И другар како моторчево? Глеам веќе поминале 2 месеци како го имаш. Задоволен си?Иначе завршена е работата со кинезот утре идам да го земам требаше денес али времево ми ја еба работата. Иначе е 150 кубика 4тактно со воздушно ладење, предна диск кочница задна барабан т.е. ножна.
@Блогерџија твојот ако не се лажам е 125 cc? Како иде потрошувачката?
Сум приметил имаат доста мали гуми не е баш стабилен моторот и кажи ми колку му е максималната брзина?
Ај стварно објасни како твоето Пежо оди 120? Или на удолнина 10%?Inace najbojli se Pezo vespite i nisto drugo!!!!
imam Pezo 50 i mi ide 120 so sekojdnevno odrzuvanje na masinata!!!
ako sakas da go vozis e ke go platis
Скоро сегде низ Скопјево се продаваат овие мотори сега, а јас сум пре задоволен од скутеров. Само совет, овие мотори имаат мека амортизација, па доколку не ти е сецната предницата еден сантиметар може да ти пукне. Можеш еден сантиметар да направиш во висина, како елипса за да немаш гајле...може да ти речат да маваш по виљушката ама тогаш е не стабилен моторот. Иначе вака е супер, Скопје-Велес го возам песна.И другар како моторчево? Глеам веќе поминале 2 месеци како го имаш. Задоволен си?
Сакам деновиве со зетот да си земеме по едно, јас возам по 25-35 километри дневно и со оваа цена на нафтата не се исплати веќе да возиш.
Има еден кинески мотор кај оној на плоштад што продава, 150цц, 900 евра. Многу е сличен на овој, ако не е и истиот.
Ти од кај го зема?
На удолнина од 200% :pos2: Иако пежо важат за едни од најспорите веспи, ова е некој исклучок. Ако е тјунирано ок, мада сумљива работа, и ке ми каже ли некој од кај да зеам квалитетен каиш, за Baotian 125 по можност од кевлар или да нарачувам од Солун (Е НАШ) :pos2:Ај стварно објасни како твоето Пежо оди 120? Или на удолнина 10%?
Мижи да те мамам .... пежоата се добри ама како комарци брмчатInace najbojli se Pezo vespite i nisto drugo!!!!
Да да многу добри. Затоа сабајле поштарот со apnот го изеде другарот со пежотоМижи да те мамам .... пежоата се добри ама како комарци брмчат
Inace najbojli se Pezo vespite i nisto drugo!!!!
а што ке ти е каиш од кевлар...кевларот само помалце грее..ај кажете ми кај има каиш од кевлар или некој поквалиетен, зашто каишите на кинеските моторчиња не се ок, зошто коа ке се загреат многу, знаат да префрлаат
Па затоа и ми треба од кевлар за помалце да грее, зашто мојот префрла коа ке се угрее :helou: а незнам дали поквалитетните фирми ко малоси, или минарели или блабла, кои и да се не ги знам, се наоѓа за кинез? Или исти к се сите преноси?а што ке ти е каиш од кевлар...кевларот само помалце грее..
јас мене серискиот дава подобри перформанси него кевларот...
кевлар 20 евра...сериски уамаха минарели 36 евра не е за дзабе поскап...
Ај читни едно мислење погоре и види што прашав :pos2: мада мислам дека у брзина нема ништо да добиеш, али што го знаеш...a moze li da se stavi malosi kajs na kineski skuter ?