Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.811
Поени од реакции
3.009
Чисто месо се воглавно, со две дупки помеѓу нозете.
Колку милозвучен и поетски опис на возвишеното нежно суштество кое било муза на многу поети низ времето, таканаречено ЖЕНА.... Поетски кажано баш за восхит, секоја чест

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.559
1. Извадила цицки и газови на социјални мрежи. Ретко што е поодвратно од потребата за општонародна валидација изразена преку сексуализацијата. Тука иде песната:

2. Тесно поврзано со првото. Ги брише сликите од точка број 1 во моментот кога ќе влезе во врска. Чим така прави, со голема веројатност ќе крие работи од тебе.

3. Нетранспарентност. Заобиколува да збори некои поосетливи теми посебно врски и претходни партнери. Со голема веројатност знае дека нема да ти се допадне тоа што ќе го слушнеш и затоа ќе те лаже и ќе крие од тебе работи.

4. Многу битно. Ако има мотивациони постови од типот на She needed a hero so she became one или особено If you can't handle me at my worst you don't deserve me at my best бегај на спротивна страна како да те брка крокодил. Најчесто неприметлива е разликата меѓу нејзиното best и worst, ќе си речеш ако ова ти е best што ли ти е worst. Принцеза синдром, бегајте од овие. Не сериозно, го видите ли ова worst и best бегајте како од колера.

5. Реагирање на прва, носење исклучиво емоционални одлуки, јазик пред мозок, непромислување на работи и импулсивност. Ќе те чекаат нервни испади секој ден и караници без логичка позадина. Секојдневни микроагресии. А тоа не ти треба во животот. Ти треба раат.

6. Разведена со дете. За ова подолго ќе треба да се објаснувам не е за сега.

7. Има над 23 и уште верува во комунизам, анархизам, лгбтќуфхцчџшизам. Со голема веројатност ќе си остане глупа, а младоста не била оправдување во нејзиниот случај.

8. Феминистка. Што ќе ти е партнерка покрај која ќе се осеќаш како да си во хомосексуална врска? А ти стрејт.

9. Промискуитетност, посебно придружена со точка 3.

10. Материјалистка. Нема што да се објаснува тука, ќе те гледа како парчиња евра.

11. Провинцијалка. Само по себе ова не е црвено знаме, ама за да бидеш сигурен уште од старт кажи и дека не ти е решено станбено прашање и види како ќе се понаша понатаму. Ама кажи и како демек надоврзување на некој друг муабет онака ноншалатно да не биде приметно дека тоа и го потенцираш, да не и текне зошто ја отвораш таа тема.

12. Веднаш ги убрзува работите после стапување во врска. Сака што побрзо брак, деца. Посебно ако е над 30. Во превод тоа значи дека не те сака тебе поради тебе туку како инструмент да си го среди животот, а не и останале многу опции. Посебно ако иде ова со преголема финоќа. Значи комбинацијата на тие две работи брзањето за брак и бидувањето префина со тебе одма треба да ти светне алармот. Тоа ќе биде и посебна точка 13.

13. Предобро се однесува кон тебе. Да се разбереме жена е во прашање не будистички монах. Ако си кажеш-Вака жена се нема добро однесувано со мене никогаш оваа е најдобрата за мене-закочи малку и прво провери некои работи посебно точки 3, 6 и од 9 до 12. Многу често вонстандардното добро (ко за женско) однесување кон еден маж најчесто крие тешки срања кои подоцна ќе испливаат на површина кога ќе биде касно, во брак и со родено дете или две. Скоро секогаш жените работите што сакаат да ги скријат ги компензираат со вонстандардна финоќа и удоволување кон машкото затоа што знаат дека тоа пали кај мажите.

14. Преголема флертоидност. И годи машко внимание во квантитет на што повеќе мажи. Твоето никогаш нема да и биде доволно. Прашање на време е кога една вечер таа флертоидност со момент на слабост и чашка плус ќе отиде у курац и тоа во буквалната смисла на зборот. Жена која е материјал за врска или брак знае дека треба поладно и порезервирано да комуницира со други мажи.

15. Непреземање на никаква одговорност за ништо. Тоа ќе го приметиш уште од старт. Ако за сите пропаднати врски ги криви бившите, ако за сите фамилијарни проблеми дома сите се криви само она не е тогаш истото ќе те чека и тебе. Ти ќе бидеш крив за се и ништо нема да биде нејзина одговорност за ниту една работа. Извини или она да згреши нема да постои во нејзиниот речник.

