Кога треба да кажеме ”извини”?

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
izvini vikam koga ubijam nekoj od mojot tim na CS ako ff-on :pos2:
izvini se vika na sekoja nenamerna greska a ako si go napravil toa namerno podobro da ne se izvinuvas

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
тогаш кога вистински ќе го мислиш и чуфствуваш тоа... *момент*

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не ми е тешко да кажам извини.Секогаш кога сметам дека сум згрешила нешто или некому се извинувам.
Е сега точно дека едно извини не помага секогаш,но сепак не сум направила нешто толку сериозно,за да ни извини не може да ја оправи работата.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Мислам дека не треба да дојдеме до моментот кога треба да кажеме извини.
Зошто кога веќе ќе дојдеме, извини не е ни правиот збор за тоа..

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.445
Bi trebalo da go kazeme koga ke ja izanalizirame situacijata od dvete strani i vidime deka sepak krivicata poteknuva od nas...

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
кога сме згрешиле или повредиле некого

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
не би рекол дека извини може да смени многу али не викам и дека неможе,се извинувам само ако не сум усрал многу и ако знам дека ќе помогне иначе не се ни трудам во спротивно затоа што знам јас како би реагирал:toe:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Dali vi e tesko da kazete ´´izvini´´ bez razlika dali se raboti za sitnica ili nesto pogolemo ? Dali vi znaci nesto koga nekoj ke vi se izvini ili isto vi e? Dali so izvinuvanjeto se obiduvame da ja popravime greskata ili samo pokazuvame deka imame kultura ?
Мене воопшто не ми е тешко да се извинам за нешто.. и сепак мислам тоа е поради култура.. а дека ќе смениме нешто со зборот извини не сум сигурен.. чисто поради култура..

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Извини кажувам само на:

-на девојки(кога прв влагам во автобус,или било каде,значи ако правам потег пребрзо)
-на постари луѓе(во сите ситуации каде што ќе згрешам)
-на бабами (доколку и побарам пари премногу)
-на дечкиве од форумов докогку некогаш згрешам:)

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
извини ми е во муабет често али не она извини,вистинското.
Вистинското извини го кажувам кога ќе направам некоја беља,ама само ако е тивко,ако ми се дерат џабе ми е.Нема да ме слушнат и ке мора да викнам силно па нема да се добие она милото извини тука некоја изопачена форма и отиде возот :(

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Во мојот случај,многу ми е тешко да кажам извини,едноставно некогаш со еден збор не се покрива злосторството кое си го направил,и ако еден ден би ме прашале колку пати сум рекол извини и вистински сум го мислел тоа,нормално дека би рекол дека не знам точно колку пати,ама ете генерално земено малце,тоа е така бидејќи многу внимавам да не погрешам нешто,а тоа што не сум го кажувал вистински извини,било кога ме барале на телефон и ќе сум кажел извини и ќе дигнам слушалка,или ќе ми се иде до веце,па ќе речам "извини,почекај ме малку" (ова од култура),или пак она иронично:на пример сум се договорил да препишувам со другарка(нека биде името маја,иако не познавам таква :) ),она го решава цел тест а мене ме извисува,и она после излегува и се смее и ми вика "леле михаил,јас се си препишав",а јас ќе одговорам "извини маја,ама не знаев дека се договори и со други да препишуваш а мене ме извиси". Инаку ако го употребам зборот извини правилно т.е. да се извинам поради грешка тоа го правам бидејќи се каам и сакам да ми прости одредената личност,и не велам дека е лесно да се даде втора шанса,ама ако нашата врска(каква и да е,роднинска,љубовна,пријателска)била нешто повеќе од она "здраво" кога ќе се видиме во градот и она "те сакам" колку да не се сомневам во нејзините чувства очекувам да ми прости,секако,доколку грешката не е нешто многу сериозно :)

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Епа има разлика од “извини“ до “извини“.
И секогаш го сеќавам дали е искрено од срце или ај колку да речам. И ако е искрено го прифаќам со цело срце, исто како што некој го дал. А ако не е, тој некој уште толку ја “оплескал“ кај мене.
А јас кога се извинувам, барем до сега, секогаш било искрено и од срце, кога знам дека сум ја утнала работата.

Има и “извини“, од учтивост(извинете, ако може...) што ретко го кажуваат денес, ама одма знам дека е воспитана таа личност што го кажува, и ми прави позитивна слика.

Ама “извини“ секогаш треба да се поткрепи со дело, ако не, празно е и без значење.

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Gibonni како пееше "...moglo bi bit da je lakse umrit nego ljudima rec, oprosti." искрено и така е. Оној што навистина сватил дека погрешил и сака да го поправи тоа многу потешко го кажува тој збор, а додека оној кој го изговара само колку да се извлече од ситуацијата го кажува по 10 пати во минута онака ладнокрвно. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom