Цецо мури
Хахахахах Мугуруза нека оде нека бере маслинки, за тенис не ја бива.
Туку ,
Димитров - Фучович
over 9,5 прв сет 1.52 и Овие треба да се исколат меѓусебе ,
Димитров +20,5 гејма 1,8 , тука гледам лесни 4 сета. И двајцата се склони на брејкови и даправат брејкови.
Тифо - Милман over 9,5 1.65 Sportlife , и двајцата се добри на сервис и мислам дека ќе држат тука барем до 4:4 у прв сет. Marathonbet дава 1.50 за истиот тип.
Тифо +19,5 1.8 исто ко со Димитров , тука очекувам 4 сета најмалку.
Нагал - Тием under 29,5 1.78 , Нагал ме изеба убаво со Вавринка пред 2 недели во прага, ама сеа е друг терен и друг турнир, а спроти него има сосема солиден тенисер. Проблем ми е мачењето на Тием последните 2 дуели ( Мунар го намачи прв сет па се повреди, а Филип го еба за сите пари, му даде само да земе само 3 гејма во Синси), некако не ми штима добро. Да не беше тоа овоа ќе беше зицер на денот .
Кирстеа - Конта , Конта 12,5 1.60 , Конта беше одлична првите 3 дуела во Синси ( Флипкенс, Звонарева и Сакари ги собра со 2:0 ), па налета на Азеренка и загуби со 1:2. Во првото коло се мачеше со Вотсон во првиот сет 7:6, па ја збриша со 6:1 у втор. Меѓусебе играле двапати пред 3 години , Конта ја собрала со 2:0 во двата дуела. Кирстеа со МекХејл имаше 31 неизнудена грешка ( Мејхејл 21) и пак ја победи. Сеа Конта е друга приказна.