16. Типот на бивши со кои била, долгите врски. Не постои подобар индикатор за оценување на жена од ова. Ај дур била тинејџерка до некаде се јаде, ама после ако била со идиоти, клошари, куртони, а сама ги бирала не ти треба таква. Жена со свое јас не би била со такви. Да, секој на старт може да згреши во проценка на карактер ама ако останала со таков 5 години не може да се пере на таа карта дека згрешила во проценка. Ај месец, два, три, шест добро, ама се над тоа не е грешка во проценка, туку свесно останување во срањата.

17. Била со муслиман. Одма клоца. Одма, под итно. Ова уствари треба да е меѓу првите прашања уште на дејт. Ако била со муслиман или благонаклонето гледа кон нив нема што таква утре да ти одгледува деца. Муслиманите се дното на човековото постоење. Ако се спуштила толку ниско не е за тебе, вреднувај се. Ама апсолутно не смее да пројде аргументот-Ама он не е е од таквите, многу е модерен и слично. Ако тој аргумент и функционирал во глава значи е глупача тешка. А ако знаела што стварно ја чека и пристанала тогаш била свесна дека е куртон за една употреба. И во двата случаеви не ти треба.

18. Ако каже-Ама јас сум различна од другите жени-веруј дека иста е како другите жени.

Тоа за сега. Некој може да каже дека е ова огромна прибирливост пошто се многу точки ама ако ги разгледаш сите една по една ништо не излегува од она што треба да биде дифолт. Ништо од наброеното не е нешто екстра специјално или посебно захтевно, нема никакви стој на глава или акробатика моменти. Вака треба една сосем нормална женка да се однесува.

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2024
Мислења
270
Поени од реакции
931
Очајна, у име на еднаквоста у твојта брачна заједница... маш ти треба да ти влезе у пораките и го блокне птица селица и уше кој ли тамо се мота.
Веројатноста дека мажот и знае дека си разменува пораки со други мажи на социјални мрежи и форуми, се со цел да добије дури и микроскопска валидизација и внимание е околу нулата. Ама таа не прави никакви мали подли гадости, туку е "возвишеното нежно суштество".

J

joli1

Гостин
Провинцијалка. Само по себе ова не е црвено знаме, ама за да бидеш сигурен уште од старт кажи и дека не ти е решено станбено прашање и види како ќе се понаша понатаму. Ама кажи и како демек надоврзување на некој друг муабет онака ноншалатно да не биде приметно дека тоа и го потенцираш, да не и текне зошто ја отвораш таа тема.

Предобро се однесува кон тебе. Да се разбереме жена е во прашање не будистички монах. Ако си кажеш-Вака жена се нема добро однесувано со мене никогаш оваа е најдобрата за мене-закочи малку и прво провери некои работи посебно точки 3, 6 и од 9 до 12. Многу често вонстандардното добро (ко за женско) однесување кон еден маж најчесто крие тешки срања кои подоцна ќе испливаат на површина кога ќе биде касно, во брак и со родено дете или две. Скоро секогаш жените работите што сакаат да ги скријат ги компензираат со вонстандардна финоќа и удоволување кон машкото затоа што знаат дека тоа пали кај мажите.

Преголема флертоидност. И годи машко внимание во квантитет на што повеќе мажи. Твоето никогаш нема да и биде доволно. Прашање на време е кога една вечер таа флертоидност со момент на слабост и чашка плус ќе отиде у курац и тоа во буквалната смисла на зборот. Жена која е материјал за врска или брак знае дека треба поладно и порезервирано да комуницира со други мажи.

Ако каже-Ама јас сум различна од другите жени-веруј дека иста е како другите жени.
искрено, дел од наведениве сакав и јас да ги додадам при дискусија со членовите, и ќе кажам дека се сложувам со тебе.

во врска со првото, јас лично сум роден, израснат и живеам во град кој што не е Скопје, но сум бил сведок на многу жени од моја околина кои што одеа на факултети и работеа во Скопје се со цел за да упецаат таков маж или пак дечко и да се преселат таму да живеат, некои дури и го одложуваа факултетот се со цел да пронајдат некој таму.

истотака, истото сум го приметил и со девојчиња од околни села каде што живеам кои што приоритет им е да се омажат во град, или доколку се омажат со некој од сопственото село или од соседното, истиот да го форсираат да продаде што има во селото (нива, куќа) и да одат да живеат во најблискиот град или во главниот град.

