И тие што се дрогираат никој не ги натерал на сила да им дозволиме и на дилерите да дилаат без проблем чим така ?Никој не им вперил пиштол во чело на тие што заглавиле за да одат да се кладат/коцкаат...
Кога ќе ми текне уште во основно имам почнато со кладење, на некои 13 години макс ми дозволувале да уплатамНамерно се отвараат во близина на школи за да се убута чивија кај децата и да се обезбеди доживотен муштерија. Случајно или не, до нив ко по правило има и дуќан за брзи кредити.
не знам што се буниш. Ќе правиш нешто покорисно за тебе и за општеството. Од коцка реално нема напредок, и многу работен кадар заглавува у тие кладилници место да работи нешто друго. Вие што сте на тие апарати и брзи кредити живеете на рачун на страдањето на некои луѓе. И ако тоа е леб поштено изваден еве. Исто е како оние дилерине на дрога што работат. Тоа треба све х10 да се намали, а не на секои сто метри да имаш.zivotot na makedonskoto naselenie nadvor od skopje posle donesuvanjeto na odlukava
se budis, nemas leb, izbrkan si kako vishok od rabota zatoa sto na albanci simnati od planina planot im profunkcionira za brisenje na makedonsko naselenie preku penkalo taka sto ke go "sprecele" degenericnoto kockanje preku distanciranje na tie objekti za koi se uredno plateni desetici do nekolku stotini iljadi evra kirii decenija unapred, ne deka za sprecuvanje na maloletnicko kockanje treba da go aktiviras pazarniot inspektorat da si go raboti toa za sto e platen.
besen na sebe i drzavata koja te ostava bez egzistencija, sfakjas deka nemas so sto da platis rata za kredit kako i kirija i osnovni zivotni potrebi, bankite ne mozat da si gi naplatat pobaruvanjata i se desava kolaps na istite, narodot vo strav si gi vadi sredstvata od bankite ili gi gubi so nivno propagjanje, drzavata veke nema pari za penziskiot fond sto znaci deka tie sto naskoro treba da zemaat penzija ke dobijat kur zatoa sto sega soodnosot e 1 vraboten na 8 penzioneri, a togas ke bide daleku pogolem, drzavata nema od kade da gi finansira administrativcite i tie sto rabotaat i ne rabotaat, drzavata nema ni pari ni za osnovni raboti vo drzavava gubejci go svojot najgolem pridonesuvac vo budzetot, desetici iljadi familii ili vo prevod stotici iljadi makedonci se selat permanentno von granicite na sopstvenata drzava.
Е така, ама виновен е пазарен, а вработениве се греота оти ќе останеле без работа. Кога кршат закон, и пуштаат малолетници да се коцкаат е ок, демек морав, ме натера газдата, а не се свесни дека имаат одговорност и пред закон, и морално кон општеството. Само глумење жртвиКога ќе ми текне уште во основно имам почнато со кладење, на некои 13 години макс ми дозволувале да уплатампрво кладилница после и на тие кучињата што трчаа, а дете како дете радознало ќе влезе ќе проба. Денес на апарати одма се навлекувааат, што е бетер
Глупа споредбаИ тие што се дрогираат никој не ги натерал на сила да им дозволиме и на дилерите да дилаат без проблем чим така ?
ти си топГлупа работа е коцкањето. Некои си имаат сериозен проблем. Јас немам и немам таков во близина. Не ми се свиѓаат тие места. Но што треба да се прави со нив незнам. Генерално луѓето појма немаат што да прават со пари.
Дај им ти совет да купат некоја акција, можеби така и ќе издејствуваш да се затворат кладилниците, ќе нема кој да уплаќа.Глупа работа е коцкањето. Некои си имаат сериозен проблем. Јас немам и немам таков во близина. Не ми се свиѓаат тие места. Но што треба да се прави со нив незнам. Генерално луѓето појма немаат што да прават со пари.
Имам еден познаник вика дека штеди во кладилница. Вика ќе ставам 10 пати по 200 денари и еднаш ќе добијам 2000мкд. Јас не давам совети за инвестиции луѓето се приврзани кон своите гледишта за финансиите.Дај им ти совет да купат некоја акција, можеби така и ќе издејствуваш да се затворат кладилниците, ќе нема кој да уплаќа.
Никој нејќе да работи било каква физичка работа, сите си утолија во главите дека треба да бидат менаџери, инфуенсери, административци.У градов не може да се најде саглам мајстор за било што, и тие што работат сеуште, се година две пред пензија, ама да, работа не можело да се најде и заради тоа казината требало да опстојат.
Нема како да го направиш ова, попрво земјата ќе стани рамна отколку да има напредна верификација во сите кладилници.и интернет кладилници каде треба да поминеш верификација со документ, во живо со вртење на главата за да потврди дека си тој од личната карта и да ти ставаат лимити во однос на примањата кои ги имаш во банка (буквално да те банира ако направиш поголеми загуби од тоа што го заработуваш, и така имаат инфо за секој денар што го имаме).
Епа овоа беше главниот аргумент на противниците на законов.Дека со законов само ќе се влоши состојбата, тоест вака малолетниците ќе имаат повеќе пристап до коцкање.Нема како да го направиш ова, попрво земјата ќе стани рамна отколку да има напредна верификација во сите кладилници.
https://nitrobetting.eu/ ништо не бараат за верификација само маил и можи и 5 годишно дете да игра.