- Член од
- 14 август 2022
- Мислења
- 1.477
- Поени од реакции
- 1.851
Пак доаѓа на моето, личен избор е тоа.ме врати на времето коа со 20че бркавме кучиња во една маалска клаџа и тој не сакаше да не исплаќа цела добивка пошо бевме деца...
Види не викам дека е лошо онлајн платформа за кладење, ама за апарати играње е многу лошо. Те заглавува ептен.
Генерално кај нас и не се проблем кладилниците проблем се ВЛТ апаратите.
Идев чесот по кладилници, секогаш имаше луѓе, се гледаше фудбал, се коментираше јадеше гомна за спорт итн. Буквално во кладилница беше како во темине за Серија А, ПЛ, Европско итн. Буквално маалски места беа, ќе седнеш на кафе за 10-40 денари ќе пишеш лифче за 50че на пример и со 100ка си поминал и цел ден глеаш фудбал.
Многу пати порано и финалиња се гледало таму пуна кладилница, со коментирање со се.
Од кога ги ставија ВЛТ апаратите се изгуби тоа. Истите тие луѓе што седеа, збореа за фудбал и баскет се префрлија на апарат.
Буквално дојде време коа ќе седнеш во кладилница да немаш со кој кафе да испиеш и да напраиш неповрзан муабет да оладиш глава.
Порано на пример сам седнуваш, зимаш кафето, билтенот и со 10 души муабет ќе напраиш она колективен.
Од друга страна парите што идат на апарат и парите што идат на лифче се два различни света. Лифчето треба да го чекаш да гледаш спорт да се интересираш. Апаратот ти е флипер за возрасни, само ти јаде 100ки, 500ки и на крај 1000рки. Не си осеќаш парите.
Баш заради тоа и тие што се онлајн платформите се опасни, седиш дома ставаш пари од картичка и само вртиш, пола плата ќе ти отиде без да осетиш.
далеку од тоа дека сум против кладилници.
За казина не сум фан, не ме влече тој спорт.
Муабетот ми е дека малолетници тешко можат да коцкаат сега него пред 15-20 години у наше време.
А тие муабети дека фамилии и бракови се рушеле ради кладилници како што прочитав на темава се глупости.
Само курва може да ти упропасти брак.