долго време сум сметал дека зависи од човек до човек, но сепак многу често кај мнозинството девојчиња од села биле евидентни некои малограѓански карактеристики кои можеби мене ми биле одбивни.

(пред да почнете да напаѓате, сево ова е мое мислење базирано на мое искуство)

добро е што го напомена моабетот за типки кои што предобро се однесуваат спрема тебе или глумат некоја невиност и наивност, за на крај таа наивност да ја користи кога ќе ја соочиш со некои нејзини постапки, како и самиот моабет дека не е она како другите и нема причина зашто да сумљаш и слично, сметам дека секој маж во животот се има испечено на една ваква и можеби истите се причина за да не веруваш повеќе во зборови туку само во постапки, дури и утре да се сомневаш во двата збора ,,те сакам" кажани од личност од женскиот пол.

за константното флертување, дури и пред сопствениот партнер со други мажи, како и јавно (по пат на социјални мрежи) и пред него барање пажња и валидација преку специфични начини на однесување или пак облекување нема што да говорам, мислам дека на сите ни е јасно.

одличен пост и се сложувам со тебе. (y)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.717
Што ќе ми кажеш ?!
Дека Сајси МС не чини ?!
Појма неам која е тај хаха.

Ако ги знае сфи грандови пинкови,глеа задругу и мењам жену,тај треба да се кастрира.Да не продужи плод хаха.

Едииииит.
Сајси ЕмСи??? Хахаха
Какф никнејм,тој ти е Костиќ кд би бија женско хахаха

Последно уредено:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.811
Поени од реакции
3.009
Веројатноста дека мажот и знае дека си разменува пораки со други мажи на социјални мрежи и форуми, се со цел да добије дури и микроскопска валидизација и внимание е околу нулата. Ама таа не прави никакви мали подли гадости, туку е "возвишеното нежно суштество".
Убава порака ти пишав но не знам зошто е избришана, не се труј со омраза не се познаваме ниту ќе се запознаеме некад, јас тебе немам што да ти се правдам зашто сум на форум, јас ако барав маж на форум немаше да се претставам како мажена, не кријам јас ништо, денешната комуникација е на социјалните мрежи не сум јас крива што такво време дојде. Зашто морам да ти давам отчет? Не сум те навредила со нешто, чисто сумњам зашто те немам цитирано. Ако имаш омраза спрема мене и бијонс и жениве општо на форум тогаш е тоа твој проблем.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
искрено, дел од наведениве сакав и јас да ги додадам при дискусија со членовите, и ќе кажам дека се сложувам со тебе.

во врска со првото, јас лично сум роден, израснат и живеам во град кој што не е Скопје, но сум бил сведок на многу жени од моја околина кои што одеа на факултети и работеа во Скопје се со цел за да упецаат таков маж или пак дечко и да се преселат таму да живеат, некои дури и го одложуваа факултетот се со цел да пронајдат некој таму.

истотака, истото сум го приметил и со девојчиња од околни села каде што живеам кои што приоритет им е да се омажат во град, или доколку се омажат со некој од сопственото село или од соседното, истиот да го форсираат да продаде што има во селото (нива, куќа) и да одат да живеат во најблискиот град или во главниот град.

долго време сум сметал дека зависи од човек до човек, но сепак многу често кај мнозинството девојчиња од села биле евидентни некои малограѓански карактеристики кои можеби мене ми биле одбивни.

(пред да почнете да напаѓате, сево ова е мое мислење базирано на мое искуство)

добро е што го напомена моабетот за типки кои што предобро се однесуваат спрема тебе или глумат некоја невиност и наивност, за на крај таа наивност да ја користи кога ќе ја соочиш со некои нејзини постапки, како и самиот моабет дека не е она како другите и нема причина зашто да сумљаш и слично, сметам дека секој маж во животот се има испечено на една ваква и можеби истите се причина за да не веруваш повеќе во зборови туку само во постапки, дури и утре да се сомневаш во двата збора ,,те сакам" кажани од личност од женскиот пол.

за константното флертување, дури и пред сопствениот партнер со други мажи, како и јавно (по пат на социјални мрежи) и пред него барање пажња и валидација преку специфични начини на однесување или пак облекување нема што да говорам, мислам дека на сите ни е јасно.

