Кога треба да кажеме ”извини”?

Lost Angel

Машко сум, конечно.
Член од
28 јуни 2007
Мислења
417
Поени од реакции
21
Секогаш кога грешам се извинувам, макар и за ситница и не ми е тешко тоа да го кажам...

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
Дали кога некој ќе те направи подоле од гомно, ќе те навреди како никогаш до сега, ќе ти рече цркни неќам очи да ти видам, ќе ти рече дека не вредиш и ќе се однесува со тебе како со последен партал...Дали после сето ова кога тој ќе те обвини дека ти си крива што он е љубоморен, треба ја да да кажам извини?????
Е нема шанси,гордоста преовладува овој пат!

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
ne postoi takov zbor kaj mene u recnik..daleku od toa deka sum bezgresna...ali MNOGU mi e tesko da go izgovoram toj zbor...:kesa:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
и за мене е многу тешко да го изговорам тој збор..но сепак ако стварно сум згрешила ке кажам извини иако ретко тоа го правам

F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
Некои фрази како што се Извини,Те сакам, Ми значиш и други станаа веќе клише! Не е работата само да го кажеш и готово се е решено!Кажувањето како чин не е ни 1% од тоа што стварно значат тие зборови!
Не ми значи многу ако ми кажат некој таков 'моќен' збор само колку да се каже!Ако осетам самиот дека е кажан искрено и дека стварно го мислат тоа тогаш многу ми значи!Некогаш не мора ни да се каже извини или те сакам доволно е само да се погледне во очи на личноста и да се протолкува зборот преку очите!Искреноста најлесно се гледа во очите на луѓето!
Да не се правам светец ко многу луѓе,сум знаел многу пати да кажам извини како клише али тоа може да го правам за ситни работи и на луѓе кои што не ми се многу битни додека на тие што ми значат им се извинувам искрено дури и за најмалите нешта!

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Ако стварно сум згрешила се извинувам, не ми е тешко, и сакам мене да ми се извинуваат, ми значи, ама нејкам да се извини колку да ми каже туку стварно да го мисли тоа.... Со извинување кажувам дека не сум сакала тоа да го направам и дека стварно ми е жал.....

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Се извинувам само на тие што заслужиле да им се извинам, да не биде само реда ради. Можам да се извинам секогаш, ама се извинувам само кога го мислам тоа.

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
кога некој премногу ти значи и не сакаш да останш без таа особа тогаш викам извини.Без разлика дали јас треба тоа да го кажам или пак спротивната особа.Сепак кога гледам се водат два инаети и тоа извини тешко може да биде кажано од други,јас обично го казувам за да се прекине напнатоста........

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
секој човек греши, но само доблесен човек се извинува. Јас се извинувам секога кога јас мислам дека сум згрешил и тогаш го мислам искрено. мене лично не ми значат оние извинувања ради реда.

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Скоро секогаш викам извини кога знам дека сум згрешила,добро има некогаш исклучок кога ќе ме фати инает за нешто,ама најчесто практикувам да речам извини.....

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
кога гледам дека сум згрешила и дека сум повредила некоја личност со моите постапки викам извини и тоа го мислам . а инаку ми се дешавало да речам извини и ради реда , колку да замачкам очи :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Извини, не стигнав да го извадам на време...

Kajgana Shop

На врв Bottom