Кога треба да кажеме ”извини”?

Член од
25 мај 2006
Мислења
72
Поени од реакции
0
Jas licno cesto velam "izvini" bez problem i mislam deka trebit da se velit ako vistina mu zgresis na nekoj a ne samo od lizenje i sl.

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Jас казувам извини многу ретко, т.е. само тогаш кога треба да кажам. Никогаш не велам извини на некој кој сака да си кажеме се во 4 очи а подоцна се лути или слично затоа што тоа е мој личен став за него, извини велам само на вистински другари и само нма оние на кои тој збор им значи нешто п.с. само еднач се извинувам, доколку на некој не му е доволно го оставам да тера по свое, затоа што со тоа му признавам дека сум погрешил а ако тој е паметен и фер другар ке те сфати и ке ти даде друга шанса

Nina

Ange ou Demon
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.256
Поени од реакции
4
izvini treba da se kaze koga sme zgresile nesto i se kaeme poradi nasata postapka no vo toj slucaj izvini treba da se misli.a inaku izvini kako zbor se upotrebuva sekojdnevno neiskreno i poradi bon-ton(barem ja taka go koristam sekojdnevno:icon_lol:)

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
IZVINI kazuvam samo koa sum zgresila neso...mada toj zbor nemoze uvek da pomogne:nenene: :nenene:

princess

DaRe tO DrEaM
Член од
8 јуни 2006
Мислења
245
Поени од реакции
0
'izvini' cesto kazuvam od cista kultura znaes ako nesakajki zgazam nekoj ili slicno,a za momenti koga e navistina potrebno najubavo e da se kaze ako navistina go mislis iako toa nema da smeni nisto.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Поискрено ми звучи “засрав“ отколку извини. И да чујам и да кажам. Во првиот случај, од мене се бара да ја “простам“ некому направената грешка, да земам гумичка и да ја забришам направената штета. Тешко оди тоа, затоа што во најголеми случаи - д демиџ из дан. Толку.
“Засрав“ значи дека се размислило, се согледало и заклучило дека е погрешена работата, а од руга страна не подрзбира ниту покајување, ниту простување. Само една лекција повеќе за грешникот и информација за простувачот дека пред себе има свесно битие кое може да си ги изаналазира грешките и да научи нешто од тоа. Лекција повеќе.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Треба да кажеме извини кога свесно правиме нешто со што повредуваме некого ... као извини ама така ми доаѓа, и нормално во тој случај ретко треба да очекуваме да ни се извини.

п.с. Ацева, шубаво си кажа ...

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Кога ќе погрешиме нешто!
Кога ќе навредиме некој несакајки
Кога ке му речеш на накој за некоја услуга а он ке ти се развикати културно му викаш Извини

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
CuCeNcE напиша:
IZVINI kazuvam samo koa sum zgresila neso...mada toj zbor nemoze uvek da pomogne:nenene: :nenene:
E da nekoas primer so deckoto, a u moj slucaj so zenska ke ja poljubis ednas u usta ke gotovo ke bide so se desilo prethodno. :pos: :pos:

skorpija^m

seven & seven
Член од
5 мај 2006
Мислења
492
Поени од реакции
4
Мое мислење е зборот извини се користи ко ќе згрешиш на некого и, без разлика дали е помал од тебе или поголем.

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
moram da kazam deka se pazam koga pravam nekoja rabota,ako postapam vo nekoja rabota prvo ke se mislam pa posle akcija,mislam deka prvo treba da se mislime pa potoa da napravime neso bidejki ako gresime nesto mozebi site greski ne se oprostuvat so edno izvinuvanje neli?inake se izvinuvam koga i kje napravam i najmala greska za nesto taka sum vospitan ha ha

Дај бе среди фонтовите, аман, ни болдирано, ни италик, ок, освен на одредени места за потенцирање, вака пречи. - Гарфилд

Член од
13 јули 2007
Мислења
27
Поени од реакции
0
izvini kazuvam doolku sum zgresila...ili napravila nekoja siutnica..ali sepak ja izvini go korsitam i poradi kultura..

Kajgana Shop

На врв Bottom