Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
После она со Тајхман, да се проба денес Болсова на хендикеп 6,5, @Vladimir1984 ? :)

Иначе, кај мажите фаворити за денес ми се Де Минаур и Качанов, Баутиста исто би требало да го добие Кецманович. Кај жените има добри коефициенти, само треба да се одбегни „лизгајнцата“ денес.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Контавеит, Осака, Квитова, Пегула.
Шеќер да јади кој ги уплати.

Денес се многу убаво наместени паровите во женскиот тенис, мислам најдобро од кога почна турнирот.

Анисимова против Скот, Анисимова е огромен талент, мене лично ми е еден од фаворитите да стане топ пет играч, има многу атрактивна течна игра, добар сервис. Оваа Скот е никој, ја начека во прво коло Вихлантсева која е во серија од очајни резултатит и потполно ван форма, денес ќе се прости од турнирот. Гледам дека има добри резултати во последно време, но не верувам дека има шанси против Анисимова.

Мугуруза против Пиронкова, ова е интересен пар, Мугуруза тргна малку споро против Хибино, потоа се среди па ја изгази. Пиронкова ја исфрли Самсонова овде, но тоа не ја прави убиец на фаворити. Мугуруза ќе напаѓа цел натпревар, Пиронкова ќе се брани, ако е на просечно ниво Мугуруза, лесно треба да помине.

Кенин против Фернандез, ова е најризичен пар денес, ама има и најмногу мевце коефициентот, не е класична семка. Лејла е исто голем талент, има интересна игра, но мене не ми се допаѓа што многу често го губи сервисот. Кенин беше очајна на претходниот турнир, но Кенин е девојка за голема сцена. Го освои Ози Опен, овде проигра прво коло против Викмајер, мислам дека лесно ќе ја спастри Фернандез.

Кејс против Болсова, за да не се нервира @Charlie_1 , нема да ги спомнеме Марсовците, ама навистина не можам да замислам сценарио каде што Кејс не го добива овој меч. Јест да е Кејс психо понекогаш, јес да Болсова има солиден сервис, но Болсова по бетон едноставно не знае да се движи, се гледа дека во секој момент сака да се зализга како на земја, не гледам со што и како ќе и парира на Кејс. Дури и да ја фати темница Кејс во одреден дел од мечот, дури и еден сет да изгуби, едноставно не може цел меч да толку да потоне.

Мукова против Калинскаја, мене Чехињата ми е топ играч, многу сакам да ја гледам како игра. Има одлична техника, го менува ритамот на игра без никаков проблем, една од најдобрите е на мрежа, солиден сервис, ќе ја избудали Калинскаја. Русинката не е лоша, само многу е еднодимензионална како повеќето млади руски тенисерки.

Мертенс против Сорибес Тормо, ќе го заборавав хит парот за денес. Сорибес Тормо е пример како можеш да имап некаков успех во спорт а да немаш ни грам талент за истиот, односно се да заработиш со труд и пот. Мертенс е топ играч, игра во голема форма, овде може да стигне далеку ако не и се вкрсти ждребот со Квитова или Осака, мислам дека Тормо ќе собира гемови на лајче за кафе. Не знам колку е хендикепот, ама последниот пат кога играа заврши 6-2 6-0.

Тоа би било тоа за денес, Серена би ја прескокнал, прво е во ниедно време, второ игра со Гаспариан, која е многу талентирана но повредите ја исекоа, мислам дека две години не играше тенис. Има фантастичен еднорачен бекенд, многу ме потсеќа на Алмагро во тој аспект, знае да игра, може да се случи некое чудо овде, со оглед дека Серена е далеку од нејзините најдобри изданија.

Последно уредено:
Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Шеќер да јади кој ги уплати.

Денес се многу убаво наместени паровите во женскиот тенис, мислам најдобро од кога почна турнирот.

Анисимова против Скот, Анисимова е огромен талент, мене лично ми е еден од фаворитите да стане топ пет играч, има многу атрактивна течна игра, добар сервис. Оваа Скот е никој, ја начека во прво коло Вихлантсева која е во серија од очајни резултатит и потполно ван форма, денес ќе се прости од турнирот. Гледам дека има добри резултати во последно време, но не верувам дека има шанси против Анисимова.

Мугуруза против Пиронкова, ова е интересен пар, Мугуруза тргна малку споро против Хибино, потоа се среди па ја изгази. Пиронкова ја исфрли Самсонова овде, но тоа не ја прави убиец на фаворити. Мугуруза ќе напаѓа цел натпревар, Пиронкова ќе се брани, ако е на просечно ниво Мугуруза, лесно треба да помине.

Кенин против Фернандез, ова е најризичен пар денес, ама има и најмногу мевце коефициентот, не е класична семка. Лејла е исто голем талент, има интересна игра, но мене не ми се допаѓа што многу често го губи сервисот. Кенин беше очајна на претходниот турнир, но Кенин е девојка за голема сцена. Го освои Ози Опен, овде проигра прво коло против Викмајер, мислам дека лесно ќе ја спастри Фернандез.

