Книга на жалост за Тоше

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Denes go gledav dokumentarecot na a1...vo site zemji mu se oddade pocit no koga vidov vo Srbija ,,BILO STA DA SE DESI,TI SI UVEK NA ISTOJ ADRESI (u nasem srcu)".....kraj....umrev od placenje...neka ti e vecna slava,pocivaj vo mir angelu...LEGENDO!!!te sakavme,te sakame i ke te sakame zasekogas.....

BAMARGERA

~Blaugrana~
Член од
18 декември 2005
Мислења
875
Поени од реакции
3
Gospod go zema i poslednoto dobro nesto od Makedonija...Sega si najblisku do Gospod. Pocivaj vo mir :nesum:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Горд бев што бевме заедно Македонци,што толку ја сакаше нашата држава колку и јас....едноставо што беше најголемиот меѓу нас а толку обичен...не те запознав лично но беше блиску до мене...како да те знаев одсекогаш..почивај во мир ангелу ние ќе го продолжиме твојот пат...

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Беше ангел на земјата биди ангел на небото. Почивај во мир ангелу наш македонски ! :cry::cry:

Член од
5 септември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ne e veke interesno sto sekoj nas velikan ima vaka zavrseno,mlad i pocinat.Ovie dva dena samo zborime ama nisto ne go vraka.Toa e ladnata realnost.I se duri nestoto ne iscezne nie ne znaeme sto sme imale.Toa e problemot kaj sekoj covek.Vo idnina ova neka ni e pouka za toa kolku nekoj moze da bide vazen i kolku treba da se obrnuva vnimanie na sekoj covek.
Pocivaj vo mir velikanu i seuste se nadevam deka tvojava smrt e nekoja mnogu bolna shega!!!

Член од
16 октомври 2007
Мислења
70
Поени од реакции
5
A da se setese nekoj da mu oddadese pocit na Tose dodeka bese ziv.Treba li da cekame da umrat velikanite za da kazeme kolku ni nedostigaat.Duri sega go proglasuvaat za pocesen makedonec.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pisav na druga tema za pocit oddavanje dodeka se zivi.

Inaku, na temava, celata diplomatska mreza na Makedonija otvora knigi na zalost.

Кртот

Лоботомичар
Член од
19 април 2007
Мислења
653
Поени од реакции
23
Najnapred sakam da iskazam ogromno socustvo na familijata Proeski za zagubata na nivniot sin i site negovi sorabotnici.Nema zborovi koi bi ja opishale mojata zalost i taga vo mom. iako ne te slushav mn iako ne mi beshe idol,jas te poshtuvav i sakav! mojata majka place vekje 3 dena so nadez deka ne e vistina sevo ova! nemav pushteno od kejf tvoi pesni da go slusham doma,no sega ovie 3 dena mi se pekol so mozokot i samo tebe te slusham! Dali trebashe da se sluci sevo ova za da site svata koj navistina si bil?! dali treba solza da go obedini ovoj narod?! dali si ti toj koj morashe da zamine?! kje kazam GOSPOD NE E PRAVEDEN! koga bi mozel i koga bi imal shansa i ponuda da se smenam so tebe vednash bi go napravil toa!! samo za da si tuka pokraj makedoncite i pokraj site ti e koi te sakaat tebe! makedonija izgubi se shto imashe! zborot ANGEL e samo zbor so koe pocnuva opishuvanjeto tvoe na tvojot LIK! seto ostanato site go znaat! samo sakav da mozeshe da ja videshe atmosferata na gradskiot stadion denes prootiv andora,tokmu ti beshe pricinata koja po 2 pat go napolni stadionot no sega do maksimumot beshe poln i eceshe tvoeto ime, tvojta himna,tvojot lik na eden transoarent i tvoeto ime na povekjeto paroli! Toa beshe moment na nezaborav togash se pocustvuvav gord shto te imavme i kje te imame zasekogash kako takov MAKEDONEC! I sakam ovde da ja spomnam mojata zelba koja se javi ushte pred 5 godini otprilika koga se zapishav vo srednoto nizo muzicko ucilishte vo skopje i posakav da se nasocam kon smer Udarni instrumenti! Sakav samo da imam shansa da me cuesh i sakav eden nastap i golem koncert so tebe i da si pokraj mene i da napravime eden golem spektakl,taa snimka mi se vrteshe sekoe tvoe nastapuvanje bilo kade,no sepak ostana samo kako zelba i srekjen sum zaradi toa! Se nadevam deka eden den gore kje se zapoznaeme i kje sedneme da diskutirame za sevo ova! i normalnmo kje mi dadesh shansa da se dokazam! kje mi bide cest! vo mom. ja slusham ZAJDI ZAJDI premnogu mi e teshko! no sepak kje najdam sila za da dopisham! I za kraj kje kazam,ednostavno seushte nemozam da poveruvam shto se sluci! sekogash kje te pametam kako i site makedonci koi kje te nosat vo svoite srca! pocivaj vo mir legendo nasha

