Кинеските моторчиња

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
ne znam dali pisal nekoj, me mrzi da baram :), za ovie sto se na struja ima li nekoj da kaze kakvi se, arni li se ?

Kolku teraat, so koja brzina i to

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
ne znam dali pisal nekoj, me mrzi da baram :), za ovie sto se na struja ima li nekoj da kaze kakvi se, arni li se ?

Kolku teraat, so koja brzina i to

Возев пред некој ден....не знам со марка ...другарче има од работа ....вика 30 км ...трае батеријата брзина 35 ..40 ...

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
KaKtus напиша:
Него ова Kymco SUPER 8 125 4T галиба брзицко е ....ми се држеше денес едно до кај 50 хахахахаха
Баш денес читав за кимково тест праеле, максимална брзина му е 95 км/ч
За тие пари мислам дека е солидно, околу 2100 евра кошта...
http://www.svijetskutera.com/index.php?f=17&a=739

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
Пежо е гомно од скутер...особено јет форс...на 1000 km меле...ко воденица:pos2:
Te поддржавам, не ко воденица туку како МЛИН ДИМЕ :D Со џокчето му бегав 200метра на старт, и уште по 50 на секои 200 :D! Со парите за јет форс, се зема апрлилиа, џилера, пијаџо, аерокс и многу др, се има избор за тие пари...

Aprilia имам возено 2-3 пати, чувството не се опишува, стабилност, амортизација, брзина...кинеско како томос да возиш со друга маска.
Чувството се опишува, за вожњата на последната серија на Априлиа СР50, ја би рекол како на магарица да си качен :pos2: стабилност пеки (али со сим јет 50 неможе) за брзина им давам рака!

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Не знам дечки јас од Трувата сум презадоволен. 50 кубика, убав изглед (онај ретро изглед што е), економично и не ми земаат 2500 денари за промена туку 500 денари (масло) и така! Еве направив 4000км само масло и толку

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
@Блогерџија твојот ако не се лажам е 125 cc? Како иде потрошувачката?
Сум приметил имаат доста мали гуми не е баш стабилен моторот и кажи ми колку му е максималната брзина?

Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
jas imam kinesko motorce Marka Jonway Tianke 150cc imam pominato 6000 km ulje mu menjam na sekoj 950 - 1000 km max brzina 110 km/h ;)

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
Зимово, бидејќи бев мн паметен, го остаив моторот на ладно без да го палам и ми рикна акумулаторот. Се работи за 125ка Baotian, кај има у СК акумулаторчиња, некои поквалитетни, и шо пари се?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Зимово, бидејќи бев мн паметен, го остаив моторот на ладно без да го палам и ми рикна акумулаторот. Се работи за 125ка Baotian, кај има у СК акумулаторчиња, некои поквалитетни, и шо пари се?
Па скоро сегде кај што се продаваат кинези има и не акумулатори туку батерии:)
Цената да не те лажам ама 800-1000 денари ќе те фатат.
И за сите други, чим дојде зима паркирајте моторот и вадете батеријата:)

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
Па скоро сегде кај што се продаваат кинези има и не акумулатори туку батерии:)
Цената да не те лажам ама 800-1000 денари ќе те фатат.
И за сите други, чим дојде зима паркирајте моторот и вадете батеријата:)
:pos::pos: Е добро де батерии :)
Знам дека има батерии ама муабетот ми беше кај има поквалитетни, на пр. Energizer или Duracell :pos2: a ne SQNY

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Aко мислиш дека ке најдеш квалитетни акумулатори за моторцикли во нашата држава си се заебал... земај тоа што го имаат, и на зима акумулаторчето под кревет во дневна на топло. Инаку проверувајте вода во келиите, од жешкото сега многу пареат.

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
Aко мислиш дека ке најдеш квалитетни акумулатори за моторцикли во нашата држава си се заебал... земај тоа што го имаат, и на зима акумулаторчето под кревет во дневна на топло. Инаку проверувајте вода во келиите, од жешкото сега многу пареат.
Значи чаре. дај шта даш:pos2:
Негооо ја повеќето акумулаторчиња што ги иам видено се затворени, не се пунат со вода. И ако барам-што да зеам, што е боље, затворени или отворени (тие со капачињата за вода :) ? )

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Највероватно сите се со капачиња (суво полнет никој не ти дава за тие пари) само ти немаш сетено, има модели со покриени, така да во секој случај ке земеш со течност. Тоа не е вода туку е H2SO4 (сулфурна киселина), и во случај на недостаток (испарување од жештините) додаваш дестилирана вода (јас додавав со шприц бидејки отворите се многу мали) со што киселината малку се разредува. А ако стварно има комплет затворени, гледај таков да не земиш... ако треба да се дополни од каде ке го дополнуваш? Башка имаат цревце од страна, тоа е во случај на преполнување да истечи одвишокот течност. Не треба да го затвараш, туку насочиго во оригиналниот дел, па и да течи нешто некогаш да не ти прави зијан.

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
Тенк ју ;) мојот го проверив, дефинитивно е со суво полнење, нема нигде ни штравче ни капаче, значи да го фрлам у ѓубре.
Утре ке идам да зеам нов, ама чув муабети дека акумулаторите се рипнати за 100% така да ке видам утре што ке се деси

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Тенк ју ;) мојот го проверив, дефинитивно е со суво полнење, нема нигде ни штравче ни капаче, значи да го фрлам у ѓубре.
Утре ке идам да зеам нов, ама чув муабети дека акумулаторите се рипнати за 100% така да ке видам утре што ке се деси
дечко, одакле си ти море? познат ми личиш од сликана... тој со лижалчено си ти?!
него, акумулаторчето не би требало да е над 1000 денари. провери онде кај смешко што беше, овај нали? и секако прашај си ги дејан и бојан дали имаат одвишок.
кисче.

Kajgana Shop

На врв Bottom