Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.352
Поени од реакции
7.112
Серена мислам дека ќе се прости со турнирот вечерва, ама се научија кладилниците да не даваат големи коефициенти на нејзините противници. Пред една година коефициентот на Серена против Сакари беше околу 1.25, сега е 1.83 на Пајнакл.
Ќе се игра (има затворен терен) или ќе оди ова дури утре...... Ако се одложи веќе губи смисла бет против серена

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Da, sega vidov, fala.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Еден ептен „утрински“ тип.

Мелбурн - Вестерн Јунајтед ГГ3+ (1.97 Моцарт)

Две од најнапаѓачките екипи во Австралија со двајцата најдобри стрелци во лигата сезонава (Мекларен и Бериша). Покрај тоа што даваат многу голови и двете екипи, имаат едни од најслабите одбрани сезонава, па и двете имаат и доста примени голови. Три досега меѓусебни натпревари, трите ги добил Мелбурн (3:1, 3:2 и 2:1). Очекувам и утре да го одржат трендот. Мелбурн е благ фаворит, а Вестерн со Бериша во напад и човекот Алесандро Диаманти би требало да затресат мрежа, од друга страна Мекларен во сите натпревари против Вестерн постигнувал по два гола.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Серена мислам дека ќе се прости со турнирот вечерва, ама се научија кладилниците да не даваат големи коефициенти на нејзините противници. Пред една година коефициентот на Серена против Сакари беше околу 1.25, сега е 1.83 на Пајнакл.
Бреј ги утепа :aplauz:
Кажувај за денес нешто.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Донован Мичел повеќе од 32.5 поени + асистенции 1.83 на бет365

Мичел растура во овој двомеч со просек од 45 поени + асистенции, единствен натпревар кога не ја помина оваа граница беше кога имаше blowout и не ја одигра максималната минутажа. Би требало да биде тесен натпревар до самиот крај знаејќи дека со пораз Денвер ќе бидат елиминирани а со тоа и 36+ минути за Мичел.

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
Ае вака воа ми изборо за денеска ( АНАЛизитани ) :

Медведев - Берене -3,5 1.69 Копачка

Коеф си паѓа стабилно од 1.90 на отварањето до 1.65 моментално. Вчера го победи Жирон со 6:4 6:4 , -3,5 за Медведев го отворија со 1.53 , за да падне на 1.34 пред почеток. Ова му беше прв меч од Фебруар на Русинот и имаше ок меч, 39% освоени поени на ретрн, 8 аса и 3 двојни сервис грешки.
Спаси 3 брејк топки. Тврдата подлога му е природна.

Берене веќе 4ти дуел во Синсинати, освен против Фриц, на сите други дуели беше благ фаворит. На само 3 сета од од четири дуели не го загуби сервисот ( 3/10 ). Земјина подлога му е природна.

Мислам дека Медведев повеќе од 1 брејк нема да дозволи, додека Берене иако собира поени од асови, така и ги дава со двојни ( 14 двојни против Жирон, 3 против Фриц ).
6:4 6:4 или 7:5 6:4 and im good.

Штруф - Гофин over 9,5 прв сет 1.66

Штруф во Синси е 3/5 со над 9,5 гејма во сетови, додека Гофан е 2/2.
Мислам дека двајцата ќе држат со сервиси до 4:4 во првиот сет.
Досеа имат играно 5 пати , 4/5 им се over 9,5 во првите сетови.

Џоко - Сангрен Џоко under 12,5 1.85 marathonbet

Сангрин имаше 28% ретрн и против Сонего и против Аугер , а со тој процент против најдобриот на планетата тешко. Аугер додуша сам се победи, 15 двојни сервис грешки.
Тоа шо ме маче е не знам колку Џоко ќе оде против Сангрен, повредата на вратот плус US OPEN следната недела..

Берентини - Опелка over 9,5 1.75 Spotlife

Едноставно value bet, благодарение на членот од тука ( сори не ти запамти никот :P ) , 1.30 online.

