Види не викам не за Априлиите. Дизајн имаат ептен добар, влечат држат гз голем и све тоа ама ај искрено кажи нели е малце пренадувана цената? 2700 евра 50кубика, ти Јамахата 1000+ кубика за колку пари ја купи? Ај биди реален и кажи зашто 90% купуваат априлии? Да ги тјунираат со незнам какви све курчевини и карики и да им трошат 6-7 литри бензин?Ај не заебавај сега и ти. Секој што имал Априлиа знае зошто чини толку. Исто како и секој што имал БМВ или Мерцедес.
Не може да се спореди ни во квалитет на машина, ни во квалитет на делови и материјали, ни во квалитет на целосна изведба. Вози една сезона Априлиа и седни на кинеско, ќе ти биде ко точаче, шупливо, лесно, ко играчка.
Сега, пошто имаш кинеско мора да си го браниш, ама реалноста е малку подруга. Не дека кинеските не вршат работа, за таа цена се џабе, што се вика да го возиш две сезони и да го фрлиш се исплати, ама Априлиа вреди до последното евро.
ти да возиш 40-45 да видиш како е.:glup!:Да купваш скутер од 150 кубика и да полагаш за тоа А категорија и регистрации секоја година, мора да ви фали некоја даска!
Се знае 50 кубика, рает од цајкани и регистрација и ти троши 2-2,5 литри со 40-45 ако возиш!
кул, со точка на средина, 4 тактен 50кубичен кинез е спор ко 2 желки заедно. ама чим си запнал, еве ти совет.Значи решение за вожња до овде до онде е:
Нов кинез до 50 кубика 4 тактен, да ти прави ќеиф (визуелно), да гледаш да дадеш што помалку пари за купување и редовно да го сервисираш. И Најверојатно моторот ќе трае додека ти трае желбата за возење воедно и потребата.
Е сега дали ќе може да се даде една рамка насока или сугестија да се издвои само едно нов модел на моторче од кинезите: Кивеј, кумко, генерик,хуосунг или уште по анноун од овие претходниве за до максимум 1000 еврејки (ептен ако небива плус уште 100) а да ги исполни горенаведениве критериуми.
Кој би бил херојот што ќе го каже кое е тоа моторче.:uvo:
Највероватно желбата за возење ке ти помине при првиот редовен сервис кога ке ти побараат 2.500 денари за менување масло и филтер.Значи решение за вожња до овде до онде е:
Нов кинез до 50 кубика 4 тактен, да ти прави ќеиф (визуелно), да гледаш да дадеш што помалку пари за купување и редовно да го сервисираш. И Најверојатно моторот ќе трае додека ти трае желбата за возење воедно и потребата.
Е сега дали ќе може да се даде една рамка насока или сугестија да се издвои само едно нов модел на моторче од кинезите: Кивеј, кумко, генерик,хуосунг или уште по анноун од овие претходниве за до максимум 1000 еврејки (ептен ако небива плус уште 100) а да ги исполни горенаведениве критериуми.
Па добро, досега фала за брзите солидни одговори, меѓутоа овие карактеристики на идниот ми мој мотор ги креирав врз основа на досегашните постови што ги прочитав. Денес разбрав од продавачката во една моторџилница дека разликата од 2 и 4 тактен скутер е во брзината и радо би се откажал од таа особина(тактот, нели). Неа ја ставив во врска што немора да се додава уље нели тоа ми личи малку на застарена работа па затоа.(БТВ деновиве почнав да ја истражувам оваа област па затоа сум нов и ќе мора да ми извините за грешките).Значи решение за вожња до овде до онде е:
какви 2500!? 4 ер шестки ќе носи на сервис?! мене за прв сервис во априлија ми земаа 650 денари. не го вади од такт чоекот.Највероватно желбата за возење ке ти помине при првиот редовен сервис кога ке ти побараат 2.500 денари за менување масло и филтер.
Инаку Меи Дуо има 50цц четири тактни, и тоа доста добри за возење не повеќе од 40 низ град. Види ги и Јин-Лин, имаат 4 тактни, ама веза неам дали имаат 50 кубици.
Е незнам колку р6-ки ке носи на сервис... Ела во Битола ке те однесам во овластен сервис за макабо, па ке правиме муабет. Да видиш дали земаат или не земаат.какви 2500!? 4 ер шестки ќе носи на сервис?! мене за прв сервис во априлија ми земаа 650 денари. не го вади од такт чоекот.
@кул. ни ти незнаеш што сакаш, мислам. сакаш да се ебеш, неќеш да ти влезе.
ако од претходниве постови ти не го оформи твојот став, незнам кога ќе го оформиш. ти надробивме, посоливме, уште да го голтнеш е работава...
среќно во твоето патешествие. место купувањево ко леб да ти биде, ти ко поред сцила и харибда да минуваш за да земеш скутерче ебаго. олабави.