Кладилници, казина подалеку од населени места ?

Дали сметате дека треба да се ограничат/затворат објектите за игри на среќа ?

• Вкупно гласачи
    239

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.962
Поени од реакции
50.952
Намерно се отвараат во близина на школи за да се убута чивија кај децата и да се обезбеди доживотен муштерија. Случајно или не, до нив ко по правило има и дуќан за брзи кредити.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.746
Поени од реакции
4.217
Никој не им вперил пиштол во чело на тие што заглавиле за да одат да се кладат/коцкаат...
И тие што се дрогираат никој не ги натерал на сила да им дозволиме и на дилерите да дилаат без проблем чим така ?

Намерно се отвараат во близина на школи за да се убута чивија кај децата и да се обезбеди доживотен муштерија. Случајно или не, до нив ко по правило има и дуќан за брзи кредити.
Кога ќе ми текне уште во основно имам почнато со кладење, на некои 13 години макс ми дозволувале да уплатам :rolleyes: прво кладилница после и на тие кучињата што трчаа, а дете како дете радознало ќе влезе ќе проба. Денес на апарати одма се навлекувааат, што е бетер

Последно уредено:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
А шо, со предлог законот се предвидува автоматите да не бидат постари од една година?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Глупа работа е коцкањето. Некои си имаат сериозен проблем. Јас немам и немам таков во близина. Не ми се свиѓаат тие места. Но што треба да се прави со нив незнам. Генерално луѓето појма немаат што да прават со пари.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.294
Поени од реакции
43.064
zivotot na makedonskoto naselenie nadvor od skopje posle donesuvanjeto na odlukava

se budis, nemas leb, izbrkan si kako vishok od rabota zatoa sto na albanci simnati od planina planot im profunkcionira za brisenje na makedonsko naselenie preku penkalo taka sto ke go "sprecele" degenericnoto kockanje preku distanciranje na tie objekti za koi se uredno plateni desetici do nekolku stotini iljadi evra kirii decenija unapred, ne deka za sprecuvanje na maloletnicko kockanje treba da go aktiviras pazarniot inspektorat da si go raboti toa za sto e platen.

besen na sebe i drzavata koja te ostava bez egzistencija, sfakjas deka nemas so sto da platis rata za kredit kako i kirija i osnovni zivotni potrebi, bankite ne mozat da si gi naplatat pobaruvanjata i se desava kolaps na istite, narodot vo strav si gi vadi sredstvata od bankite ili gi gubi so nivno propagjanje, drzavata veke nema pari za penziskiot fond sto znaci deka tie sto naskoro treba da zemaat penzija ke dobijat kur zatoa sto sega soodnosot e 1 vraboten na 8 penzioneri, a togas ke bide daleku pogolem, drzavata nema od kade da gi finansira administrativcite i tie sto rabotaat i ne rabotaat, drzavata nema ni pari ni za osnovni raboti vo drzavava gubejci go svojot najgolem pridonesuvac vo budzetot, desetici iljadi familii ili vo prevod stotici iljadi makedonci se selat permanentno von granicite na sopstvenata drzava.
не знам што се буниш. Ќе правиш нешто покорисно за тебе и за општеството. Од коцка реално нема напредок, и многу работен кадар заглавува у тие кладилници место да работи нешто друго. Вие што сте на тие апарати и брзи кредити живеете на рачун на страдањето на некои луѓе. И ако тоа е леб поштено изваден еве. Исто е како оние дилерине на дрога што работат. Тоа треба све х10 да се намали, а не на секои сто метри да имаш.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Кога ќе ми текне уште во основно имам почнато со кладење, на некои 13 години макс ми дозволувале да уплатам :rolleyes: прво кладилница после и на тие кучињата што трчаа, а дете како дете радознало ќе влезе ќе проба. Денес на апарати одма се навлекувааат, што е бетер
Е така, ама виновен е пазарен, а вработениве се греота оти ќе останеле без работа. Кога кршат закон, и пуштаат малолетници да се коцкаат е ок, демек морав, ме натера газдата, а не се свесни дека имаат одговорност и пред закон, и морално кон општеството. Само глумење жртви ;)

