K
Khabs Staadnau
Гостин
Скраја да е...nekoi plakat so zivot!
Скраја да е...nekoi plakat so zivot!
Kolku pari?KE SI PLATAT....
Мене ми е во план да се покаам на смртна постела .. разбрав тоа бил шорткатот до рајотШтовано пучанство,
бидејќи на форумов се изначитав произволни критики упатени до и кон Црквата, а од страна на самонаречените христијани, ја започнувам ова тема со цел да дознаам или дознаеме, на кој начин(и) се спасуваат оние кои за себе велат дека се христијани, а истовремено се надвор од Црквата и имаат полни усти плунка упатена кон истата.
Сега-за сега, познати се дури две работи:
- самонаречените христијани „..не прават тоа што го прават православните...„ (што може да значи и дека не прават ништо, нели...) и
- самонаречените христијани, ја проучуваат Библијата (демек, досега никој во Црквата не се сети да ја проучи).
Што е трето, четврто и тн. на патот кон Вашето/нивното спасение?
Треба добро да темпираш времето оти имаш само една шанса, ако скиниш конци среде покајување, џаба ти планот.Мене ми е во план да се покаам на смртна постела .. разбрав тоа бил шорткатот до рајот
...под услов, то смртнио одар да не Ти бидит предоцен термин, разбираш...Мене ми е во план да се покаам на смртна постела .. разбрав тоа бил шорткатот до рајот
Мислам дека нема да ти успее! Ако навистина веруваш, но сакаш и да одиш по „шорткати“, тогаш треба да научиш што навистина значи покаение. Не е само да кажеш „Дедо боже прости ми грешев.“ Треба да го пуштиш Бог во срцето, и навистина да жалиш за секое недело што си го сторил. А ако чекаш до смрттна постела, тогаш ќе имаш премногу недела за да се присетиш на нив и за сите да се покаеш. Нема да имаш време!Мене ми е во план да се покаам на смртна постела .. разбрав тоа бил шорткатот до рајот
Ако осеќаате нешто во срцето,ви предложувам да посетите доктор.најголемата црква е во нашите срца.. ако некој го носи господ во срцето него не му треба црква да оди да си ја докажува вербата...
Браво, девојче. Скоја чест.ауу шамарење пред икони.. тоест не беше шамарење туку боксови беа во прашање браво браво... секоја чест за идиотиве.. и после зошто луѓето плукаат по црквата..
"бидејќи на форумов се изначитав произволни критики упатени до и кон Црквата, а од страна на самонаречените христијани"
ти друже не си тој шо треба да каже кој е христијанин кој не... само оној горе дели правда .. а ти тука можеш до утре сабајле да јадеш трици за црквата и да ја величиш.. али пак ќе бидеш тоа што си.. и 5 пати да отидеш во црква ако тебе душата не ти е чиста ако не се трудиш да ги почитуваш божјите закони ти пак ќе бидеш грешник.. а и веќе си..
најголемата црква е во нашите срца.. ако некој го носи господ во срцето него не му треба црква да оди да си ја докажува вербата...
убила ме простоќа...Ако осеќаате нешто во срцето,ви предложувам да посетите доктор.
Дечко ти не си тој шо треба да го отценува мојот речник и да ми кажува како да се изразувамБраво, девојче. Скоја чест.
Сигурна си дека вакво ниво на комуникација со луѓето "ќе те спаси"?
Не те коментирав, свати го ова како совет. Претераната ароганција нема да те однесе на правиот пат. Ниту навреди упатени кон недолжни луѓе нема да те однесат на прав пат. Скоро секоја вера учи на толеранција кон другите и шири љубов, уствари испаѓа дека познавам повеќе атеисти кои никогаш не би навредиле никој со таков речник ко твојот.убила ме простоќа...
те молам друг пат не ги сваќај буквално работите.. плс..
Дечко ти не си тој шо треба да го отценува мојот речник и да ми кажува како да се изразувам
ако тебе ти пречи тоа како јас се изразувам тогаш не ме читај и воопшто не се замарај со мене.. затоа што ја со тебе ич неќам да се замарам.. и воа е многу шо ти вратив
а тоа што сум го напишала прочитај го добро и разбери го... не читај само зборчиња.. не си во прво одделение
а и не се секирај за тоа кој мене ќе ме спаси... глеј си го својот двор. Прво исчисти го твојот двор па зборувај за мојот .. ок?!
благодарам за просветлувањето..Не те коментирав, свати го ова како совет. Претераната ароганција нема да те однесе на правиот пат. Ниту навреди упатени кон недолжни луѓе нема да те однесат на прав пат. Скоро секоја вера учи на толеранција кон другите и шири љубов, уствари испаѓа дека познавам повеќе атеисти кои никогаш не би навредиле никој со таков речник ко твојот.
Господ да ти е напомош, чедо.
Верниците не навредуваат? Ти тоа озбилно? Или вицеви си кажуваш?атеистите не навредуваат?! дали ти тоа озбилно?!
јас никогаш не сум рекла на ниеден атеист дека е забеган... дека е ненормален.. дека не знае што зборува или дека нема појма од животот и живее во заблуда.. а сето воа другар го имам слушнато од атеисти..
почнуваме... ајдее ..Верниците не навредуваат? Ти тоа озбилно? Или вицеви си кажуваш?
Што се од верници немам чуено тебе коса на глава ќе ти се крене, ај прочитај малце низ форумов, или јас да ти извадам цитати, па дури и твои. Нималку не сте цвеќки за мирисање.....