Иснер - Циципас over 22,5 1.56 marathonbet

Со еден тај брејк и 6:4 во вториот е фатена. Иснер против Хуркач имаше 10 аса, а вчера против Милман 35.
Циципас против Андерсон имаше скоро 50% освоени поени на ретрн, ама Андерсон беше криминален во тој дуел, едвај 4 гејма.
Иснер мислам дека е у ногу подобра форма.

Мареј - Раонич over 9,5 1.55 Sportlife , Murray +1,5 sets 1.55 marathonbet

Мареј вчера ме импресионира првиот сет против копитото Зверев,делува мотивиран за јак камбек, ама мислам дека не е во 100% форма. Тоа се виде во вториот сет со Зверев , и делод третиот кај шо Зверев сам себе се победи оти е копитарско дрво.
Мареј против Зверев имаше 40% , а против Тиафо 33% освени поени на ретрн.
Раонич против Квери имаше 19 аса , ама квери освои само 27% од поените на ретрн. Додека против Еванс 23 аса , а Еванс само 24% освоени на ретрн.
Мислам дека Мареј ќе има подобар процент на ретрн, вчера враќаше многу јаки серви на Зверев , а Раонич 90% од играта му зависи одсервата. Плус сите знаеме колку е фрагилен Раонич ментално, додека Енди е многу постабилен ( иако цело време квиче ко кучка :D )

Од жените веќе ги анализираме :

Азеренка 1 1.65 Копачка
Осака -3,5 гејма 1.75 Копачка

Сакари - Серена , Сакари +1,5 sets 1.44 Копачка

Видеме вчера како се спаси Серена, Сакари е агресивна и мислам дека ќе и лапне сет на веќе остарената и угоена Серена ( тај гз гарант има сопствено гравитациско поле ), досеа не сум ја видел волку дебела, посебно стомакот се познаваше ептен ко факинг Таусенд е :drk:

Од фудбалот :

ПАОК - Бешикташ 0-2 1.80 Копачка

Читам Хуриет обравуват дека Бешиташ се гуше у финансиски долгови, влегување во ЛШ олеснува многу од тој проблем.
Овие два клуба се „братски“ пошо ПАОК е основан у Истанбул т.е. предецот на ПАОК ( клуб Хермес) .
Од коа Јалцин ги превзема Бешикташ ко привремен менаџер, од 15 дуели победија на 10.
Имат промени во тимот : In addition to Douglas and Isimat Mirin, the injured Adem Ljajic did not take part in the trip to Greece. Kevin-Prince Boateng and Mohamed Elneny, whose loans have ended, are no longer part of the squad, as well as Caner Erkin and Burak Yilmaz spent with Fenerbahce and Lille.
А и изјавата на Јалцин ми делува ко да спрема дефанзива : https://bjk.com.tr/tr/haber/79373/sergen-yalcin-zor-bir-mac-olacak.html

ПАОК лани ја имаше втората најдобра одбрана во лигата, додека Бешикташ ја имаше втората најлоша одбрана од првите 6 екипи во Турција.

Пошо се игра само еден дуел, тука мислам дека ќе се почне дефанзивно, можда двете екипи да си дадат по еден гол ..

Тирана - Звезда т1 0 1.75 Копачка ( моментално 1.44 , 1.60 Спортлајф)

Сабајле ја уплатив, не планирам да ја анализирам , ама мислам дека албанците нема да дадат гол. Победа на Звезда ми е премал коеф.
8/12 од анализираните
Автоматски споено мислење:

п.с Само шо падна нагло квотата за Houston - LA , Копачка дава under 10,5 1.75 , а онлајн е under 9,5 1.52 https://www.oddsportal.com/baseball/usa/mlb/houston-astros-los-angeles-angels-Eqf2qkRu/#over-under;1;8.50;0

И тука 2к ... денеска дено е loaded :D

За under 10,0 e 1,4 на bet365 шо значи under 10,5 треба да е 1.25-1.30
FT 6:3 close , ама добитно $$$$$$

Прегледај го приврзокот 263790

Тим мизерија .. али секако не ми беше у план, еден тон егзибициони одигра, можда се чува за US OPEN..
у 90та за 4+ ... ептен close call ,ама still $$$$$$$

Се на се вчера , да не беше Берентини жабарот , ќе беше скоро перфектен ден , ама и вака излезе профитабилен, тенисите спасија ногу работа и Хјустон бејзболот :motorce: :motorce:

Денеска нов ден, нова битка ! ARE YOU WITH MEEEEE ????

THIS IS СПОРТСКАААААААА !!!!! :duel:

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Судува со Макаби мислам е убава 2ка. Макаби ги уништија Рига, чудо е како само 2 гола им дадоа, не гледам како Литванциве се поквалитетни, и едната и другата лига се преслаби. 1.75 коеф мора да се проба.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Young Boys - Klaksvik total over 3,5 1,85 (marathnobet)

Што да се каже.. Клаксвик службено доби со Братислава ради короната, знаеме швајцарциве дека играат офанзивен фудбал, у домашно првенство по 4 гола даваат на текма не пак на овие аматериве да не им дадат 4...

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.901
Поени од реакции
17.801
Исто и Локомотива со Рапид ми мириса на 2ка, а може да се проба и Лудогорец против Митјиланд. Молде исто 2ка бидејќи се јаки Норвежаните, Карабаг е сигурне кец. И јагода на шлагот би бил Клуж - Динамо ГГ.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.831
Поени од реакции
4.429
S. Gilgeous-Alexander 17.5+
T. Hardaway Jr 17,5 +
18, 17 и 22 претходните утакмици, ама за вечер Дончич не е сигуран, ипак мислам дека ќе игра ама нема да форсира ногу, ако испадне Дончич дека нема да игра лагано киде плус
TJ Warren скокови 5,5 +
Претходни утамици 8,6,6 и очекува се потврда одбрана од Индијана вечер, плус игра 4ка така да би требало да иде лагано

V. Oladipo 18.5 +
Win or go home утакмица е за Индијана и од главната тројка на Оладипо Брогдон и Ворен, Оладипо има најповолна граница за плус, а отприлика исто шутови има со другите двајца, претходните 20, 22 и првата само 8 минути игра
Denver - Utah поени 220,5 + 1,95

Брза кошарка се игра, познава се и по поедничните партии шо ги имаше Мичел(два пати 50+), а и Мареј(36 и 50). Претходните утакмици 256, 211(blowout), 229, 260. Тесна утакмица ќе биде, ќе се играе до последан напад, има шанси и овертајм да се игра.
Порзингис нема да игра вечер
T. Hardaway Jr pts+reb+ass 22,5 +(може и поени само 16,5 +)
Може и само од поени да испадне плус, плус фаќа по 4 5 скока и по некоја асистенција има секоја партија, втора опција е после Лука
5/6, дикело Ворен да фанеше уше едн скок само ќе беше туто перфето, ама ај не е лошо :)

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Dinamo Brest - Saraevo 1
Lokomotiva - Rapid Wien 2
Young Boys - Klaksvik 1
Celtic - Ferencvaros 1
Legia - Omonia 1
Qarabag - Sheriff 1
Suduva - Macabi Tel Aviv 2

Ova bi go igral so 500 den.

Ludogorets - Midtjyland
Cluj - Dinamo Zagreb
Celje - Molde
AZ Alkmar - Plzen

Opasni utakmici se ovie poslednive 4, ne bi gi igral, mozhe nekoja da poebe, ic ne mi se sigurni

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.901
Поени од реакции
17.801
Dinamo Brest - Saraevo 1
Lokomotiva - Rapid Wien 2
Young Boys - Klaksvik 1
Celtic - Ferencvaros 1
Legia - Omonia 1
Qarabag - Sheriff 1
Suduva - Macabi Tel Aviv 2

Ova bi go igral so 500 den.

Ludogorets - Midtjyland
Cluj - Dinamo Zagreb
Celje - Molde
AZ Alkmar - Plzen

Opasni utakmici se ovie poslednive 4, ne bi gi igral, mozhe nekoja da poebe, ic ne mi se sigurni
Попрво би ја играл Молде 2, него ли Легија 1, затоа што Легија е темпирана бомба. Инаку Клуж и АЗ ми мирисаат на ГГ и двете. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom