Кога треба да кажеме ”извини”?

Член од
8 мај 2007
Мислења
175
Поени од реакции
0
Па често викам извини, а со тоа се разбира се обидувам да ја поправам грешката... И искрено ми значи кога некој ке ми рече извини, не дека со тоа нешто многу би поправил ама сепак тоа е и од култура.

R

Razorblade Kiss

Гостин
Кога ќе почувствувам дека треба да кажам.

N

NaSTy`G|rL

Гостин
Би кажала ИЗВИНИ кога знам дека сум згрешила и кога ми е многу зал. А исто така прифаќам извини но кога на оној што ми се извинува му се гледа на лицето дека му е жал.

Член од
11 јули 2007
Мислења
68
Поени од реакции
1
Kazuvam izvini koga sum zgreshila neshto i go kazuvam najiskreno (from the bottom of my heart). Isto taka cenam koga nekoj ke mi se izvini za neshto sto mi zgreshil zatoa shto so toa ti pokazuva deka svarno mu znachish

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Многу често кажувам извини и не ми е никогаш тешко.

Член од
23 јули 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
A dali toj zbor izvini ke izmeni nesto????Ne...... Ke moze da napravi da iscezne nesto ???? definitivno NE

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
izvini go upotrebuvam koga znam deka sum zgresil nesto, ama ako e golema greskata ni i zvini pomaga ni nisto.

ShiNinG`sTaR

The Chosen One
Член од
29 јули 2007
Мислења
82
Поени од реакции
1
Кога сме свесни дека сме згрешиле, понекогаш и од култура :)

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
често велам извини и се обидувам да ја поправам грешката и прифајќам извинување, но за некои грешки не е доволен само зборот извини

Член од
1 август 2007
Мислења
10
Поени од реакции
0
Mnogu retko go upotrebuvam toj zbor i neznam zosto mi e tolku tesko da se izvinam nekomu komu sum mu zgresila.A i seedno mi e koga ke mi se izvinat,greskata e veke napravena.Pa od izvini ne se zivee,no sepak Ok e,barem znaes deka e svesen toj sto gresi.**

*БоРовИнкА*

јас не сум ЛУДА, јас ЛУДО живеам
Член од
20 јули 2007
Мислења
638
Поени од реакции
16
izvini... tesko e da se kaze no sepak koga znam deka sum zgresila i sum povredila nekoj so nesto sto sum go napravila i se kaam kazuvam, no i prifakam izvinuvanje bidejki treba da prostis ako sakas da ti prostat :)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Доколко стварно треба да се каже не ми е тешко да признаам грешка и да се извинам

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Го кажувам само кога навистина го мислам и кога ќе увидам дека навистина сум згрешила нешто.

Сепак постојат ситуации кога извини не е доволно. Иако сметам дека понекогаш а и почесто се кажува само од култура.

Член од
11 август 2007
Мислења
49
Поени од реакции
1
Извини, кога ќе повредам некого со своите постапки, дела или реченици. И тоа не ми тешко јавно да го кажам. Мислам дека да му се извиниш некому, е една од најдоследните црти на човечност.... И треба да се користи што е можно почесто....

Kajgana Shop

На врв Bottom