Кичево

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.524
Поени од реакции
22.173
Hotel Union zgasna vo vremeto otide vo race na malcinstvoto. Sega gledam i Hotel Kicevo ja dozivea istata sudbina gazdata na Lindi go prezede. Se prasuvam dali sega stana oficijalno ili toa vekje bese slucaj pred podolgo vreme koga bese renovirano. Mozebi nekoj upaten znae pokje.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.381
Hotel Union zgasna vo vremeto otide vo race na malcinstvoto. Sega gledam i Hotel Kicevo ja dozivea istata sudbina gazdata na Lindi go prezede. Se prasuvam dali sega stana oficijalno ili toa vekje bese slucaj pred podolgo vreme koga bese renovirano. Mozebi nekoj upaten znae pokje.
Да точно е,лично бев на ,,прославата,, Касум и Сабит-Линди го имаат земено како ортаци, а се шушка дека градоначалникот Фатмир е или вистинскиот газда или е трет ортак

Иначе Хотел Унион го купи Софронија Миладиноски, ректорот. Тој ги испродаде објектите(ресторан Слобода, ресторан Пирин, Хотел Кичево, ресторанот во Китино кале), не ги зедоа браќата дирекно

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.381
да, тие се татко и син. Постар сум од Сретен, а помлад од Софронија...а се дружам и со двајцата повремено....:eek:

што и да направиле во бизнисите, јас имам пријателски односи

Во моментов градат некоја хидроцентрала према Ресен, па од све што можат да извадат пари-го продаваат

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.524
Поени од реакции
22.173
Му го ебаа мамета на градот, нашите, Македонците. Не ги кривам другиве. Еден асален градоначалник не се најде, млинот го запустија, штрафарата, станицата, Тајмиште, Крушино. Нашите.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.527
Поени од реакции
2.622
Ич не мењават то Албанци што ја зедоја Самачка, посекако е непрофитабилен бизнис, последниве години се переја пари преку него. Како и да е, од умрен поумрен е станат градон :)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
777
Поени од реакции
382
Кичевчани, што била таа аферата со криминал во JSS?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.381
Ако мислиш КСС...имало внатрешна истрага каде менаџери правеле далавери, но засега тоа е внатрешна истрага, без замешување на државните органи на прогон

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.524
Поени од реакции
22.173
Ако мислиш КСС...имало внатрешна истрага каде менаџери правеле далавери, но засега тоа е внатрешна истрага, без замешување на државните органи на прогон
Имаш детаљи? Љубопитен сум.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.434
Поени од реакции
2.434
да, тие се татко и син. Постар сум од Сретен, а помлад од Софронија...а се дружам и со двајцата повремено....:eek:

што и да направиле во бизнисите, јас имам пријателски односи

Во моментов градат некоја хидроцентрала према Ресен, па од све што можат да извадат пари-го продаваат
Аууу те фативме и ти си бил во медот, со Софче си се дружел чоекот шо возеше Ф буба и професор на ФТУ во најубавиот град на балканот

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.434
Поени од реакции
5.468
  • Исплата на фиктивни дневнци и плати.
  • Вработена во HR си исплаќалa на сопствени сметки. Умрени луѓе се воделе како вработени.
  • Директорот што им беше од Охрид и тој го избркаа. Правел проневери со набавки на потрошен материјал.
  • Финансов менаџер кој си замина лани после утврдена ревизија на работење се утврдило дека проневерил(а) стотици илјади евра.
  • Скоро беа променети 4-5 големи ликови меѓу кои и директор на производство вработен од самото отварање во 2017
  • Пред две години им направија фишинг напад каде 2-3 месеци си плаќале фактури на трето лице. Им подметнале трансакциска сметка во мејлови и кога се пожалила компанијата дека не им се платени фактурите увиделе дека плаќале на сосема друга сметка.
Последниве 2 месеци се дојдени 2 вондредни инспекции и направен е аудит на работењето. Повикувани се сите засегнати и некои мислам ќе се гонат за финансиски проневери. Во прашање се стотици илјади евра проневера.

Се збори дека ќе се носи германски plant manager кои треба да воспостави контрола на работењето, ама водејќи се од тоа како помина минатиот германски директор (го наместија затоа што не им одговараше ред и поредок)

Инаку JSS e моментално едно големо хоштаплерско корумпирано дувло со неквалитетна администрација каде состојбата со вработени и поставеноста на работењето е во ужасна состојба. Робовладетелско уредување каде оператории на линии т.е. обични работници се ротираат на секои 3-6 месеци.

А општо гледано - Градот е мртов! 2-3 илјади пензионери и 2-3 илјади административци начукани во сите можни државни сектори се плеткаат по улици.
Приватниот сектор, клиничка слика = Рамна линија. Тоа што е, се одржава од албанското лоби и тоа е воглавно.
Страшна миграција кон Скопје/Германија/Словенија/Хрватска.
Чекаме да истоварат нов контингент кучиња од Прилеп, Гостивар и останатите градови да биде интересно зимава по улици и тоа е.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.381
Аууу те фативме и ти си бил во медот, со Софче си се дружел чоекот шо возеше Ф буба и професор на ФТУ во најубавиот град на балканот
Доста е постар од мене, а сум се дружел од други причини и-немам никакви релации со него што би довеле до пари. Со син му Сретен повремено се дружам, најчесто во присуство на Боби Мојсо, досегашниот пратеник од ЛДП кој ми е другар од детство(тие двајца се ,,шајка,,)

Kajgana Shop

На врв Bottom