одличен пост и се сложувам со тебе. (y)
За “провинцијалките”, и јас се сложувам со @Sussaro
Многу ми е криво што ги заборавив :rolleyes:
И под ова не мислам само на некоја која е од мал град, село, туку како посебен и ендемичен психо-интелектуален склоп на овие простори!
Такви карактери му се специјалност на Владо Малевски, и ги има опишано, разоткриено до последен неврон.

Таа е таа, што ќе направи двајца браќа да се испокараат за една меѓа!
Што ќе биде хронично љубоморна на се, вклучувајќи и деца!
Што ќе го јаде мажот за ситници.
Што ќе биде вечно незадоволна.

Барем спонзорушите ќе ти глумат среќа додека ти ги трошат парите…
Овие ќе ти ги трошат, и пак ќе им бидат малку, и никогаш нема да бидат среќни!

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
не е red flag за мене потенцијалниот или потенцијалната партнер/ка да биде од друг град, никаде тоа не го нагласив, но сепак мислам дека најчесто бираме партнер/ки кои се во наша близина или поточно, од наш град или држава.

јас лично не кажувам, но мислам дека имаат солидна идеја за тоа колку партнерки сум имал, со обзир дека сепак секојдневно или почесто се гледаш со истите, ќе им спомнеш дека не можеш да излезеш со нив затоа што си договорен за дејт или пак ве имаат видено заедно, биле во близина при запознавање, итн, итн.

дури и би рекол (повторно, според мое лично искуство) дека жените далеку повеќе зборат за тоа што се случува во нивните врски или пак бракови, кого дејтаат и слично со сопствените другарки, отколку што ние мажите го правиме тоа.

сеуште не ми се случило мој другар да ми зборува за каква им е ситуацијата во врската, со какви проблеми се соочуват во врската и слично додека е во врска со партнерката, но да, имало ситуации каде што после раскинување ми кажувале за тоа што се случувало во врската како еден начин на vent-ање, што не било и случај со девојчиња кои знаеле да говорат за проблемите со кои што се соочуваат во врската на маса со комплетно непознати луѓе и луѓе од спротивен пол кои можеби би го искористиле нејзиниот револт, или пак моабетење со сингл другарки во врска со проблемите со кои што се соочуват во врската и храбрење на некои неправилни потези од страна на другарка и, која што е сингл (ваљда со причина) и не разбира дека секоја врска е уникатна и дека потребни се жртвувања во врска за истата да функционира.

сепак сево ова одозгора е од мое лично искуство и не мора да значи дека секогаш е така.

тоа е веќе субјективно, мене лично не ми е одвратно ниту да прашам (се разбира, истото не би било прво прашање кое што би го поставил на потенцијалната партнерка), ниту да бидам прашан за поранешни партнерки од страна на потенцијалната партнерка и искрено не гледам проблем во истото.

мене лично ми смета потенцијалната партнерка да имала голем број (според мене) на (сексуални) партнери, или пак да имала за партнер одредени луѓе, затоа и не би ми било проблем да прашам за бројот на поранешни (сексуални) партнери или пак да истражам или прашам за кои поранешни партнери станува збор.
Зборувањето со другарки/другари за врските и за интимата ми е карактеристично за раните дваесетти години. Мада и тоа зависи пред се од карактерот на човекот, а и дали е во сериозна врска или не. Пример, јас во тој период веќе бев во долга врска и не ми беше вкусно да седнам и да коментирам за проблемите со партнерот со моите блиски, а уште помалку па да споделувам детали од нашата најдлабока интима. Иако да, повеќето од другарките ми имаат зборено за тоа, а и имам доста постари колешки кои на работа се исповедаат за брачни проблеми што исто така ми е невкусно и неубаво за слушање.

Што се однесува до кажувањето за проблемите по завршувањето на врската, мене ми е тоа на некој начин и како “правдање” зошто сте одлучиле да ставите крај на истата. Како да се очекувало дека засекогаш заедно треба да бидете и као сите се вчудовидени поради вашето раскинување, па вие се чувствувате должни да дадете објаснување што и како се случило.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
нема гаранција за ниту еден човек дека ќе биде онаков каков што ти претпоставуваш или посакуваш да биде во врската.

ризик да, но калкулиран ризик, не можеш ти да земеш курва за жена и да се лутиш после зашто истата не е домаќинка, затоа и треба секој/а да има стандарди и е свесен за работите кои што би му сметале кај потенцијалниот партнер/ка и истите да ги избегава за утре да не живее во мизерен брак или врска.

