Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.012
Некој игра на mozzart.com? Сега зборев на чат со нивен вработен и вика дека го нема оној данок од 15%, не ми е јасно како кога сите други кладилници го имаат? Или треба да се плати данок при повлекување на пари?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Некој игра на mozzart.com? Сега зборев на чат со нивен вработен и вика дека го нема оној данок од 15%, не ми е јасно како кога сите други кладилници го имаат? Или треба да се плати данок при повлекување на пари?

Јас имам играно и таму нема данок, таа е малтешка онлајн кладилница, а другите балкански се со данок и сајтот им е со различно име mozzartbet a ovaj e mozzart.com

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.012
Јас имам играно и таму нема данок, таа е малтешка онлајн кладилница, а другите балкански се со данок и сајтот им е со различно име mozzartbet a ovaj e mozzart.com
Сакаш да кажеш дека ако се регистрираш на mozzartbet има 15% данок на добивка а ако се регистрираш на mozzart.com нема? И притоа двете се легално достапни во Македонија? Ми нема некако логика, зошто некој би играл на mozzartbet тогаш

Член од
10 јули 2022
Мислења
225
Поени од реакции
497
Сакаш да кажеш дека ако се регистрираш на mozzartbet има 15% данок на добивка а ако се регистрираш на mozzart.com нема? И притоа двете се легално достапни во Македонија? Ми нема некако логика, зошто некој би играл на mozzartbet тогаш
Точно така, едната е регистрирана во Македонија па таму мораш да плаќаш данок како во било која мак кладилница, а другата е исто како да се кладиш на бет365. Во едната од Македонија е легално да играш, во другата не, ако ти е гајле за тоа.

Во принцип се двете бескорисни бидејќи после неколку добитни бетови лимитираат и рушат коефициенти.

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.012
Точно така, едната е регистрирана во Македонија па таму мораш да плаќаш данок како во било која мак кладилница, а другата е исто како да се кладиш на бет365. Во едната од Македонија е легално да играш, во другата не, ако ти е гајле за тоа.

Во принцип се двете бескорисни бидејќи после неколку добитни бетови лимитираат и рушат коефициенти.
Ги читав правилата и условите на mozzart.com, у неколку наврати прочитав како нагласуваат дека може да се игра на нивниот сајт од Македонија.

Член од
10 јули 2022
Мислења
225
Поени од реакции
497
Ги читав правилата и условите на mozzart.com, у неколку наврати прочитав како нагласуваат дека може да се игра на нивниот сајт од Македонија.
Од нивни аспект може, од аспект на владата на РСМ не може. Потполно ти е исто дали се кладиш таму, на бет365 или на било која онлајн кладилница. Но сето тоа е само во теорија, во пракса никому не му е гајле каде се кладиш, ниту пак можат да направат нешто околу тоа, се додека самата кладилница ти дозволува да се кладиш.

Член од
28 септември 2014
Мислења
1.108
Поени од реакции
1.694
Од нивни аспект може, од аспект на владата на РСМ не може. Потполно ти е исто дали се кладиш таму, на бет365 или на било која онлајн кладилница. Но сето тоа е само во теорија, во пракса никому не му е гајле каде се кладиш, ниту пак можат да направат нешто околу тоа, се додека самата кладилница ти дозволува да се кладиш.
има прекршочна казна од 800 до 1000 еура за ова, само незнам дали казниле некој до сега xD

Член од
23 август 2010
Мислења
39.696
Поени од реакции
115.415
Значи сигурен сум и никогаш нема да ми срушат коефициент.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.073
Поени од реакции
1.571
Ако сака некој може на ситно да ја проба во живо Royal Pari - The Strongest тип 1, околу 10 коеф, ми смрди тука

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.012
За денес ова би требало лесно да помине
Чорич да земе сет
Гарсија да земе сет
1.99 коеф во копачка

Чорич игра во многу добра форма, сервисот го служи како никогаш досега, вчера имаше 97% освоени поени на прв сервис и не понуди ниту една брејк топка на противникот, Нори играше маратон со Алкараз, го доби мечот иако имаше полоши проценти и на прв и на втор сервис од Алкараз, плус мечот почна доцна и траеше 3 саати па веројатно Чорич ќе биде посвеж. Гарсија ја гледав вчера против Пегула, одигра перфектен меч во кој имаше целосна контрола. Сервисот ја служи многу добро, за разлика од Сабаленка која у последно време има страшно многу проблеми со истиот, скоро секој меч е на двоцифрен број дупли грешки, вчера имаше под 30% освоени поени на втор сервис.
Лагано

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.609
Поени од реакции
88.074
Фала Фиорентина, фала што цело второ полувреме имавте играч повеќе, + ви дадоа 10 минути продолжение (буквално) и не можевте гол да му дадете на мртвиот Емполи.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.408
Поени од реакции
38.924
Вчера го уплатив ова на 1-3 за Њукасл, кога сака сака.:LOL:

received_587899532984783.jpeg

За денес ќе пробам на Јуве и Ливерпул 2 и ГГ за 500.

Screenshot_20220822-183900_Chrome.jpg

Последно уредено:
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.096
Ливерпул дава 2+ второ....... јунајтед игра бункер како второлигашка италијанска екипа, ВАЉДА клоп ќе најди како да ги дупни двапати иако некомплетен игра ливерпул вечерва, тука се дијаз-фирмињо-салах

Kajgana Shop

На врв Bottom