Кога треба да кажеме ”извини”?

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Dali vi e tesko da kazete ´´izvini´´ bez razlika dali se raboti za sitnica ili nesto pogolemo ? Dali vi znaci nesto koga nekoj ke vi se izvini ili isto vi e? Dali so izvinuvanjeto se obiduvame da ja popravime greskata ili samo pokazuvame deka imame kultura ?

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Некои работи неможе да се поправат ни со сто извини, а не па со едно .. али кажувам извини кога знам дека сум згрешила .. а го кажувам од култура

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.235
Поени од реакции
957
Devilish Angel напиша:
Некои работи неможе да се поправат ни со сто извини, а не па со едно .. али кажувам извини кога знам дека сум згрешила .. а го кажувам од култура
Tocno taka. Agree 100% :je:

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
P.S. Ovaa tema moze da posluzi i za megusebno izvinuvanje na clenovite na kajgana .

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Прочка е за неколку дена .. така да ке почекаме до тогаш

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Devilish Angel напиша:
Прочка е за неколку дена .. така да ке почекаме до тогаш
lelee ako se izvinuvame samo za procka to est ednas godisno taman rabota

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Па ионака едно извини не може да смени многу кога веќе штетата е направена, барем ако сме решиле да се извинуваме да го направиме тоа на денот .. може повеќе дејство ке има тогаш :icon_lol:

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Pa ke se povtoruvam ako pisam deka nemoze da kazes izvini ako si povredil nekogo so nekoja postapka...Jas po greska imam pogreseno i toa sto izdadov tajna koja mi bese poverena od srce i mi bese receno da ne kazam a jas pak so decki pamet na 15 god.kazav.I den denes so taa osoba ne pravam muabet t.e. taa na mene ne mi pravi...VO PRAVO E

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
Izvini kako zbor ubavo e da se slusne,sepak nekogas i me nervira,koga veke ja napravil/a greskata da misli deka so edno izvini se ke se vrati vo normala...:icon_mad: ...inace go izgovaram koga stvarno sum zgrsila nekomu...(iako znam deka nema mn da smeni)

UnMistakable

Love's divine
Член од
16 февруари 2006
Мислења
342
Поени од реакции
1
}I{BuTtErFlY напиша:
Izvini kako zbor ubavo e da se slusne,sepak nekogas i me nervira,koga veke ja napravil/a greskata da misli deka so edno izvini se ke se vrati vo normala...:icon_mad: ...inace go izgovaram koga stvarno sum zgrsila nekomu...(iako znam deka nema mn da smeni)
So izvini nema nikogas da gi popravime rabotite. Sepak treba da se kaze za da covekot na kogo sme mu zgresile znae deka se kaeme za storenoto. Zatoa i tie sto go sakaat, a i tie sto ne go sakaat redovno go upotrebuvaat.
Izvini sto replicirav. :)

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
Sosema se soglasuvam...iako nestata nemozat da se smenat ili popravat so izvini sepak sakam da go slusnam...
btw se prifaka izvinuvanjeto:wink:

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Извинувањето не ги поправа работите -точно ама е признание за дека нешто сме згрешиле и искрено сме се покајале за тоа.Подобро да кажам извини и да дадам до знаење дека нема да ми се повтори стореното отколку да си се водам по тоа дека ништо нема да поправи извинувањето и да си ќутам.

Член од
2 јануари 2006
Мислења
325
Поени од реакции
34
иако можда нема ништо да промени убаво(културно) е да ти се извини некој со тоа признава дека згрешил.
Како шо кажа Дани подобро да кажеш извини иако тоа можда нема ништо да промени него да си ќутиш ко муле

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Кажувам извини само кога чувствувам дека треба да го кажам и кога знам дека стварно сум згрешила или сум искоментирала нешто во несоодветно време. Не правам работи за кои едно извини не помага. :coffee:

Член од
1 март 2006
Мислења
7
Поени од реакции
1
Da se kaze izvini e ubavo samo dokolku toa se misli iskreno i e od srce inaku samiot zbor ja gubi svojata smisla i vrednost.

Kajgana Shop

На врв Bottom