Z

zmej gorjanin

Гостин
У градов не може да се најде саглам мајстор за било што, и тие што работат сеуште, се година две пред пензија, ама да, работа не можело да се најде и заради тоа казината требало да опстојат.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.891
Поени од реакции
116.217
Генерално се слагам да ги тргнат кладилниците од школите, ама тука има многу простор за полемика и дискусија. Од една страна имаш загрижени граѓани дека ќе се расипе општеството со коцка и слично (што е исправно мислење и точно), а од друга страна цигари се продаваат во секоја продавница, може да ги купи секој, родителите пушат пред децата и ред други нездрави работи, да не набројувам понатака. Ова за мене е подеднакво голем проблем како и кладилниците, само што сеа гарант и на постов некој ќе се насади и ќе рече дека никој не ги тера со сила децата да пушат така да...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.401
Поени од реакции
84.691
Глупа работа е коцкањето. Некои си имаат сериозен проблем. Јас немам и немам таков во близина. Не ми се свиѓаат тие места. Но што треба да се прави со нив незнам. Генерално луѓето појма немаат што да прават со пари.
ти си топ
ич немаме страв за тебе

Член од
13 август 2023
Мислења
1.017
Поени од реакции
2.526
Дај им ти совет да купат некоја акција, можеби така и ќе издејствуваш да се затворат кладилниците, ќе нема кој да уплаќа.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Дај им ти совет да купат некоја акција, можеби така и ќе издејствуваш да се затворат кладилниците, ќе нема кој да уплаќа.
Имам еден познаник вика дека штеди во кладилница. Вика ќе ставам 10 пати по 200 денари и еднаш ќе добијам 2000мкд. Јас не давам совети за инвестиции луѓето се приврзани кон своите гледишта за финансиите.

Член од
2 април 2022
Мислења
82
Поени од реакции
381
У градов не може да се најде саглам мајстор за било што, и тие што работат сеуште, се година две пред пензија, ама да, работа не можело да се најде и заради тоа казината требало да опстојат.
Никој нејќе да работи било каква физичка работа, сите си утолија во главите дека треба да бидат менаџери, инфуенсери, административци.
Тоа ти е влијание на глобализмот и социјалните мрежи.
И оние "мајстори" кој останаа обично не се мајстори туку се од оние што се разбираат од се и "чепкале" по дома, касни девеести и рани двеиљадити кога беше огромна безработица станаа механичари, поретко електричари, лимари, бравари, водоводџии, плочкари. Никој ништо конкретно не знае, малку се приучени и толку. Додека новиве генерации "мајстори" се јутуб мајстори, исклучи им го интернетот ни бушон не знаат да сменат.

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.389
Поени од реакции
1.948
и интернет кладилници каде треба да поминеш верификација со документ, во живо со вртење на главата за да потврди дека си тој од личната карта и да ти ставаат лимити во однос на примањата кои ги имаш во банка (буквално да те банира ако направиш поголеми загуби од тоа што го заработуваш, и така имаат инфо за секој денар што го имаме).
Нема како да го направиш ова, попрво земјата ќе стани рамна отколку да има напредна верификација во сите кладилници.

https://nitrobetting.eu/ ништо не бараат за верификација само маил и можи и 5 годишно дете да игра.

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.669
Ај баш ме интересира дали општествово ќе тргне на подобро после донесувањето на законов кој ионака е лицемерен, башка тоа што Дуи е директно вмешана.
Ај што нема ништо да се промени, може и на полошо да тргне.Бугарска компанија за онлајн обложување, која е доста сомнителна со еден куп контраверзии и скандали ќе влегувала во земјава како подобра опција од нашиве казина и кладилници.
Сите знаеме кои и што се ДУИ во државава и дека во случајов имаат задни намери, само ај...Народ како народ.
Имаш еден куп други многу подобри мерки за регулирање на коцкањето, овоа е многу глуп аргумент дека ако ги тргнеш најмалку 500 метри од основни и средни школи, готово, ќе го решат проблемот инстант.
Вистинската игра во позадина уствари е со ваквата чистка на казината и кладилниците подалеку од градовите, да се даде простор на Бугарите да можат тотално да доминираат со пазарот на игри на среќа тука кај нас.
Којзнае колку пари им имаат фрлено на пајташите од ДУИ за да се избутка законов.
Бугари ти влегуваат во земјава да ти го контролираат коцкањето и финансиите.Можете да замислите какви срања ќе има со коефициенти, исплати, фер игра итн итн...
Автоматски споено мислење:

Нема како да го направиш ова, попрво земјата ќе стани рамна отколку да има напредна верификација во сите кладилници.

https://nitrobetting.eu/ ништо не бараат за верификација само маил и можи и 5 годишно дете да игра.
Епа овоа беше главниот аргумент на противниците на законов.Дека со законов само ќе се влоши состојбата, тоест вака малолетниците ќе имаат повеќе пристап до коцкање.

Kajgana Shop

На врв Bottom