јас не верувам дека луѓе нешто многу се мењаваат, поготово после одреден број години, некои карактеристики можеби ќе им бидат супресирани затоа што ти си го побарал истото од нив, поради компромис или поради правење на лице од нивна страна, но сепак на крај тие карактеристики повторно испливуваат на површина, дали после кавга, дали после некое краткотрајно незадоволство, итн.
Нена да земеш, затоа што ќе ги избегнуваш од старт, наместо да бркаш некоја популарна, ќе си бркаш некоја обична девојка, а таа популарната ќе ја оставиш за популарните батковци, па нека си ги вадат очите.

J

joli1

Гостин
Зборувањето со другарки/другари за врските и за интимата ми е карактеристично за раните дваесетти години. Мада и тоа зависи пред се од карактерот на човекот, а и дали е во сериозна врска или не. Пример, јас во тој период веќе бев во долга врска и не ми беше вкусно да седнам и да коментирам за проблемите со партнерот со моите блиски, а уште помалку па да споделувам детали од нашата најдлабока интима. Иако да, повеќето од другарките ми имаат зборено за тоа, а и имам доста постари колешки кои на работа се исповедаат за брачни проблеми што исто така ми е невкусно и неубаво за слушање.

Што се однесува до кажувањето за проблемите по завршувањето на врската, мене ми е тоа на некој начин и како “правдање” зошто сте одлучиле да ставите крај на истата. Како да се очекувало дека засекогаш заедно треба да бидете и као сите се вчудовидени поради вашето раскинување, па вие се чувствувате должни да дадете објаснување што и како се случило.
се сложувам, јас сум во тие години и истото сум го приметил затоа што бил во машко-женски друштва, но и сум имал ,,пријателки", или подобро да ги наречам познанички кои изнесувале информации за нивната врска пред луѓе кои што не ги интересирало истото, кои можеби би го злоупотребиле истото и ја уништувале сликата за нивниот партнер во јавноста и во очите на другите луѓе што за мене е скроз неоправдливо, па дури и сум знаел такви моабети да прекинам затоа што не би го посакувал истото и мојата партнерка да го прави.

она што е многу често кај женската популација е што скоро секоја има некоја другарка која што е сингл и истата ќе и ги оправдува постапките на нејзината другарка која што е во врска, правејќи (ин)директно уште поголеми турбуленции во врската на другарка, затоа што таа гледа од перспектива на сингл жена.

тоа е ептен реткост кај машките пријателства, како што нагласив, најчесто такви ситуации каде што машкото зборува за каква била ситуацијата во врската и со какви проблеми се соочувале во врската се после раскинувањето.

точно, разговарање со други луѓе за причините поради која што врската завршила најчесто е барање на валидација на сопствените мислења и причини за завршување на врската, како и најчесто тоа што не се изнесуваат сопствените грешки во врската, се со цел кај таа ,,support" група која што ја имаш после раскинувањето или разводот да се стекне мислење дека ти како личност воопшто и не си контрибуирал/а во распаѓањето на врската, туку се било грешка на твојот партнер/ка, што не е случајот, сметам дека најчесто двајцата партнери се причина за распаѓање на една врска или брак, но потребно е само постапка на еден.

Нена да земеш, затоа што ќе ги избегнуваш од старт, наместо да бркаш некоја популарна, ќе си бркаш некоја обична девојка, а таа популарната ќе ја оставиш за популарните батковци, па нека си ги вадат очите.
тоа е и целиот моабет lester, затоа треба да знаеш што сакаш и што бараш во една врска и во еден брак и да го најдеш истото или колку што е можно приближно.

за мене лично и таа ,,популарност" на потенцијалната партнерка во општество или во друштво е можеби red flag.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.559
@Sussaro ќути бар тетоважи не ти се ред флаг, оти ништо не ќе останеше тамам за тебе :icon_lol:
Ако ти се верува прва работа што ми текна кога го допишав постот беше дека првото нешто што ќе им текне на сите жени (и некои мажи како Igec) кога ќе го прочитаат постот е дека сум претерал па затоа го ставив и последниот пасус. Така што на шала на смеа ваквиот коментар го очекував само прашање беше кој прв ќе го пише. У случајот ти. Не можам да ти опишам колку ми се предвивливи жените и нивните реакции и колку ретко ме изненадуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom