
Преку луѓе океј да, ама ако партнерот не е од твојот град и не познаваш апсолутно никој во тој град? Или и тоа е red flag?
Уствари дали на другари/пријатели вие им кажувате колку сексуални партнери сте имале? :D

Инаку и претерано прашување за такви работи е исто толку невкусно колку и лажење/некажување на вистината. Не знам еве вие од ваше искуство дали сте поставувале и дали сте добивале такви прашање, јас до сега не сум добила такво прашање и искрено би ми било многу непријатно да треба да бидам ставена на таков тест и да треба да давам одговори по тоа прашање. Не дека имам што да кријам, апсолутно не, ама сметам дека личноста која одлучила да стапи со мене во сериозна врска претходно донела некакво расудување за мене и моите морални вредности.
не е red flag за мене потенцијалниот или потенцијалната партнер/ка да биде од друг град, никаде тоа не го нагласив, но сепак мислам дека најчесто бираме партнер/ки кои се во наша близина или поточно, од наш град или држава.

јас лично не кажувам, но мислам дека имаат солидна идеја за тоа колку партнерки сум имал, со обзир дека сепак секојдневно или почесто се гледаш со истите, ќе им спомнеш дека не можеш да излезеш со нив затоа што си договорен за дејт или пак ве имаат видено заедно, биле во близина при запознавање, итн, итн.

дури и би рекол (повторно, според мое лично искуство) дека жените далеку повеќе зборат за тоа што се случува во нивните врски или пак бракови, кого дејтаат и слично со сопствените другарки, отколку што ние мажите го правиме тоа.

сеуште не ми се случило мој другар да ми зборува за каква им е ситуацијата во врската, со какви проблеми се соочуват во врската и слично додека е во врска со партнерката, но да, имало ситуации каде што после раскинување ми кажувале за тоа што се случувало во врската како еден начин на vent-ање, што не било и случај со девојчиња кои знаеле да говорат за проблемите со кои што се соочуваат во врската на маса со комплетно непознати луѓе и луѓе од спротивен пол кои можеби би го искористиле нејзиниот револт, или пак моабетење со сингл другарки во врска со проблемите со кои што се соочуват во врската и храбрење на некои неправилни потези од страна на другарка и, која што е сингл (ваљда со причина) и не разбира дека секоја врска е уникатна и дека потребни се жртвувања во врска за истата да функционира.

сепак сево ова одозгора е од мое лично искуство и не мора да значи дека секогаш е така.

тоа е веќе субјективно, мене лично не ми е одвратно ниту да прашам (се разбира, истото не би било прво прашање кое што би го поставил на потенцијалната партнерка), ниту да бидам прашан за поранешни партнерки од страна на потенцијалната партнерка и искрено не гледам проблем во истото.

мене лично ми смета потенцијалната партнерка да имала голем број (според мене) на (сексуални) партнери, или пак да имала за партнер одредени луѓе, затоа и не би ми било проблем да прашам за бројот на поранешни (сексуални) партнери или пак да истражам или прашам за кои поранешни партнери станува збор.

Kajgana Shop

На врв Bottom