Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.908
Поени од реакции
7.476
Ќе си ја исечам главата,ако освои оваа Свиатек,нема проблем.
Него Новаче денес ќе го напати Карен,да видам само што нудат кладлинициве.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ќе си ја исечам главата,ако освои оваа Свиатек,нема проблем.
Него Новаче денес ќе го напати Карен,да видам само што нудат кладлинициве.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk
Ако игра како против Халеп само од Квитова може да изгуби. Она беше ненормална работа што го одигра.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Мајк Џејмс 19.5+
Во двете утакмици до сега сезонава, има 31 и 21 поен дадено, од кои што едната беше blowout со Астана и неочекуван пораз од Перм. Ги дочекуваат Локомотив Москва, солидна екипа која воопшто не е за потценување, имаат одлични играчи како Крафорд, Камингс, Вилијамс и Кузминскас, не очекувам ЦСКА лесно да добие тука. Не блескаа против Барса, моментално број 1 екипа во Европа за мене, Џејмс 13 поени даде што е далеку под неговото ниво. Шутира неограничено, може да изнуди и доста слободни, очекувам утакмица во негов стил.
Сем Декер 11.5+
Ослабен Ефес без Ларкин, играат со Турк Телеком кој испадна од Дижон во Лига шампиони пред некој ден. Декер, како и што се очекуваше, е прва виолина во екипата, заедно со Вилтјер, двајцата земаат шутеви повеќе од што им е границата. Може да се проба и Вилтјер, очекувам и двајцата да одат плус, нема да биде 30+ победа за Ефес ова, очекувам добра минутажа.
1/2, Мајк Џејмс остана на 18..

За денес:
Новачич 7.5+
Игра на позиција 3/4, и убедливо најглавно оружје му е шут за 3 поена, меѓу поискусните во Цибона што сезонава има многу млада екипа. До сега на три меча сезонава, има 2 прелази на границава. Очекувам да погоди 2 тројки како и да е, со некој зицер или слободно ми изгледа на изгледен прелаз.
Лојд 14.5+
Убедливо најдобар напаѓач кај Ѕвезда ќе биде сезонава, се знаеше и пред дебито со Фенер. Имаше лош шут а пак стигна до оваа граница, даде 15 поени. Немаат добар напаѓач на центарски позиции Ѕвезда, новото засилување Тери пред недела дена имаше корона тест позитивен и не е во состав, така што како и во Истанбул очекувам најголем терет да износат од бековски позиции, односно Лојд. Хол и Волден се класични плејмејкери, pass first, не форсираат, немаат ни толку поуздан шут и очекувам . До прееска квотата за двојка беше 1.05 што е многу голем превид, сега скокна на 1.20, не очекувам да биде луд резултат со 40 разлика што би дозволил многу калкулации со минутажа, башка и втора утакмица сезонава им е, како што кажа и тренерот Обрадович им треба да се уиграат така што ова е добра шанса за тоа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.782
Поени од реакции
115.724
Ако игра како против Халеп само од Квитова може да изгуби. Она беше ненормална работа што го одигра.
Јас не знам од кај вчера го извади она дека Анисимова е подобра од Свјонтек кога не е. Малава ако не се лажам е јуниорски освојувач на Вимблдон, али ај на страна тоа пошо не мора ништо да значи, али девојката знае да игра тенис. Волеј одличен, сервис и варијации на сервис исто топ, бекенд форхенд, све тоа одлично. Микса игра како Федерер, а на пример Анисимова е еднодимензионална, само лупа како ментална и нема никакви маргини во играта. Не гледам во што е она подобра од Свјонтек.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Јас не знам од кај вчера го извади она дека Анисимова е подобра од Свјонтек кога не е. Малава ако не се лажам е јуниорски освојувач на Вимблдон, али ај на страна тоа пошо не мора ништо да значи, али девојката знае да игра тенис. Волеј одличен, сервис и варијации на сервис исто топ, бекенд форхенд, све тоа одлично. Микса игра како Федерер, а на пример Анисимова е еднодимензионална, само лупа како ментална и нема никакви маргини во играта. Не гледам во што е она подобра од Свјонтек.
Затоа што Анисимова има фантастична техника на изведување удари, никој не удира чисти удари како неа. И освен тоа, не можеш да судиш само по мечот од вчера. Вчера на Свиатек буквално се и се погоди, и беше денот. Не може да одржува онакво ниво како вчера. Во какви просечни изданија ја имам гледано Свиатек, нема да ти се верува дека е истата тенисерка. А па да ја видиш како игра на трева, ќе се изгазиш од смеење.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
1/2, Мајк Џејмс остана на 18..