Кејс против Болсова, за да не се нервира @Charlie_1 , нема да ги спомнеме Марсовците, ама навистина не можам да замислам сценарио каде што Кејс не го добива овој меч. Јест да е Кејс психо понекогаш, јес да Болсова има солиден сервис, но Болсова по бетон едноставно не знае да се движи, се гледа дека во секој момент сака да се зализга како на земја, не гледам со што и како ќе и парира на Кејс. Дури и да ја фати темница Кејс во одреден дел од мечот, дури и еден сет да изгуби, едноставно не може цел меч да толку да потоне.

Мукова против Калинскаја, мене Чехињата ми е топ играч, многу сакам да ја гледам како игра. Има одлична техника, го менува ритамот на игра без никаков проблем, една од најдобрите е на мрежа, солиден сервис, ќе ја избудали Калинскаја. Русинката не е лоша, само многу е еднодимензионална како повеќето млади руски тенисерки.

Тоа би било тоа за денес, Серена би ја прескокнал, прво е во ниедно време, второ игра со Гаспариан, која е многу талентирана но повредите ја исекоа, мислам дека две години не играше тенис. Има фантастичен еднорачен бекенд, многу ме потсеќа на Алмагро во тој аспект, знае да игра, може да се случи некое чудо овде, со оглед дека Серена е далеку од нејзините најдобри изданија.
За Чилич шо мислиш? Ваљда нема да дозволи од челинџер играч да испадне на негов омилен турнир.
Добра квота е.

Инаку да, Осака е огромен фаворит за освојување.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
За Чилич шо мислиш? Ваљда нема да дозволи од челинџер играч да испадне на негов омилен турнир.
Добра квота е.

Инаку да, Осака е огромен фаворит за освојување.
Веројатно примтевте дека многу повеќе пратам женски од машки тенис, така да не сум баш експерт за ова. Гомбос сум го гледал неколку пати, не ми оставил некој посебен впечаток, онака скроз просечен играч со солиден сервис. Чилич игра климаво овде, веројатно ќе изгуби сет или можеби и два, не ми се исплаќа да се тресам 5 сати за коефициент кој го имам на Кенин на приер.
Автоматски споено мислење:

После она со Тајхман, да се проба денес Болсова на хендикеп 6,5, @Vladimir1984 ? :)

Иначе, кај мажите фаворити за денес ми се Де Минаур и Качанов, Баутиста исто би требало да го добие Кецманович. Кај жените има добри коефициенти, само треба да се одбегни „лизгајнцата“ денес.
Веројатно прочита подолу, мислам дека Кејс е едносмерна улица против Болсова. Кејс по силата што ја има, по сервисот и посебно по форхендот, кој по мое мислење е убедливо најдобар во женскиот тенис, е единствената легитимна наследничка на Серена. За жал, работите не и се поклопија на Кејс, изгуби финале на слем од Стивенс, имаше и повреди, а и со менталитетот е светлосни години далеку од Серена, така да нејзиниот огромен потенцијал остана неисполнет.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Се мислам денес и за Азаренка, го „освои“ Синсинати и игра добар тенис. Сабаленка е непредвидлива, ја доби малку потешко од очекувањата Додин во прво коло.

Инаку, се сретнаја минатата година на УС Опен овие две, победи Сабаленка во три сета. Вечер, мислам дека Азаренка можи да добие, иако Сабаленка според коефициентот е благ фаворит.

1.93 @ Спортлајф

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Се мислам денес и за Азаренка, го „освои“ Синсинати и игра добар тенис. Сабаленка е непредвидлива, ја доби малку потешко од очекувањата Додин во прво коло.

Инаку, се сретнаја минатата година на УС Опен овие две, победи Сабаленка во три сета. Вечер, мислам дека Азаренка можи да добие, иако Сабаленка според коефициентот е благ фаворит.

1.93 @ Спортлајф
Тука е негде коефициентот за да се одигра ова, не е голема вредност, но ОК е. За сингл би ти ја предложил Стивенс протов Говортсова. Памукоберачката секогаш игра добро на УС Опен, ја гледав против Бузарнеску, одлично играше а оваа Бузарнеску навистина знае да биде заебана. Говортсова е ОК, и толку, ОК е. 2-0 има Стивенс против Говортсова, мислам дека 3-0 ќе биде вечерва.

Последно уредено:
Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Туку, некако незабележано помина испаѓањето вчера на првата носителка Плискова :)

Ги гледам паровите за утре, Гарсија вкрстува со Брејди, а за Брејди е ~1.3. Истиот коефициент е и за Мартич утре, игра против Грачева по вчерашната „сензација“ на Младенович.

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
Нема потреба од марсовци пошто не и требаат на Кис за да загуби од некоја анонимна тенисерка. Играње на Кис кога е поставена за тежок фаворит е една од најглупите работи што може да ги направиш, 1.10 бе, озбилно? Озбилно се чуствуваш паметен со овој бет на Кис за мочани 1.10? Не можел да замисли сценарио во кое Кис губи од Болсова, еве ти 3 слични сценарија од поново време
image1.PNG

image2.jpg

image3.jpg

Кис кога е фаворит со под 1.20 коефициент нема повеќе од 60% добиени такви мечеви.