Член од
19 април 2007
Мислења
9
Поени од реакции
2
Mislev denes ke mi bide polesno.Mislev ne ke me preplavi reka na sekoja negova pesna.... Visoko, megu zvezdite,najdi mir,tamu kade sto ljubovta pociva.....Gospod e vecen,vecen si Ti!

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Беше и ќе бидеш нашиот вечен Ангел!

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Се до сега му се лутев на Бога зашто те зеде, зошто кога ти беше ангелот наш, кога ти беше тој што и требаше на оваа земја, на овој народ... сега сваќам дека ти си бил навистина АНГЕЛ пратен од БОГА, Бог во човечко тело... Господе, ти не посети... ти го спои народот... а сега ти не завитка во солзи да плачеме по ,,нашиот" ангел! Пребрзо го зеде крај себе, имаше уште многу што требаше да проживи, да види од животот! Му благодарам на Господ што баш нас ни овозможи да го осетиме присуството на овој голем човек!

Народот те сакаше бидејќи ти пред се беше човек, голем човек кој го ценеше она духовното, не материјалното, кој и покрај толкава слава сепак не заборави од каде излезе, од каде потекнуваше, не ги заборави твоите, не го заборави родното место, со гордост секогаш ги спомнуваше... ТИ ГИ САКАШЕ! затоа и сите ние те сакаме тебе... Вечно ќе живееш во нашите срца, вечно ќе бидеш нашиот најубав, најпочитуван и најнајнајсакан ангел!

Почивај во мир Ангелу наш!

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Polsko cveke mlad neka me pokrie
Dusa nek mi ljubat oblaci

krade mi te cestu
:(

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
*Не можам од тебе да оздравам, сета љубов дур сум жива на тебе ја потрошив... СВЕТОТ МОЈ МИНУС ТЕБЕ ВО НЕГО, ОНА ШТО ЌЕ ОСТАНЕ МАЛКУ Е...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*
*Тоше - nije mjesecina to sja u noci, to su tvoje oci ljubav prepolne...*

Тоше, со твоите прекрасни песни и ангелски глас, влезе во моето срце и нема да излезеш никогаш...

Навeчер, кога ќе погледнете во небото, ке видите најсјајна ѕвезда која ќе изговори „ве сакам сите, прекрасни сте..“ :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Заборави ли судбината дека ние имаме само еден Тоше?!?!?!Огорчени сме од судбината..
На колку луѓе ти, Тоше, им ја врати вербата и насмевката...А сега ти Тоше, продолжи да пееш на небото придружуван од своите ангели...
Тоше, СТАНИ И ЗАПЕЈ НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Те сакам!!!!!!!!!!!!!
Почивај во мир ангелче!!!!!!!!:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Член од
24 мај 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
Legendo!!! Gordost nasa, koj sega ke ni pee vaka
koj sega ke gi pee makedonskite narodni pesni na svetot???

illusioner

Happyrotter
Член од
20 јуни 2007
Мислења
774
Поени од реакции
15
i moreto da e mastilo a neboto hartija tebe BOZJI ANGELU ne mozeme da te opishame ... blagodaren na boga i na tebe sto sum tvoi sovremenik sto ziveam vo tvoeto vreme,ti ja pobedi smrta ti ke zivees vo milioni srca i vo spomenici, go zastana vremeto i ostavi luzna vo nasite srca no i nadez deka nekogas ke se sretname nekade!!

Kajgana Shop

На врв Bottom