За денес:
Новачич 7.5+
Игра на позиција 3/4, и убедливо најглавно оружје му е шут за 3 поена, меѓу поискусните во Цибона што сезонава има многу млада екипа. До сега на три меча сезонава, има 2 прелази на границава. Очекувам да погоди 2 тројки како и да е, со некој зицер или слободно ми изгледа на изгледен прелаз.
Лојд 14.5+
Убедливо најдобар напаѓач кај Ѕвезда ќе биде сезонава, се знаеше и пред дебито со Фенер. Имаше лош шут а пак стигна до оваа граница, даде 15 поени. Немаат добар напаѓач на центарски позиции Ѕвезда, новото засилување Тери пред недела дена имаше корона тест позитивен и не е во состав, така што како и во Истанбул очекувам најголем терет да износат од бековски позиции, односно Лојд. Хол и Волден се класични плејмејкери, pass first, не форсираат, немаат ни толку поуздан шут и очекувам . До прееска квотата за двојка беше 1.05 што е многу голем превид, сега скокна на 1.20, не очекувам да биде луд резултат со 40 разлика што би дозволил многу калкулации со минутажа, башка и втора утакмица сезонава им е, како што кажа и тренерот Обрадович им треба да се уиграат така што ова е добра шанса за тоа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.782
Поени од реакции
115.724
никој не удира чисти удари како неа.
Нема проблем за ова. По 500 000 тенисерки ко Анисимова излегуваат секоја година па гледаме какви кариери имаат. Јас искрено се надевам дека ќе има добра кариера, ама не ми се допаѓа што нема систем на игра, малце ако не оди не знае кај тера. И да, дефанзивно е лоша.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Нема проблем за ова. По 500 000 тенисерки ко Анисимова излегуваат секоја година па гледаме какви кариери имаат. Јас искрено се надевам дека ќе има добра кариера, ама не ми се допаѓа што нема систем на игра, малце ако не оди не знае кај тера. И да, дефанзивно е лоша.
Нема многу такви тенисерки, се лажеш. Погледај само каква техника на удар има кај бекенд дијагоналите, феномална. Мене повеќе ме загрижува што не напредува веќе извесно време. Дефанзивно дефинитивно треба да се поправи, само што неа кога и оди и нема многу потреба од дефанзива.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.782
Поени од реакции
115.724
Нема многу такви тенисерки, се лажеш. Погледај само каква техника на удар има кај бекенд дијагоналите, феномална. Мене повеќе ме загрижува што не напредува веќе извесно време. Дефанзивно дефинитивно треба да се поправи, само што неа кога и оди и нема многу потреба од дефанзива.
Него оваа Феро каков ќотек и мава на Кенин по по поооо. Феро ја имам неколку пати гледано последниве 3-4 години и никад не ми беше јасно зашто нема боље ранк. Конечно проигра, дојде овде со освоена титула во Палермо, а еве ја на чекор до 1/4 финале на ГС.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Него оваа Феро каков ќотек и мава на Кенин по по поооо. Феро ја имам неколку пати гледано последниве 3-4 години и никад не ми беше јасно зашто нема боље ранк. Конечно проигра, дојде овде со освоена титула во Палермо, а еве ја на чекор до 1/4 финале на ГС.
Нема ранкинг затоа што игра вака само на земја, топовско месо е на други подлоги.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Od koq go pisa ova svesen si deka gejm ne zede :D

Kajgana Shop

На врв Bottom