B

Beginner

Гостин
Нема потреба од марсовци пошто не и требаат на Кис за да загуби од некоја анонимна тенисерка. Играње на Кис кога е поставена за тежок фаворит е една од најглупите работи што може да ги направиш, 1.10 бе, озбилно? Озбилно се чуствуваш паметен со овој бет на Кис за мочани 1.10? Не можел да замисли сценарио во кое Кис губи од Болсова, еве ти 3 слични сценарија од поново време
Прегледај го приврзокот 264823

Прегледај го приврзокот 264825

Прегледај го приврзокот 264826

Кис кога е фаворит со под 1.20 коефициент нема повеќе од 60% добиени такви мечеви.
:pos: Сериозно копаше по резултати каде била фаворит и изгубила. Ако имаш некој тип сподели и не го тупи со тоа што некој пишал во неговата анализа битно е да испадне типот. А од кога почнаа УС Опен во темата сите што споделувале тенис типови до сега имат околу 90% погодено па нема потреба од провоцирање.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
Трола ликот сериозно, се гледа дека има познавање и прати доста ама ова е како сега јас да ископам 3 кикса на Ливерпул од прошлата сезона и да дрвам муда како не се од поверење да ги изиграш дома на 1,20 коеф кога им требаат бодови...

Иначе за денес Клиперси се зицер ке ги одуваат со 10+ разлика може и хендикеп како и Вегас хокејот победник, минатата ги отепаја 45-15 шутеви беше и се за класа подобри.

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
:pos: Сериозно копаше по резултати каде била фаворит и изгубила. Ако имаш некој тип сподели и не го тупи со тоа што некој пишал во неговата анализа битно е да испадне типот. А од кога почнаа УС Опен во темата сите што споделувале тенис типови до сега имат околу 90% погодено па нема потреба од провоцирање.
Немаше потреба од копање, барем за Мадисон Кис нема потреба од такво нешто. Битно е анализата која ќе ја даде некој за одреден меч да биде точна, а не да се базира на "па 1.10 е мора да добие" и "ама она може појако да го удри топчето". Не се сите 1.10 коефициенти исти.
Трола ликот сериозно, се гледа дека има познавање и прати доста ама ова е како сега јас да ископам 3 кикса на Ливерпул од прошлата сезона и да дрвам муда како не се од поверење да ги изиграш дома на 1,20 коеф кога им требаат бодови...

Иначе за денес Клиперси се зицер ке ги одуваат со 10+ разлика може и хендикеп како и Вегас хокејот победник, минатата ги отепаја 45-15 шутеви беше и се за класа подобри.
Индивидуален и тимски спорт се разлика небо и земја за кладење

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Прегледај го приврзокот 264823

Прегледај го приврзокот 264825

Прегледај го приврзокот 264826

Па не ја играј ако не ти се допаѓа, никој не те тера. :toe:

Плус, сподели некој добитен тип со нас незналиците, да сркнеме некоја паричка и ние.

Последно уредено:
Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
Па не ја играј ако не ти се допаѓа, никој не те тера. :toe:

Плус, сподели некој добитен тип со нас незналиците, да сркнеме некоја паричка и ние.
Океј нема врска, не може да се разбереме. Гледам дека сте решени да идете по логиката "1.10 е мора да помине", ја имам пробано и таа тактика, после некое време ќе се зачудиш колку лесно се паѓа и на такви коефициенти, посебно ако играш нагазни мини што немаат никаква вредност и логика како денес Кис.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Океј нема врска, не може да се разбереме. Гледам дека сте решени да идете по логиката "1.10 е мора да помине", ја имам пробано и таа тактика, после некое време ќе се зачудиш колку лесно се паѓа и на такви коефициенти, посебно ако играш нагазни мини што немаат никаква вредност и логика како денес Кис.

Дечко, се кладам повеќе од 25 години. Не постои нешто на што не сум паднал или изгубил пари.

И воопшто не е логиката 1.10 е мора да помине, и искрено, смачено ми е да се објаснувам со тебе. Ако имаш некој тип сподели, ако не, немој да гњавиш. Немам проблем да ми кажеш дека за некој тип дека мислиш дека нема да помине, за тоа е темата, ама ти досадуваш со глупости.

ОК, договорено? Имаш типови или коментари за некој тип, пишувај, немаш типови или коментар за некој тип, не пишувај. Скроз просто.

M

Macedon1um

Гостин

Не му се објаснувањата 1.10 и мора да помине читај малце, имаш и други на такви коефициенти Конта, Векич, Свиатек па не ги пиша да ги играме.
Олабави сериозно, барем во последно време се пишуваат добри типови со анализа дополнително

Ете јас вчера од 4те типови на Владимир + Гофин додаден од мене скоро 3 коеф направив добитен што е супер, плус дечкото со Рига 3x3 кошарката (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom