Кинеските моторчиња

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
ај кажете ми кај има каиш од кевлар или некој поквалиетен, зашто каишите на кинеските моторчиња не се ок, зошто коа ке се загреат многу, знаат да префрлаат

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Иначе завршена е работата со кинезот утре идам да го земам требаше денес али времево ми ја еба работата. Иначе е 150 кубика 4тактно со воздушно ладење, предна диск кочница задна барабан:) т.е. ножна.

И другар како моторчево? Глеам веќе поминале 2 месеци како го имаш. Задоволен си?

Сакам деновиве со зетот да си земеме по едно, јас возам по 25-35 километри дневно и со оваа цена на нафтата не се исплати веќе да возиш.

Има еден кинески мотор кај оној на плоштад што продава, 150цц, 900 евра. Многу е сличен на овој, ако не е и истиот.

Ти од кај го зема?

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
@Блогерџија твојот ако не се лажам е 125 cc? Како иде потрошувачката?
Сум приметил имаат доста мали гуми не е баш стабилен моторот и кажи ми колку му е максималната брзина?

50-ка е мојот! Потрошувачка има 2-2,5л градска вожња. Неќев да се малтретирам со цајканите. Имам само Б категорија!

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
Inace najbojli se Pezo vespite i nisto drugo!!!!
imam Pezo 50 i mi ide 120 so sekojdnevno odrzuvanje na masinata!!!
ako sakas da go vozis e ke go platis:)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
што значи тоа секојдневно одржување на машината?!
и да, иде 120 со бушен клип, цилиндар и шо ти знам јас таму китови-митови, а ако е stock, ондак 120 ќе крене само од слободен пад од ајфелова кула.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ај стварно објасни како твоето Пежо оди 120? Или на удолнина 10%?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
И другар како моторчево? Глеам веќе поминале 2 месеци како го имаш. Задоволен си?

Сакам деновиве со зетот да си земеме по едно, јас возам по 25-35 километри дневно и со оваа цена на нафтата не се исплати веќе да возиш.

Има еден кинески мотор кај оној на плоштад што продава, 150цц, 900 евра. Многу е сличен на овој, ако не е и истиот.

Ти од кај го зема?
Скоро сегде низ Скопјево се продаваат овие мотори сега, а јас сум пре задоволен од скутеров. Само совет, овие мотори имаат мека амортизација, па доколку не ти е сецната предницата еден сантиметар може да ти пукне. Можеш еден сантиметар да направиш во висина, како елипса за да немаш гајле...може да ти речат да маваш по виљушката ама тогаш е не стабилен моторот. Иначе вака е супер, Скопје-Велес го возам песна.

За BUCH
Абе друже од видиковец го пушташ во дијагонала моторот па 120?

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
Ај стварно објасни како твоето Пежо оди 120? Или на удолнина 10%?
На удолнина од 200% :pos2: Иако пежо важат за едни од најспорите веспи, ова е некој исклучок. Ако е тјунирано ок, мада сумљива работа, и ке ми каже ли некој од кај да зеам квалитетен каиш, за Baotian 125 по можност од кевлар или да нарачувам од Солун (Е НАШ) :pos2:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Мижи да те мамам .... пежоата се добри ама како комарци брмчат :)

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
ај кажете ми кај има каиш од кевлар или некој поквалиетен, зашто каишите на кинеските моторчиња не се ок, зошто коа ке се загреат многу, знаат да префрлаат
а што ке ти е каиш од кевлар...кевларот само помалце грее..
јас мене серискиот дава подобри перформанси него кевларот...
кевлар 20 евра...сериски уамаха минарели 36 евра не е за дзабе поскап...

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
а што ке ти е каиш од кевлар...кевларот само помалце грее..
јас мене серискиот дава подобри перформанси него кевларот...
кевлар 20 евра...сериски уамаха минарели 36 евра не е за дзабе поскап...
Па затоа и ми треба од кевлар :) за помалце да грее, зашто мојот префрла коа ке се угрее :helou: а незнам дали поквалитетните фирми ко малоси, или минарели или блабла, кои и да се не ги знам, се наоѓа за кинез? Или исти к се сите преноси?

Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
a moze li da se stavi malosi kajs na kineski skuter ?

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
a moze li da se stavi malosi kajs na kineski skuter ?
Ај читни едно мислење погоре и види што прашав :pos2: мада мислам дека у брзина нема ништо да добиеш, али што го знаеш...

Kajgana Shop

На врв Bottom